Banner

Gól a szerződéshosszabbítás után

Szerző: objektív | 2021-11-22 16:46:00

Interjú Molnár Gáborral - dvtk.eu


Molnár Gábor két hete meghosszabbította jövő nyáron lejáró szerződését, a Budaörs ellen pedig meglőtte idei első szabadrúgás gólját, és 45 perc alatt is alaposan kivette a részét a győzelemből. Ebből az alkalomból beszélgettünk vele. (A Gólömöben megjelent interjú aktualizált változata.) -írja a dvtk.eu.



- Gratulálunk a szerződéshosszabbításhoz! Mindig biztos voltál abban, hogy Diósgyőrben maradsz?
- Miskolcon születtem, Borsod megyében lettem labdarúgó, mindig szerettem volna Diósgyőrben focizni. Végül 2020 telén jött el annak az ideje, hogy a DVTK-ba igazoljak. Nem úgy terveztem, hogy másfél évvel később az másodosztályban kell játszani, ráadásul nyáron olyan előnyös lehetőségeket ajánlottak az élvonalból, amit sokan gondolkodás nélkül elfogadtak volna. Én is az NB I.-ben szeretnék játszani, mégis nemet mondtam, így most azért küzdök, hogy visszajusson a csapat oda, ahová való, az élvonalba. Remélem, hogy ebben tudok segíteni néhány góllal, gólpasszal, és akkor jövőre már az NB I.-ről tudunk beszélgetni.

- És miért hosszabbítottál már most szerződést? Sokan az utolsó pillanatig kivárnak a jobb feltételek kicsikarása érdekében.
- Én másként gondolkodtam. Azt szeretném, hogy a klubnak és nekem is a legjobb legyen, és ebben partner volt a tulajdonos és a vezetőség is. És ha már az élet úgy hozta, hogy a Merkantil Bank Ligában kell játszani, akkor hozzuk ki belőle a legtöbbet. Csináljuk végig az NB II.-t, utána pedig építsünk egy olyan csapatot, amelyik nem csak a kiesés ellen harcol. Idén a feljutás az elsődleges célunk, amihez a keretben adottak a jó játékosok, a pompás körülmények, nincs kétségem, hogy sikerülni fog, ezért is írtam alá a hosszú távú szerződést.

- Mire alapozod az optimizmusod?
- Egyre jobban összekovácsolódik a csapat. A keret egy része az élvonalból érkezett, akiknek meg kellett szokni ezt a közeget. Az NB II.-ben egészen más stílusban játszanak a csapatok, több a test a test elleni párharc, a tömeg közepére előre ívelt labda, és mások a körülmények is. Ezen kívül a DVTK ellen minden csapat felszívja magát, csúsznak másznak, ellenünk akarják megmutatni, mire képesek, és ezért akár a valós tudásuknál többet is nyújtanak. Erre válaszul nekünk értékesíteni kell a kínálkozó lehetőségeket, és amikor megszerezzük a vezetést, akkor még magabiztosabban kell játszani. Hátrányban kinyílik az ellenfél, ezt kell sokkal okosabban kihasználni, ahogy a Budaörs ellen tettük. Most elindultunk egy jó úton, sorozatban öt bajnokit nyertünk. Még négy mérkőzés maradt hátra az évből, amennyiben ebből az öt meccsből jól jövünk ki, akkor úgy mehetünk el téli pihenőre, hogy a szemünk előtt csak az NB I. lebeg.

- Te nem az akadémiai rendszer neveltje vagy, alig ünnepelted meg a 16. születésnapod, már bemutatkoztál a megyei II. osztályban. Hozzá lehetsz szokva a nem éppen biliárdasztal minőségű gyephez, ez előnyt jelent?
- Tényleg játszottam sok rossz pályán, még rosszabbakon is, mint azt sokan elképzelik. Akkor megtanultam, hogyan kell a göröngyön az utolsó pillanatban megpattanó labdát megszelídíteni, de a térdemről nekem is elpattan a labda. Régen volt már ez, és a jóhoz könnyű hozzászokni. De teljesen mindegy, milyen a pálya, akkor is ki kell hozni a maximumot magunkból. Biztos játszunk még hasonló körülmények között, de ahogy mondtam, ki kell használni a helyzeteket, és akkor nincs probléma.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. oreg70
2021-11-24 10:14:17 Kék öves, Tag
Úgy legyen !!! Szurkolok neked mert nagyon tehetséges vagy !! Azért nem ártana ha az edzéseken rendszeresen részt vennél, -ha nem is teljes intenzitással - hogy a társaid érezzék , hogy velük vagy és nem felettük állsz!!!.
1. toki*
2021-11-22 20:48:09 Fekete öves, Veterán
Csak így tovább Gabikám. Természetesen sérülésmentesen.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...