Banner

Forduló kibeszélő

Szerző: objektív | 2024-03-18 08:15:00

OTP Bank Liga 25. forduló


Jobban nem is kezdődhetett volna a 25. forduló az OTP Bank ligában. A szombati nap második mérkőzésén a Paks együttesét tudtuk megverni, ezzel a 4. pozícióba küzdöttük fel magunkat. Radenkovic mesterrel ez már a 4. győzelmünk egy döntetlen mellett vereség nélkül.

A nap nyitómérkőzésén az Újpest nem bírt a Mezőkövesddel, de a döntetlennel megtartotta a közöttük lévő 11 pontos különbséget.



Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Ljujic (84., 11-esből), Csoboth (86.), illetve Cseke (50.), Karnyickij (92.)

A gól nélküli első félidőben a házigazda Újpest nagy fölényben futballozott, túl sok veszélyes helyzetet azonban ez nem eredményezett. A vendégek mélyen visszahúzódva védekeztek, így gyakorlatilag feladták a támadások lehetőségét, az első játékrészben még csak gólszerzési próbálkozásuk sem volt. Aztán a fordulást követően rögtön gólra váltotta első lehetőségét a Mezőkövesd, Drazic gyönyörűen robogott el a bal oldalon, majd egy csellel bevárta a társakat és kihagyhatatlan helyzetbe hozta a korábbi újpesti Csekét, aki a léc alá lőtt. A kapott gólt követően újra átvette a kezdeményezést az Újpest és gyakorlatilag a lefújás pillanatáig nyomott. A nyomás a 83. percben büntetővé érett, a csereként pályára lépő Csoboth harcolta ki a 11-est, amit Ljujic értékesített - a támadó szeptember óta először volt eredményes. Bő egy perccel később újra Csoboth volt a főszereplő, tökéletes ütemben érkezett egy beadásra, és október óta az első góljával megszerezte a vezetést a lila-fehéreknek. Úgy tűnt, ez három pontot érhet a fővárosiaknak, azonban a vendégek a 92. percben Banai kapus hibája után egyenlítettek.


Diósgyőri VTK-Paksi FC 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Jurek (19.), Klimovics (72.), illetve Könyves (2.)

A tolnaiak már bő másfél perc után előnybe kerültek Könyves Norbert remek egyéni teljesítményének köszönhetően. A házigazdák a kapott gól után szinte azonnal támadásba lendültek, és Jurek Gábor szabadrúgás utáni bombagóljával csakhamar az egyenlítés is összejött nekik. A játék képe ezt követően sem változott, a DVTK futballozott kezdeményezőbben, ez a labdabirtokláson és a kapura lövések számán is meglátszott, de a szünetig újabb gól nem született. A második félidőben sokkal eseménytelenebb volt a játék, visszafogottabb volt az iram és ez a helyzetek számára is rányomta a bélyegét. A 69. percben kettőt cseréltek a borsodiak: beállt Pernambuco és Vladislav Klimovics, szűk három perccel később pedig előbbi beadásából utóbbi talált a hálóba. A hátrányba került paksiak a hátralévő időben többet tettek az újabb találat megszerzéséért, mint korábban, de nem jártak sikerrel. A miskolciak már öt tétmérkőzés óta veretlenek, a tolnaiakat pedig 2020 februárja után győzték le ismét.



Kecskeméti TE-Fehérvár FC 0-1 (0-1)
Gólszerző: Christensen (32.)

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat támadólag lépett fel, a hazaiak tűntek valamivel veszélyesebbnek. A kiegyenlített első húsz perc után a félidő derekán néhány percre beszorította ellenfelét a Kecskemét, közel állt a gólhoz, de nem sikerült betalálnia. A Fehérvár szórványos ellentámadásokat vezetett, s kissé váratlanul az egyik ilyenből megszerezte a vezetést: Christensen a 16-os jobb oldaláról eresztett el egy nem túl erős lövést, amelybe Varga Bence belepaskolt, de a kezei között végül a hálóba gurult a labda. A vendégek 362 perces és közel egy hónapos bajnoki gólcsendjüket törték meg ezzel. Az első játékrész hajrája is a hazaiaké volt, de a Fehérvár vonulhatott előnnyel a pihenőre. A szünet után nyomás alá helyezte a fehérváriak kapuját a hazai csapat, a védelem azonban jól zárt, illetve a válogatottba is meghívott Tóth Balázs többször bravúrral hárított. Az 55. percben csereként pályára lépett Fiola Attila, aki sérüléséből felépülve több mint öt hónap után kapott ismét játéklehetőséget. A hajrához közeledve az iram kissé visszaesett, a Fehérvár elsősorban az eredmény tartására törekedett, a Kecskemét pedig fáradni látszott. Az utolsó negyedórában nagyon sok volt a hiba, a játékmegszakítás, a reklamálás, teltek a percek, ez pedig a székesfehérváriaknak kedvezett, akiknek sikerült megőrizniük előnyüket a lefújásig - Tóth a 96. percben még védett egy nagyot. A vendégek sorozatban elszenvedett három vereség után nyertek ismét és közel egy hónap elteltével voltak újra eredményesek a bajnokságban. A hazaiak idén először kaptak ki saját közönségük előtt.



Debreceni VSC-Zalaegerszegi TE FC 5-1 (4-0)
Gólszerzők: Ojediran (6.), Vajda (27.), Dzsudzsák (34., 11-esből), Bárány (40., 71.), illetve Németh D. (48.)

A találkozót megelőzően családi napot tartottak a Nagyerdei Stadionban a klub 122. születésnapja alkalmából, majd a "köszöntés" a pályán is tökéletesen sikerült, ugyanis a Debrecen már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát. A házigazda DVSC három pontrúgás - két szöglet és egy büntető -, valamint egy szerencsés beadás után négy gólt szerzett 40 perc alatt. A 109-szeres válogatott Dzsudzsák Balázs, a hazaiak kapitánya 40. találatát szerezte nevelőegyesületének színeiben. Márton Gábor, a vendégek szakvezetője hármat cserélt a szünetben, közülük ketten, Sajbán és Németh három perc múlva össze is hozta a ZTE szépítő találatát. A kezdeti rohamok átvészelését követően újra a Debrecen vette át a kezdeményezést, és a félidő közepén visszaállította a négygólos különbséget. A hajrában mindkét csapat inkább a találkozót végét várta, így az eredmény már nem változott.



Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Marquinhos (77.), illetve Colley (46.)

Nekiesett ellenfelének a Ferencváros, beszorította kapuja elé a Puskás Akadémiát, és helyzetet is sikerült kialakítania. Pár perc után a vendégcsapat is eljutott a túloldalra, de aztán egy hazai támadásnál a 11. percben Bogár Gergő tizenegyest ítélt, mert beadásra a rövid oldalra érkező Loncar Golla szorításában elesett. Hosszas VAR-elemzés, illetve a felvétel megtekintése után azonban a játékvezető megváltoztatta döntését, mert kiderült: Golla nem rúgta meg Loncart. Kiegyenlítettebbé vált a játék, az FTC irányított, de labdaszerzés után a Puskás Akadémia is többször végig tudta vinni támadását. A 3. után a 32. percben ismét Varga Barnabás került közel a gólszerzéshez, fejese nyomán azonban a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A feszült hangulatú, sok párharcot hozó félidő dulakodással ért véget, ismét Loncar esett össze a 16-oson belül, de éppen ő rúgott bele a tisztázó Slagveerbe, és alakítását zokon vették a vendégek. Kettős cserével próbált változtatni a játék menetén Dejan Stankovic, a Ferencváros vezetőedzője, de csapata a második félidő első percében hátrányba került: a tisztázni igyekvő Wingo nem találta el a labdát, Colley lecsapott rá és a bal alsó sarokba tekert. A Ferencvárosnak támadnia kellett, így azonban több lehetősége nyílt a Puskás Akadémiának az ellenakciókra, melyek nem egyszer ígéretesek voltak. A Ferencváros is többször veszélyeztetett, majd Marquinhos egyenlített a 77. percben. A folytatásban is nyomást gyakorolt a vendégekre a hazai csapat, de - bár többször közel állt hozzá - újabb gólt már nem tudott szerezni. Az FTC az előző hét bajnoki mérkőzését megnyerte, így most ez az eredményes sorozata megszakadt. Az OTP Bank Ligában a fővárosiak Puskás Akadémia elleni legutóbbi négy összecsapásukon nem tudtak nyerni: két döntetlen mellett kétszer a felcsútiak örülhettek.



MTK Budapest-Kisvárda Master Good 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Molnár R. (17.), Bognár (35., 11-esből), illetve Jovicic (86.)

Mezőnyben ugyan kiegyenlített küzdelmet vívott egymással a két csapat, az MTK azonban magabiztos, kétgólos előnnyel térhetett pihenőre, bő negyedóra után Molnár talált be, majd Bognár értékesített egy büntetőt. A házigazda kék-fehérek a fordulást követően többször is eldönthették volna a három pont sorsát, de helyzetek kimaradtak. Feczkó Tamás, a vendégek szakvezetője a hajrára minden támadófelfogású játékosát pályára küldte, végül a 86. percben egy védő, Jovicic tudott szépíteni, de az egyenlítésre már nem volt esélye a csapatának.



forrás: mlsz.hu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
9. toki* |Válasz erre: 8. elzett
2024-03-20 13:48:15 Fekete öves, Veterán
Igen.
8. elzett |Válasz erre: 7. toki
2024-03-20 13:47:10 Piros öves, Őstag
Sőt, ha jól emlékszem, még Búrány Zoli is a bővebb keret tagja volt, de a vb-re már nem vitték ki.
7. toki* |Válasz erre: 4. repohár
2024-03-19 22:25:11 Fekete öves, Veterán
És Kádi csak azért nem volt a VB-n, mert a Newcastle nem engedte el. De az 1 évvel korábbi EB-n ott volt.
6. Uncle Ben |Válasz erre: 4. repohár
2024-03-19 20:49:59 Barna öves, Tag
Nem tudom hol nézted Vargát és Kisst nálunk...ellenben Debreceni, Zámbó, Gosztonyi, Koman, Takács, Balajti és Futács tényleg megfordult nálunk hosszabb-rövidebb ideig.
5. elzett |Válasz erre: 4. repohár
2024-03-19 20:26:52 Piros öves, Őstag
Varga Roland sosem játszott nálunk
De Debreceni, meg Balajti mondjuk igen.
4. repohár |Válasz erre: 3. Dióferi
2024-03-19 19:39:56 Piros öves, Őstag
Csak érdekeségképpen, abból az U20-as válogatottból Takács Peti mellett Koman Vladimir, Varga Roland, Kiss Máté, Gosztonyi András és Futács Márkó is megfordult a DVTK-ban.
3. Dióferi
2024-03-19 18:16:55 Fehér öves, Lelkes újonc
Egy kicsit más !!!! Takács Petiről ezt írja a DVTK honlap. idézem "Takács Péter 20008-ban mutatkozott be az NB I.-es felnőtt csapatban, egy évvel később pedig az U20-as válogatott tagjaként világbajnoki bronzérmes lett. A Gólörömben megjelent interjú Takács Péterre"
2. Rusty Nails |Válasz erre: 1. Sickunt
2024-03-18 13:06:04 Barna öves, Fanatikus tag
Azt hiszem, senkinek nem fognak hiányozni, ha kiesnek. Se a Kövesd. Sőt, pár év múlva alig fog rájuk emlékezni valaki.
1. Sickunt
2024-03-17 18:12:43 Barna öves, Tag
Szezon első felében Kisvárda nb1-re alkalmatlan magyar fiatalokkal ráfeküdt a fiatalpénzre így tavasszal már csak annyi dolga maradt ,hogy még alkalmatlanabb légiósokkal annyi pontot se gyűjtsön mint amennyit ősszel sikerült.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...