Banner

Félig tele, vagy félig üres a pohár?

Szerző: Jáborcsik András | 2024-06-04 21:49:00

Beszámoló a Szurkolói Iroda és a klubvezetés találkozójáról.


A Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda képviselői közösen értékelték a magunk mögött hagyott szezont.

Az alábbiakban a DSZKI facebook oldalán közzétett beszámolót olvashatjátok.


Félig tele, vagy félig üres a pohár? A DVTK tulajdonosával, és vezetőivel találkoztunk.

Egy hosszabb szünet után, mindkét fél részéről igény mutatkozott arra, hogy ismét leüljünk ebben a körben, ezúttal értékeljük ki a mögöttünk hagyott szezont, és már tekintsünk előre, a következő NB I-es idényre.

Az egyeztetésen Magyar Mátyás, a DVTK tulajdonosa, Sántha Gergely, a DVTK elnöke, Dr. Bajúsz Endre sportigazgató, Dr. Világi Péter kommunikációs, és H. Nagy Máté marketing igazgató vettek részt.

Sokak véleményét tolmácsoltuk talán, amikor elmondtuk, hogy előzetesen a 7. helyet aláírtuk volna, sőt elismerés jár a rekord pontszám, illetve a rúgott gólok száma miatt is a csapatnak és a szakmai stáb(oknak), valamint ne vegyük el a csapattól azt sem, hogy voltak igazán jó meccsek, és szép győzelmek is ebben a szezonban, nagyrészt itthon, melyek tényleg sok vasgyári szurkolónak okoztak örömet.

Hiányérzetünk abban fejeztük ki, hogy amikor már majdnem megvolt a biztos bennmaradás, akkor a pályán, és így, a lelátón is elmaradtak a további célok kitűzései. Mert a Debrecen ellen, itthoni szenzációs játék, és 5-3-as siker után a még jobb helyezés elérése is benne lehetett volna ebben a szezonban, sőt a 4. pozíció is lőtávolban volt akkor egy ideig, tehát akár a nemzetközi színtérre is kiléphettünk volna. Ez sajnos elmaradt, sajnáljuk, de a földön maradva, a 7. hely tényleg egy, a korábbi 12 csapatos első osztályú szereplésünkhöz képest elfogadható, hiszen ez volt a szezon előtt a célkitűzés is.


Egy másik hetesről. Az újpesti 7-0 igazi tőrdöfésként hatott a szurkolókban, de az odáig vezető út is okozott csalódást azért a drukkerek jó részében.

Magyar Mátyás erre adott válaszában elmondta, hogy a realitást tükrözi a DVTK 7. helyezése. Megérti a szurkolókat is, mert a bajnokság hajrája egy olyan ívet írt le, amely, ha nincs, akkor most lehet egy-két csapatot megelőzhetett volna még a Diósgyőr. Mint mondta: maga is tapasztalta ezt, majd a tulajdonos hozzátette, hogy a klub nem fogta vissza a játékosokat, sőt! Kiemelte: neki sem tetszett pl. a ZTE elleni idegenbeli 5-1, és az újpesti hetes sem, amely eredmények, illetve teljesítmények láttán ő, maga is felemelte a hangját, de ezektől eltekintve jó szezont zárt a DVTK - jelentette ki.

Bajúsz Endre itt kapcsolódott be a beszélgetésbe: - A bajnokság ezen szakaszában is kisebb-nagyobb sérülések akadályozták meg, hogy egy-egy meccsen a lehető legjobb összeállításban fusson ki a csapat a pályára, továbbá a korábban elmaradt, úgynevezett "fiatalszabályt" is, Radenkovics vezetőedző hathatós "közreműködésével" a végjátékban tudtuk csak teljesíteni - mondta. A sportigazgató itt rögtön leszögezte, hogy a bevetésre került fiatalok, saját nevelésű akadémisták egyáltalán nem vallottak szégyent, sőt Bényei, vagy Jurek esetében alapemberekről beszélhetünk, de mindenki más is, akik kiérdemelték az első csapatban való szereplést, csak hozzátettek ahhoz, hogy a pontvadászatot ilyen eredménnyel, pályán, valamint azon kívül, a zöld asztalnál is sikerrel zárta a DVTK.


Az ördög ugyan a részletekben bújik meg, és igen, megkérdeztük, hogy pl. miért a 36 éves Danilovics védett a 19 éves korosztályos válogatott kapusunk helyett Újpesten, ha már ott a jövőt építettük (Odynstov betegsége, Tóth kooperációs szerepeltetése és egy szakmai döntés a ferencvárosi teljesítménye miatt Danilovics mellett), vagy miért pont a legnagyobb riválisaink előtt kellett lenyilatkoznia, egyáltalán erre gondolnia vezetőedzőnknek, hogy ezeken a meccseken gyakorolni fogunk, tegyük meg ezt a tét nélküli találkozókon.

Magyar Mátyás, a szakember, Radenkovics nevében is mondta el azt, hogy tanultak ebből az esetből, a vezetőedző is saját hibájából, hogy egy Újpest, Ferencváros, Fehérvár, és majd most a Nyíregyháza ellen is a mindenkori legjobb csapattal, kellő motivációval, a legnagyobb fókusszal, csak és kizárólag a győzelemért szállhat harcba a Diósgyőr.

- Ez az elvárásunk nekünk is minden meccsen! - kontráztunk rá.


A múltat lezártuk azzal, hogy a klub levonta a következtetéseket a feljutást követő első szezonban, a jót, a rosszat és a hibákat kijavítják a jövőben.

És, ha már jövő. Mint azt megtudtuk, a Diósgyőrben működő utánpótlás akadémia, annak kiemelt státusza az OTP Bank Ligában szereplő csapatunkra, a "fiatalszabály" mellett, további kötelezettségeket rót, és ró is majd, pl. a saját nevelésű játékosok szerepeltetése, valamint a klub Kazincbarcikával kötött kooperációs szerződése kapcsán is. Az NB I-ben, a DVTK-val együtt hat olyan csapat van, amelyik érintett ebben a még szigorúbbá vált MLSZ, és a kiemelt sportakadémiák felügyeletét ellátó Honvédelmi Minisztérium szabályában.

Tény: a kiemelt akadémiai státuszról és az azzal járó pénzügyi forrásról a klub nem kíván, és nem is mondhat le, erre pedig a DVTK költségvetésének egyensúlya mellett számos nyomós ok is van. Ezt pedig Bajúsz Endre magyarázta el egy mondatban: "Nekünk nem önszántunkból, hanem kötelezően kell fiatalokat játszatni, ami rövid távon kétségtelenül versenyhátrányt jelent, ám középhosszú távon előnyünkre váltható, hiszen nem kell más akadémiákról, esetleg külföldről csábítani a fiatalokat, hanem mi választhatunk először a saját utánpótlásunkból." Az útat jónak látjuk persze, bízunk benne, hogy a szakmai munka meg is hozza az eredményt, és a fiatal diósgyőri labdarúgóink is minél előbb felnőnek a feladathoz!

Magyar Mátyás a téma lezárásaként egy fontos dolgot fogalmazott meg amellett, hogy elmondta, nem csak a DVTK, de több klub sem mondhat le arról az anyagi támogatásról, amelyet a szabály betartásával kap. A tulajdonos szerint pedig "a fiatal játékosokat nem berakni kell, hanem beépíteni a csapatba!“

Maradva a keret kialakításánál. Konkrétumaink nincsenek az átigazolási frontról, mi is várjuk a fejleményeket. Annyit hozzáteszünk, hogy mint megtudtuk, feleslegesen borzolódnak néha a kedélyek, sok a kacsa a médiában, így a szaúdi 3. osztályból, vagy a Mezőkövesdről beharangozott játékos érkezése sem igaz.

Magyar Mátyás elmondta, hogy köszönet jár a korábbi vezetőedzőnek, Szergej Kuznyecovnak, és Bajúsz Endrének, hogy kialakította a csapat jelenlegi gerincét. Sok játékost kellett beépíteni a szezon alatt, akik közül többen beváltak, és elismerte, hogy bizony vannak olyanok is, akik viszont nem. Két éves szerződést kötöttek korábban a játékosokkal, tehát azok, akik csalódást keltettek, azok is maradnak, tehát, ha játszani szeretnének, akkor vagy még jobbak lesznek, és akkor számít rájuk a szakmai stáb, vagy új csapatot keres nekik a klub, esetleg maguknak keresnek, hogy lehetőségük legyen a pályán bizonyítani. A tőlük való egyoldalú megvállás egyébként a klub részére nagy anyagi terhet róna - tudtuk meg.

Arra kérte a tulajdonos a szakmai vezetést, hogy ebben az átigazolási szezonban olyan labdarúgókat kössenek a DVTK kötelékéhez, akik még a jelenleginél is jobbak. - Két-három (nyári-téli-nyári) átigazolási(!) szezon szükséges ahhoz, hogy igazán komoly célokért tudjunk küzdeni a jövőben - jelentette ki a többségi tulajdonos.

A 2024/2025 évi szezon eredményességről szólva Magyar Mátyás egyértelműen az előrelépést tűzte ki a csapat, a szakmai- és klubvezetés elé célként, számokban ez a 4-6. hely valamelyikének a megszerzése, illetve minden híreszteléssel ellentétben a DVTK szeretné magát megmutatni a nemzetközi porondon, már akár a következő szezon után is.


Most egy közel másfél órás beszélgetés zanzásított változatát olvashattátok a fentiekben. Persze megint volt szó a kommentek letiltásáról, amiért ismételten elnézést kért a klub kommunikációs igazgatója, a várható jegyárakról, ahol jó híreket kaptunk a klub marketing vezetőjétől, stb..

Kommentben viszont tegyétek fel Ti a kérdéseiteket, lehet arra is kaptunk már választ, csak nincs leírva, vagy ha az ezen a találkozó során nem merült volna fel, akkor azt egy legközelebbi, várhatóan a július utolsó hétvégéjén kezdődő bajnokság előtti Iroda ülésen napirendre tűzzük, ugyanis valljuk, hogy kell az értelmes párbeszéd a szurkolók és a klub között, mert a mostanit is hasznosnak ítéltük meg.

Hajrá Diósgyőr!

EGYÜTT VAGYUNK, GYŐZNI FOGUNK


Kattints ide és a DSZKI facebook oldalán felteheted Te is a kérdéseidet >>>>>>


Forrás: Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

15. wexeye |Válasz erre: 14. dudik-attila
2024-06-06 13:19:07 Fekete öves, Őstag
Ki írta hogy nem oké? Kijavítottam,hogy "sok miskolci fiatal" kapott lehetőséget. Amúgy meg van vele baj,mert amúgy sok gyereket és az említetteket nem 8 éves korában igazolják le . 14 évesen elhoznak egy gyereket nyíregyházáról aztán eladják, hogy saját nevelésű. És könnyen lehet,hogy olyan gyereket szorított ki,aki itt kezdett. Eper,Bacsa meg Oláh volt miskolci.
14. dudik-attila |Válasz erre: 7. wexeye
2024-06-06 12:33:09 Piros öves, Őstag
Miért számít, hogy nem miskolci. Borsodi, teljesen ok. És ha valakit kb 8 éves korában szerződtetnek le, és itt kész felnőtt, az miért nem ok? Az is az akadémia eredménye lenne.
13. wexeye |Válasz erre: 12. Sickunt
2024-06-06 11:12:53 Fekete öves, Őstag
És azt sem tudhatjuk, hogy milyen anyagi lehetőségeik lesznek. Egyáltalán nem biztos, hogy különbek,mint nekünk, attól hogy oda lettek vezérelve tulajdonosok. Ez max arra lehet garancia ezeknek a kluboknak hogy nem jutnak a Haladás ,Pécs sorsára. A másik hogy szerintem amíg Kubatov aktív, addig itt nem lesz erős Újpest
12. Sickunt |Válasz erre: 8. CSAKDVTKDVTK
2024-06-06 09:47:16 Barna öves, Tag
Újpest meg az Eto egyáltalán nem biztos ,hogy jók lesznek, számtalanszor bebizonyosodott az nb1-ben ,hogy önmagában a pénz nem elég. Kompetens vezetés sokkal többet ér lásd: Paks. Ahol ez forrásokkal is társul az meg a 9.kerület. Győr elhízott délszláv játékosai gyönyörűen szimbolizálják Az ilyen tipusok szokták kiejteni nb1-ből csapatukat, magas fizetés alacsony ambíció. Meglátjuk persze, de komoly szakmai munka nélkül ki is eshetnek mind a ketten.
11. toki* |Válasz erre: 10. wexeye
2024-06-06 08:57:58 Fekete öves, Veterán
Semmi gond. Csak az anyai ágam abaúji, azért ;)))
10. wexeye |Válasz erre: 9. toki
2024-06-06 08:02:40 Fekete öves, Őstag
Igaz,bocsi a tévedésért
9. toki* |Válasz erre: 7. wexeye
2024-06-06 06:58:16 Fekete öves, Veterán
Jurek novajidrányi.
2024-06-06 00:01:06 Kék öves, Tag
Nekem FÉLIG TELE

Előrelépés:
1,
Fiatalok - jatszatása, s egyesek jó teljesitmenye
2,
Jó meccsek : Fehervar 4-0 idegenben 0-0 ahol Fehervarnak verremenő tét volt , Debrecen 3-1 és 5-3 idegenben 2-2 , Fradi 2-0 , Paks 2-1 , ZTE 4-2, Kecskemet 3-1 szemre is tetszetős focit lattunk
3,
Amint a dvtk.eu-n irjak dr-Magyar elmondta, hogy 4. helyet meg jobban premizasltak volna
De sajnos nem vagyunk super-manek
Amugy is a 4.helyet akkor ertuk volna el, ha nyerunk a ZTE , Kisvarda, Kecskemet, Ujpest ellen is mind-mind
S azert azt ne feledjuk Kuzi az altala rosszul sikerült utolsó 9 meccs utan azt mondta nb2es költségetés és kiesés elleni harc

aggodaloom: 4-6.hely jövőre akkor lehet még alom is ha pl: Kampetsis, Popadescu + par jatekost tudjuk minőségiekre cserelni
'mert UTE, ETO biztosan elenk kerülhet, azaz akkor 9. hely max
7. wexeye |Válasz erre: 4. 2017.
2024-06-05 16:44:55 Fekete öves, Őstag
Én is, mint főleg február óta újra rendszeresen kritizáló, igazat adok sok mindenben neked. A foci viszont több,mint számok ,statisztikák. Nekem félig üres. Mert lehetett volna teli és az hogy 114 évből 109 szarabb volt,csak azt jelenti, hogy mennyire kevés siker mellett vagyunk mi ilyen kitartó szurkolók. Kijavítani annyiban szeretnélek viszont, hogy nem hogy sok,de egyetlen miskolci fiatal sem játszott. Bényei debreceni, Jurek tiszalúci,Fekete nyíregyházi,Ferencsik tán tiszaújvarosi. Jurek meg Ferencsik legalább majdnem végig itt nevelkedett,a másik 2 nem. Bánhegyit nem számítottam, mert 1 percet sem kapott volna,ha nincs a fiatalszabály. Ahogy Bényein és Jureken kívül a többiek sem.
2024-06-05 14:13:00 Fekete öves, Őstag
"Nekünk nem önszántunkból, hanem kötelezően kell fiatalokat játszatni, ami rövid távon kétségtelenül versenyhátrányt jelent, ám középhosszú távon előnyünkre váltható, hiszen nem kell más akadémiákról, esetleg külföldről csábítani a fiatalokat, hanem mi választhatunk először a saját utánpótlásunkból."
Radenkovic meg azt mondta hogy szó van utánpótlás válogatottak igazolásáról.
Etéren lettek volna kérdéseim. Hangzatos ez a kiemelt akadémiai státusz, ami mint most újból megtudtuk,jelentős bevételi forrása a klubnak. Gyakorlatilag a fiatal és mlsz pénzekre alapozva működik a klub,minden más bevétel eltörpül ezek mellett. Egyrészt jó-e ez az irány,hogy meg sem próbálnak legalább a lehetőségekhez képest több lábon állni? Másrészt,ha még a költségvetésben is ekkora szerepe van az akadémiának,akkor ezt az irdatlan összeget nem lenne célszerűbb megfelelő tudású szakemberekre, a meglévők érdemi képzésére költeni a mostani rendszer helyett?

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...