Banner

Fernando Fernández: A mostani keret sokkal erősebb, mint az általam edzett csapaté volt

Szerző: amigeleken.hu | 2021-11-23 21:01:00

Sajtófigyelő - nemzetisport.hu


A DVTK vezetőedzőjeként sosem volt szerencséje a Ferencváros ellen, Manuel Pellegrini segítőjeként most győzelemre tör a Real Betis kispadján Fernando Fernández.

A csütörtöki Betis-Ferencváros Europa Liga csoportmérkőzés előtt a nemzetisport.hu a DVTK egykori játékosát és vezetőedzőjét kérdezte. Az interjúból idézünk.


Tesztelhetem? Hányadik helyen áll a Diósgyőr az NB I-ben?

Szép próba... – nevetett a 42 éves spanyol Fernando Fernández, aki 2018 áprilisa és 2019 szeptembere között vezetőedzőként dolgozott a DVTK-nál. – A csapat a másodosztályban játszik, és természetesen azt is tudom, hogy a feljutásért küzd. Naprakész vagyok a csapatból, nemcsak az eredményeket nézem, az összeállításokat, a gólszerzőket is böngészem. Egy biztos: a mostani, másodosztályú keret sokkal erősebb, mint az általam edzett csapaté volt.



Hogy érzi magát a Betisnél? Mégiscsak hazatért…

Nagyon jól ismerem a klubot, játékosként lehúztam itt hat idényt. A Betis neve jól cseng Spanyolország-szerte, nagy múltú klub, mindenhol vannak szurkolói.

Milyen a munka Pellegrinivel?

Remek szakember, mindennap tanulok valami újat. Sokat vár tőlem, nem csak a bóják lerakása és a megkülönböztető trikók kiosztása a feladatom. A taktika kialakításába is bevon. Annak idején a Málagában volt az edzőm, és amikor másfél évvel ezelőtt megkeresett, majdnem kiesett a telefon a kezemből. A karrierjét senkinek sem kell bemutatnom, elég, ha csak a River Plate, netán a Manchester City élén elért bajnoki címeire gondolunk, vagy a Real Madridnál eltöltött időszakára.

Játékosként szeretett a Ferencváros ellen játszani?

Az első meccsemet elvesztettük a Groupama Arénában, ha jól emlékszem, kettő-egyre kaptunk ki, de Diósgyőrben pontot szereztünk – akkoriban Ricardo Moniz volt az FTC vezetőedzője. Trénerként sajnos mindig vereséget szenvedtem a Ferencvárostól – kivéve a legutóbbi, budapesti találkozót, amikor három-egyre nyertünk a Betisszel.

Hol látja magát a közeljövőben? Megmarad másodedzőnek, vagy újra főnök lenne?

Korábban mindenhol vezetőedző voltam, most a Betisnél vagyok először segítői szerepben. Egyáltalán nem zavar, hiszen Pellegrinitől tényleg mindennap valami újat tanulok, hatalmas megtiszteltetés vele dolgozni. Elégedett vagyok a helyzetemmel, nekem most a Betis az első, ám hogy mit hoz a jövő, képtelenség megmondani, és természetesen az sincs kizárva, ha hívnak, és megfelelőnek találom a kihívást, akkor az NB I-be is szívesen visszatérek.


Tovább a nemzetisport.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>


forrás: nemzetisport.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
10. toki* |Válasz erre: 9. dvtk31
2021-11-27 18:37:40 Fekete öves, Veterán
Így van.
9. dvtk31
2021-11-27 11:04:42 Kék öves, Tag
Teljes mértékben igaza van!
Érdemes megnézni a teljes keretet, mert néha cserélni is kell/ lehet, de a kezdő is gyengébb volt. Kik mentek el Bódog után és kik jöttek, és kiket kapott Feckó a kinevezése után.
Mennyi és mekkora első osztályú (nb1-es szintű) tapasztalattal rendelkező játékos van/ volt a két keretben, azok milyen szintet képviselnek (hova férnének be). Ég és föld a kettő! Ez elmúlt 5-8 év messze leggyengébb DVTK kerete volt az akkori.
8. Karpfen
2021-11-25 10:31:00 Barna öves, Veterán
Hát ezt meg hogy mérte meg? A két keret két különböző bajnokságban játszik. Mindenki annyira játszik jól amennyire az ellenfél hagyja. Számomra utólagos magyarázkodásnak tűnik, nem túl szimpatikus.
7. sadab1*
2021-11-24 20:37:59 Fekete öves, Veterán
Hát ez most hülyeség volt tőled Ferna! Tisztelet, hogy benn tartottad azt a szar keretet az MBIben /és a jelenlegi nem erősebb attól!/, de valljuk meg a picsa se tudja menniyre dőlt el az a ződ gyepen vagy a ződ asztalnál éppen...
6. elzett |Válasz erre: 5. birodalmi-lepegeto
2021-11-24 14:06:07 Piros öves, Őstag
miért is hagyjuk Brkovicsot?
Tamást meg valószínűleg azért vette meg a Slask. Azt megnézem, amikor Hegedűs és/vagy Szatmári mondjuk Lengyelországba igazol...
5. birodalmi-lepegeto* |Válasz erre: 4. elzett
2021-11-24 13:42:07 Fekete öves, Veterán
Brokovicsot inkább hagyjuk, az akkori Tamás Márk meg szerintem kb Hegedűs meg Szatmári szint.
Karan meg azóta se lett gyorsabb, egy szó mint száz, szerintem csoda, hogy nem azzal a kerettel zúgtunk tükörsimán ki, abban meg nagy szerepe volt a spanyolnak.
4. elzett |Válasz erre: 3. birodalmi-lepegeto
2021-11-24 13:36:51 Piros öves, Őstag
hátul egy Brkoviccsal meg egy Tamással meg a másik volt a jobb.
2021-11-24 13:35:01 Fekete öves, Veterán
Egy Molnárral és egy Könyvessel jobb ez a keret, neki meg volt elől Mihajlovic meg Bacsa, meg talán Vernes.
Első kettő ég és föld a másik háromhoz képest, akkora különbség van közöttük mint a Pellegrini és Feczkó között.
2. toki*
2021-11-23 21:39:18 Fekete öves, Veterán
Kíváncsi lennék, hogy ebből a keretből, ő mit tudna kihozni az nb1-ben.
1. v1910
2021-11-23 21:10:41 Fekete öves, Őstag
Remélem sokat tanul Fernando Pellegrinitől, én később mégegyszer adnék neki egy esélyt, de csak akkor, ha olyan spanyol játékosokat hozhat magával akik meg tudják valósítani a taktikáját.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy a jelenlegi keret erősebb lenne, mint az, amit Ő edzett.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...