Banner

Gera Dániel: Jó úton és jó kezekben vagyunk

Szerző: amigeleken.hu | 2024-04-15 14:08:00

Sajtófigyelő - nb1.hu


Az nb1.hu az MTK elleni 1-1 után Gera Dánielt kérdezte a mérkőzésről és a tizedik meccsét teljesítő Vladimir Radenkovics vezetőedzőről .


A decemberi, diósgyőri 3-3 után újfent ikszelt egymással az MTK és a DVTK. A fővárosiak az első félidő 32. percében Bognár István révén szereztek vezetést, ám a piros-fehérek a hajrában Pernambuco góljával egyenlítettek. A mérkőzés utolsó perceiben mindkét együttes a győzelemre törekedett, a Diósgyőrnek több gólszerzési esélye is volt, ám az állás 1-1 maradt. A vendégek csapatkapitánya Holdampf Gergő lecserélése után az a Gera Dániel volt, aki 2021 januárjáig az MTK-t erősítette.


„Annak ellenére, hogy sokáig vesztésre álltunk, egyfajta csalódottság azért van bennem, hiszen az egyenlítés után is sokat tettünk a győzelemért” – értékelt a Diósgyőr jobbhátvédje az NB1.hu-nak.



A 28 éves játékos úgy érzi, az ellenfél védekezése és saját csapata támadójátéka egyaránt oka volt annak, hogy nem tudták megszerezni a három pontot.

„Jól védekezett az MTK, miután megszerezték a vezetést, nem is akartak mást, mint ezt megtartani. Mi járattuk a labdát, de a kissé száraz talajon- ami persze mindkét csapat dolgát nehezítette – ezt nem tudtuk elég gyorsan csinálni. Picit lassúak voltunk, de a második félidőben egész sokszor oda tudtunk érni a kapuhoz” – mondta.


A DVTK vezetőedzője, Vladimir Radenkovics a sajtótájékoztatón arról beszélt, úgy érzi, csapatából hiányzott az önbizalom és a magabiztosság.

„Igazat adok neki. Az első félidőben alig jutottunk el lehetőségekig. A másodikban már igen, de a végjátékban mindig hiányzott valami, még a kapust se tudtuk igazán megdolgoztatni, úgyhogy egyetértek az edzőnkkel” – mondta ennek kapcsán Gera.


A szakembernek ez volt a tizedik mérkőzése a Diósgyőr vezetőedzőjeként, nyolc bajnokiján 12 pontot gyűjtött vele a csapat.

„Szerintem jó a játékrendszer, amiben gondolkodik. Az ellenfelek persze készülnek belőlünk, így az utóbbi időben sajnos kevesebb gólt tudtunk lőni, mint az elején. A mesternek viszont mindig vannak új ötletei, hogy miben tudnánk javítani a játékunk egy-egy elemét. Szezon közben nem mindig könnyű váltani, de rajta vagyunk, hogy minél kiszámíthatatlanabbak tudjunk lenni. Úgy érzem, jó úton és jó kezekben vagyunk” – dicsérte edzőjét Gera.

A DVTK legközelebb jövő szombaton lép pályára az NB I-ben, amikor is kelet-magyarországi rangadót rendeznek. A miskolciak hazai pályán fogadják a pillanatnyilag a negyedik helyen álló Debrecen csapatát.


Tovább az nb1.hu-ra >>>>>>>


forrás: nb1.hu

fotó: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
10. Mjana |Válasz erre: 3. Kezdökör
2024-04-16 08:14:11 Fehér öves, Újonc
Teljesen igazad van Gerát már nem érdekli az egész úgy se marad
9. mizu |Válasz erre: 8. rugoka
2024-04-15 19:36:15 Barna öves, Tag
Sztem is edző kérdés - látszik hogy 0 a taktika, de sportigazgató kérdés is van, ha nem 2-3 játékost "kell" elküldeni hanem megint kb új csapatot kell építeni.
8. rugoka
2024-04-15 16:52:29 Piros öves, Tag
Korábban írtam már, hogy igen: edzőkérdés van! Én ebben a kedélyes emberben nem látok olyan tudást, amivel a következő idényben benn tudunk maradni. Pont a tegnapi ellenfél, a zete, talán kecskemét (az új -nagy és sima- pályája miatt megszűnhet a szabó féle csontzenei tudományos eredményfoci), - plusz , ha a vasas jut fel - leszünk a kiesőjelöltek. Tirpákok kérdés, mert az erősítés (vagy épp gyengítés) a keretben megzavarhatja ott a csapategységet. Nagy kérdés, hogy vajon miféle játékosokat tud majd igazolni ez a stáb és hogy kik távoznak.
A válogatott szünet után nagy várakozások voltak, hogy akkor tovább fejlesztve a taktikát (volt is, van is egyáltalán???), a csapatot majd jönnek a további jó eredmények és végre harcban leszünk a 4. helyért, erre megint a helyére került a csapat, eszméletlen szar eredményekkel, magyarázhatatlan felállásokkal, láthatatlan taktikával, nem felfedezhető plusz erőnléttel, a kupa szinte feladásával a ratyi ellen. A tegnapi meccshez is annyi köze volt, hogy cserélt ötöt, benne a minőségibb focistákkal, akik normális taktika hiányában tudásukból adódóan dönthetnek el meccseket, már ha van kedvük focizni, (plusz az mtk eredménytartó "focija") mert Radenkovic habitusából eredően nemigen tudja őket motiválni. A sajtin elmondott 10 perces monológjainak meg ellentmondásos dolgokat látni vagy épp nem látni a pályán. Néha - komolyan írom - nem tudom, hogy milyen rendezvényt nézek és, hogy miféle futballszakmai tudással rendelkeznek egyes emberek a stábban, amikor pl. jobb bekkben Szatmárit, Holdampfot vagy Bényeit játszatjuk, esetleg Bokrost belső védőben!? A mérésekből, puszta hozzáértésből eleddig nem derült ki, hogy ki hova a legalkalmasabb vagy nincs normális csereember oda? Tudom: Bárdos. Ő is, mint kiderült 24 éves létére, hogy a posztja a belső védő még Kuzinál. Na, de akkor minden 11 játékost ki kell próbálni minden poszton MBIes meccseken, hol igazán oké? Érdekes, felettébb! Oké, hogy már a jövőre készül Radenkovic itt a taktikák gyakorlásával, emberek poszton cserélgetésvel, én inkább csak a dumát látom ebben, mert a pályán semmit ezekből (márhogy haszna volna és mit csinálnak akkor a hétköznapokban?) és a 4. hely akkor le volt szarva eleve, hogy a legjobb csapattal, legjobb taktikával (?) kűzdjünk érte!? Nagyon szkeptikus vagyok megint a jövőnket illetően.
Gera meg hazabeszél nyilván. Stabil helye van jobb bekkben és lehet nem is marad, minek áztatná az edzőt, bár némely meccs után azt látni legszívesebben megtenné, meg egyes csapattársakkal is.
Ettől függetlenül az edző nyilván maradni fog, mert kiesni már nem fogunk idén. Aztán ősszel néhány forduló után kiderül, merre tovább, de már a nyári keretnél is lehet majd látni esélyeket.
2024-04-15 16:02:16 Piros öves, Fanatikus tag
Mindenki nyugodt,elégedett! Én viszont elalszok a nézhetetlen meccseken!
6. Rusty Nails |Válasz erre: 4. wexeye
2024-04-15 15:48:04 Barna öves, Fanatikus tag
Átlagban is ötödikek vagyunk. Viszont hatalmas igazság van abban, amit leírtál. Azaz, hogy a TM szerinti 27 fős keretből mennyi játszik, mennyi a valóban hasznos, stb.
5. Ignacio-Sanchez-Mejias |Válasz erre: 2. Rusty Nails
2024-04-15 15:41:48 Barna öves, Fanatikus tag
Akkor ezek szerint edző kérdés van.
4. wexeye
2024-04-15 15:35:57 Fekete öves, Őstag
Amúgy ez a keret összérték pont semmire sem való. Akkor szokták elővenni, ha a fradika kiesik valaki ellen. Lehet,hogy összértékben 5.ek vagyunk,de átlagértékben már nem. Vagy pl van 3 középcsatárunk,nem is alacsony piaci értékkel,haszna a 3nak meg jó,ha 1et kitesz. Vagy értékes játékosunk papíron Baco és Popadiuc,2en együtt játszottak 20 percet. Van Gerával 3 jobbhátvéd,ebből 1 semennyit, 1 alig játszott. Nesze,értékes keret...
Gera meg érdekeseket nyilatkozik. Egyszer még a meccs hevében a nyelvén van az igazság,aztán meg ez. Mi nem azt látjuk,hogy jó úton lennének.
2024-04-15 15:18:24 Piros öves, Őstag
Gera Dani egy igazi úriember, nem fog beleszarni a fészkébe! Nagy valószínűséggel neki már teljesen mindegy ki az edző és milyen munkát követel meg! Elhinti a puncsos szöveget aztán bő két hónap múlva ingyen kocc fehérvárra, paksra vagy talán újpestre! Aztán lehet, hogy Debrecen lesz a befutó és akkor közel marad Tokaj-Hegyaljához!
2. Rusty Nails |Válasz erre: 1. Ignacio-Sanchez-Mejias
2024-04-15 14:54:13 Barna öves, Fanatikus tag
Ötödik legértékesebb keret a miénk. De ha ez számítana, akkor a ZTE meg a Kecsó esne ki, övék a két legolcsóbb értékű keret.
2024-04-15 14:23:13 Barna öves, Fanatikus tag
A keret -elvileg - a 4. legértékesebb a mezőnyben. Ez van kommunikálva a tulajdonostól a szakmai igazgatón át mindenhonnan. Ha ennek ellenére esélyünk sincs felfelé menni, szerintem nyugodtan kimondhatjuk, hogy vagy edző kérdés van vagy a keret van erősen túlárazva. Most akkor döntsük el, hogy melyik. Mi az oka, hogy ilyen borzalmas meccseket kell végigszenvedni!!! Mellesleg úgy hallottam, hogy Gera lekoccol az év végén! Újabb pirospont a vezetőségnek, taps a “szakmai koncepciónak”. A keretben van két minőségi játékos, Gera és Vancas-nagy valószínűséggel elveszítjük minimum az egyiket-úgy, hogy nincsen normális alternatívája sem. Én annyira nem vagyok derűlátó!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...