„Érthetetlen és elfogadhatatlan” – szembemegy az MLSZ a FIFA ötletével

Szerző: amigeleken.hu | 2021-09-20 19:17:00

Sajtófigyelő - rangado.24.hu


A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hétfő délután közölte a nemzetközi szövetséggel (FIFA), hogy nem támogatja a világbajnokságok kétévenkénti rendezését - olvasható a rangado.24.hu hírében.

A FIFA konferenciára hívta a világ szövetségeit, csapatok tulajdonosait, befektetőit és érdekeltjeit, amelyen a kétévenként rendezett vb ötletéről tartanak megeszélést. Az európai szövetség (UEFA) korábban világosan közölte álláspontját, nem kér ebből a reformból. Az MLSZ hétfői bejelentése szerint teljes mértékben az UEFA oldalán áll a kérdésben.


Miközben a stabil pénzügyi háttér megteremtése, a bevételek növelése minden szereplőnek érdeke, a játékosok testi épsége ennél is fontosabb szempont. Egyetlen felelős szövetség sem járulhat hozzá olyan versenynaptárhoz, amely ezt kockáztatja, és az egészségesnél nagyobb mértékű terhelésre kötelezi a labdarúgás legfontosabb résztvevőit

– áll az MLSZ közleményében.


Az MLSZ érvei után azonban hangvételt váltott, az utolsó bejegyzésben igen komoly kritikát fogalmazott meg a közlemény a FIFA működésével kapcsolatban is.

„Érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy a FIFA vezető személyei hetek óta teljes közömbösséget mutatnak, teljességgel figyelmen kívül hagyják azok véleményét, akikről a kérdés szól, akik nélkül a verseny nem létezhet. Erősen kifogásolható továbbá, hogy a sportdiplomáciában teljesen szokatlan módon az előterjesztés részletei a döntéshozók előtt máig ismeretlenek, a FIFA tagállamai, a konföderációk és még a FIFA tanács tagjai sem kaptak tájékoztatást, ugyanakkor a FIFA elindította globális kommunikációját.


Végezetül a fairplay szellemében több mint megkérdőjelezhető módszer a játékos múltjukkal méltán nagy tiszteletet kivívott, az aktív labdarúgástól visszavonult játékosok felhasználása a FIFA önösnek látszó szándéka érdekében.

Arséne Wenger reformjavaslatát Dél-Amerikában sem támogatták, de az észak- és közép-amerikai, valamint a karibi térség (CONCACAF), illetve az ázsiai szövetség (AFC) ráharapott az ötletre és a FIFA szerint a futballszurkolók is örülnének, ha sűrűbben lennének világbajnokságok.


Tovább a rangado.24.hu-ra >>>>>>>>


forrás: rangado.24.hu
Gyere, Segíts Velünk és vegyünk együtt egy kutyaházat!
Ha utalnál: Emődi Zoltán | K&H Bank | 10205000-08481531 | Közlemény: KUTYAHÁZ
PAYPAL:

És ezt olvastad már?
Hozzászólások
5. toki |Válasz erre: 4. betyarok
2021-09-22 06:05:21
Így van!
4. betyarok |Válasz erre: 3. bt 64
2021-09-21 18:50:38
Szerintem jòl látja ezt most az UEFA - agyrém ez a kétévente vb.... Elveszti varázsát, összefolyik, zsúfolt lesz minden. És így is túl vannak terhelve a futballisták.
3. bt 64
2021-09-21 09:54:03
Ha 2 évente van VB az mennyire veszélyezteti a focisták egészségét? A válogatott játékosok 10%-kal több tétmeccset játszanának? Nehogy má' ez megártson nekik! Ha az UEFA annyira szívén viseli a játékosok egészségét, akkor a bírói felfogást változtassa meg, és kemény szankciók legyenek egy-egy sérülésveszélyes megmozdulás után.
2. toki
2021-09-20 20:10:06
Teljesen jogos, hogy ezt az elmeroggyant, pénzéhes - nem mintha a másik szervezet nem az lenne, de azért talán náluk is van mindennek határa - "infanti"-lis brigád, a játékosok nem emberek fémjelezte erkölcsi netovábbjával szembe mennek.
1. dvtk-3534
2021-09-20 19:53:11
egyértelmű hogy az mlsz az uefamaffia oldalán van mivel az mlsz elnök egyben uefa alelnök is.
vagyis a sok maffiózó egymásnak falaz.
BannerBanner
Mégsem


Üzenet küldése...