Banner

HÜSI SC - DVTK 3-9

Szerző: objektív | 2018-03-06 18:58:00

A DVTK NB-s sakkcsapatai a hétvégén idegenben ültek asztalhoz, és nem kímélték az ellenfeleket. Az első csapat Budapesten győzött 9-3-ra, míg a második Mezőkövesden 11,5-0,5-re.

A sakk NB I. csapatbajnoksága a 7 fordulóval folytatódott. Ezúttal Budapestre, az NB I.-be idén feljutó Hűvösvölgyi Sakkiskola gárdájához utazott csapatunk. A vendéglátók a kiesőzónában helyezkednek el, ennek megfelelően nem számítottunk nagy ellenállásra részükről, ezért csapatunkban eddig kevesebbet szerepelt játékosok is helyet kaptak.

Ezúttal a GM Héra, GM Antal, GM Korpa, IM Kozák, GM Bérczes, IM Torma, FM Handó, GM Horváth, IM Almási I., Kun G., IM dr. Medvegy, FM dr. Füsthy összeállítású együttes vette fel a harcot.

Kisebb riadalmat okozott a hazaiak körében, hogy pár perccel 10 óra előtt megjelent a magyar ranglista második helyezettje, Almási Zoltán nagymester. A DVTK éltáblása azonban nem bevetésre érkezett, csupán testvérét kísérte el a fordulóra.

A találkozó Almási István gyors győzelmével indult, amit a mérkőzést betegen vállaló dr. Füsthy Zsolt remije követett. Ugyancsak remi lett Handó Vilmos partija is. (1-2).

Innen azonban nem volt megállás, a 3. óra környékén sorra jöttek a győzelmek Kun Gábor, Horváth Péter és dr. Medvegy Nóra részéről, amit Antal Gergő és Héra Imre remije követett. (2-6) Kozák Dávid is kénytelen volt beérni a döntetlennel, majd Torma Róbert és Bérczes Dávid kasszírozta be a teljes pontot. (2,5-8,5) Az utolsó partiban Korpa Bence mindent elkövetett, de nem tudta kicsikarni a győzelmet, így beállította a DVTK 9-3-as győzelmét jelentő végeredményt. A nagyobb tudás szinte minden táblán megmutatkozott, teljesen megérdemelt vendéggyőzelem született.

Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető: - Tartalékos összeállításban ültünk asztalhoz, de sejtettük, hogy ma ez is elég lesz. Az eredménnyel meg vagyok elégedve, bár 1-2 pontot még elcsíphettünk volna. Azonban minden előzetes várakozást felborított, hogy a Paks fatális körülmények között megverte a Nagykanizsát, így az első három helyen körbeverés alakult ki. Jelenleg a második helyen állunk, a végső döntést a májusi dupla, közös forduló hozza meg. A paksi győzelemmel ismét megnyílt a lehetőségünk a bajnoki cím elérésére, de bronzérem is lehet a vége. Őrült hajrá várható, az biztos.

NB I. 7. forduló

HÜSI SC - DVTK 3-9

Győztek
Bérczes Dávid
Torma Róbert
Horváth Péter
Almási István
Kun Gábor
dr. Medvegy Nóra.

Döntetlen
Héra Imre
Antal Gergely
Korpa Bence
Kozák Ádám
Handó Vilmos
dr. Füsthy Zsolt.

A bajnokságot dupla forduló zárja Budapesten, 2018. május 5.-6.-án.

Olvasd el a teljes cikket>>>

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...