Fernando Fernández: A mostani keret sokkal erősebb, mint az általam edzett csapaté volt

Szerző: amigeleken.hu | 2021-11-23 21:01:00

Sajtófigyelő - nemzetisport.hu


A DVTK vezetőedzőjeként sosem volt szerencséje a Ferencváros ellen, Manuel Pellegrini segítőjeként most győzelemre tör a Real Betis kispadján Fernando Fernández.

A csütörtöki Betis-Ferencváros Europa Liga csoportmérkőzés előtt a nemzetisport.hu a DVTK egykori játékosát és vezetőedzőjét kérdezte. Az interjúból idézünk.


Tesztelhetem? Hányadik helyen áll a Diósgyőr az NB I-ben?

Szép próba... – nevetett a 42 éves spanyol Fernando Fernández, aki 2018 áprilisa és 2019 szeptembere között vezetőedzőként dolgozott a DVTK-nál. – A csapat a másodosztályban játszik, és természetesen azt is tudom, hogy a feljutásért küzd. Naprakész vagyok a csapatból, nemcsak az eredményeket nézem, az összeállításokat, a gólszerzőket is böngészem. Egy biztos: a mostani, másodosztályú keret sokkal erősebb, mint az általam edzett csapaté volt.Hogy érzi magát a Betisnél? Mégiscsak hazatért…

Nagyon jól ismerem a klubot, játékosként lehúztam itt hat idényt. A Betis neve jól cseng Spanyolország-szerte, nagy múltú klub, mindenhol vannak szurkolói.

Milyen a munka Pellegrinivel?

Remek szakember, mindennap tanulok valami újat. Sokat vár tőlem, nem csak a bóják lerakása és a megkülönböztető trikók kiosztása a feladatom. A taktika kialakításába is bevon. Annak idején a Málagában volt az edzőm, és amikor másfél évvel ezelőtt megkeresett, majdnem kiesett a telefon a kezemből. A karrierjét senkinek sem kell bemutatnom, elég, ha csak a River Plate, netán a Manchester City élén elért bajnoki címeire gondolunk, vagy a Real Madridnál eltöltött időszakára.

Játékosként szeretett a Ferencváros ellen játszani?

Az első meccsemet elvesztettük a Groupama Arénában, ha jól emlékszem, kettő-egyre kaptunk ki, de Diósgyőrben pontot szereztünk – akkoriban Ricardo Moniz volt az FTC vezetőedzője. Trénerként sajnos mindig vereséget szenvedtem a Ferencvárostól – kivéve a legutóbbi, budapesti találkozót, amikor három-egyre nyertünk a Betisszel.

Hol látja magát a közeljövőben? Megmarad másodedzőnek, vagy újra főnök lenne?

Korábban mindenhol vezetőedző voltam, most a Betisnél vagyok először segítői szerepben. Egyáltalán nem zavar, hiszen Pellegrinitől tényleg mindennap valami újat tanulok, hatalmas megtiszteltetés vele dolgozni. Elégedett vagyok a helyzetemmel, nekem most a Betis az első, ám hogy mit hoz a jövő, képtelenség megmondani, és természetesen az sincs kizárva, ha hívnak, és megfelelőnek találom a kihívást, akkor az NB I-be is szívesen visszatérek.


Tovább a nemzetisport.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>


forrás: nemzetisport.hu
És ezt olvastad már?
Hozzászólások
10. toki |Válasz erre: 9. dvtk31
2021-11-27 18:37:40
Így van.
9. dvtk31
2021-11-27 11:04:42
Teljes mértékben igaza van!
Érdemes megnézni a teljes keretet, mert néha cserélni is kell/ lehet, de a kezdő is gyengébb volt. Kik mentek el Bódog után és kik jöttek, és kiket kapott Feckó a kinevezése után.
Mennyi és mekkora első osztályú (nb1-es szintű) tapasztalattal rendelkező játékos van/ volt a két keretben, azok milyen szintet képviselnek (hova férnének be). Ég és föld a kettő! Ez elmúlt 5-8 év messze leggyengébb DVTK kerete volt az akkori.
8. Karpfen
2021-11-25 10:31:00
Hát ezt meg hogy mérte meg? A két keret két különböző bajnokságban játszik. Mindenki annyira játszik jól amennyire az ellenfél hagyja. Számomra utólagos magyarázkodásnak tűnik, nem túl szimpatikus.
7. sadab1
2021-11-24 20:37:59
Hát ez most hülyeség volt tőled Ferna! Tisztelet, hogy benn tartottad azt a szar keretet az MBIben /és a jelenlegi nem erősebb attól!/, de valljuk meg a picsa se tudja menniyre dőlt el az a ződ gyepen vagy a ződ asztalnál éppen...
6. elzett |Válasz erre: 5. birodalmi-lepegeto
2021-11-24 14:06:07
miért is hagyjuk Brkovicsot?
Tamást meg valószínűleg azért vette meg a Slask. Azt megnézem, amikor Hegedűs és/vagy Szatmári mondjuk Lengyelországba igazol...
5. birodalmi-lepegeto |Válasz erre: 4. elzett
2021-11-24 13:42:07
Brokovicsot inkább hagyjuk, az akkori Tamás Márk meg szerintem kb Hegedűs meg Szatmári szint.
Karan meg azóta se lett gyorsabb, egy szó mint száz, szerintem csoda, hogy nem azzal a kerettel zúgtunk tükörsimán ki, abban meg nagy szerepe volt a spanyolnak.
4. elzett |Válasz erre: 3. birodalmi-lepegeto
2021-11-24 13:36:51
hátul egy Brkoviccsal meg egy Tamással meg a másik volt a jobb.
3. birodalmi-lepegeto
2021-11-24 13:35:01
Egy Molnárral és egy Könyvessel jobb ez a keret, neki meg volt elől Mihajlovic meg Bacsa, meg talán Vernes.
Első kettő ég és föld a másik háromhoz képest, akkora különbség van közöttük mint a Pellegrini és Feczkó között.
2. toki
2021-11-23 21:39:18
Kíváncsi lennék, hogy ebből a keretből, ő mit tudna kihozni az nb1-ben.
1. v1910
2021-11-23 21:10:41
Remélem sokat tanul Fernando Pellegrinitől, én később mégegyszer adnék neki egy esélyt, de csak akkor, ha olyan spanyol játékosokat hozhat magával akik meg tudják valósítani a taktikáját.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy a jelenlegi keret erősebb lenne, mint az, amit Ő edzett.
BannerBanner
Mégsem


Üzenet küldése...