Banner

Holdampf Gergő: Kulcsfontosságú bajnoki, mégis, csak egy a sok közül

Szerző: amigeleken.hu | 2023-03-11 09:33:00

Sajtófigyelő - nemzetisport.hu


A hétfői MTK - DVTK rangadó előtt Holdampf Gergő nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.


Kulcsfontosságú bajnoki, mégis, csak egy a sok közül - mondta Holdampf Gergő, a DVTK csapatkapitánya az MTK Budapest elleni, hétfő esti ütközetről. A középpályás szerint lelkileg sokat jelentene a győzelem, de még azután is sok meccs vár a csapatokra, az élvonal, ha elérhetőnek is tűnik, még nincs meg.


„Megvannak a távlati célok, de odáig lépésenként, meccsről meccsre lehet eljutni – mondta a 28 éves futballista, aki immár egy másfél éves kisgyerek édesapja. – Mint mindig, győzni szeretnénk, bár a játékunk, ezt kár lenne tagadni, akadozott az elmúlt időszakban. Nagyon erős csapat vendégei leszünk, jó értékmérő, de egy mérkőzés nem dönthet a végső helyezésekről."



Holdampf Gergő Sopronból indult, volt a ZTE, az Újpest, a Nyíregyháza, a Honvéd, a Haladás játékosa is, de most úgy érzi, megtalálta a helyét.

„Nem szándékos dolog ez, az emberből szerintem ritkán válik önszántából vándormadár. A motiváció mindig világos volt, játszani szerettem volna, minél többet, és lehetőleg az élvonalban. Ezért olyan másodosztályú klubokhoz szerződtem, ahol a feljutás volt a cél, de Újpesten és Kispesten sem játszottam eleget, azért kellett váltanom. A személyes célom akkor is ez volt, amikor menedzserem, Farkas II Balázs megkereste a Diósgyőrt - pályán lenni és feljutni. Eddig kitűnő döntésnek érzem, hiszen számítanak rám. És szeretünk Miskolcon élni, van összehasonlítási alapom, sok települést megismerhettem, de az is igaz, minden városban jól éreztem magam."


Holdampf Gergő többször is volt már a DVTK csapatkapitánya. A futballista szerint ennek több oka lehet.

„Hatalmas megtiszteltetés a karszalagot viselni. Huszonnyolc éves vagyok, van tapasztalatom, ha kell, kinyitom a számat, de mindig a közösség, a cél elérése érdekében, ezek szerint ezt elfogadja az öltöző. Talán azért is kaptam meg ezt a feladatkört, mert minden mérkőzésen kiteszem a szívem a pályára, képes vagyok mindent odaadni a sikerért. A hozzáállásom visszaigazolásának tartom, hogy csapatkapitánya lehetek egy ilyen népszerű klubnak, ez csak plusz motiváció a mindennapokban.


Tovább a nemzetisport.hu-ra >>>>>>>


forrás: nemzetisport.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2023-03-12 17:59:04 Piros öves, Veterán
A Pécs kikapott otthon.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...