Banner

Tokaji Viktor távozik a DVTK Jegesmedvéktől

Szerző: amigeleken.hu | 2023-03-10 18:16:00

A DVTK Jegesmedvék és Tokaji Viktor közös megegyezéssel felbontotta a vezetőedző szerződését.


A miskolci klub komoly meglepetést okozott bejelentésével, miszerint elválnak útjai a fiatal csapatot idén alapszakasz-dobogóig kormányzó vezetőedzőjével - olvasható a jegkorongblog.hu-n.


A DVTK Jegesmedvék pénteken kora délután bejelentették, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak vezetőedzőjükkel, Tokaji Viktorral. A döntés több szempontból is meglepő, elvégre a felnőttedzői pályafutását Miskolcon megkezdő Tokaji az elmúlt kicsivel több mint két évben látszólag kiváló munkát végzett a DVTK-nál, az eredmények legalábbis önmagukért beszélnek. A csapatot még a félresikerült utolsó Extraliga-idény végefelé (egészen pontosan 2021. január 28-én) vette át a komoly mellényúlásnak bizonyuló Dave Allisontól, majd a liga- és koncepcióváltást követően gyakorlatilag egy szezon alatt beépítette a saját nevelésű fiatalokat a csapatba úgy, hogy a tavalyi 8. hely után idén minden várakozást felülmúlva az alapszakasz-dobogóra kormányozta be a fiatal miskolci együttest az Erste Ligában. A 46 esztendős szakember a magyar bajnoki címvédő, jelenleg is az Erste Liga-döntőért küzdő FTC-vel szemben hatmeccses párharcban elveszített negyeddöntő utáni múlt heti szezonértékelésében még az együttes jövőbeli terveiről beszélt, ennek fényében is merőben váratlannak mondható a mostani bejelentés.

Tokaji Viktor egyébként ezzel a két és egynegyed szezonos regnálásával is komoly „franchise-rekordot” döntött Miskolcon. A borsodi klub ugyanis a MOL/Erste ligás időszaka során 14 év alatt 13 trénert fogyasztott el összesen 16 edzőváltás formájában: időrendben Mayer Péter, Bob Dever, Greg Lindqvist, Tim Kehler, Travis Young, Majoross Gergely, Jason Morgan, Doug Bradley, Mikael Tisell, Glen Hanlon, Marcel Rodman és Dave Allison közül Mayer, Dever és Hanlon többször is leült a kispadra, de egyetlen idénynél tovább megszakítás nélkül senki sem húzta idáig a Népkertben.


A DVTK Jegesmedvék közleménye aTokaji Viktor távozásáról:


Ezúton is szeretném megköszönni Tokaji Viktornak a nálunk végzett munkáját - mondta Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke – Két és fél szezont töltött nálunk, ezen időszak alatt rengeteget dolgozott annak érdekében, hogy folyamatosan fejlődjünk és sikeresek legyünk. Külön szeretném megköszönni a fiatal játékosaink fejlesztéséért tett erőfeszítéseit, aminek köszönhetően bátran építhetünk a saját nevelésű játékosainkra és meghatározó szerepet tölthetnek be a csapatunkban. Az idei szezonunk lezárultával megkezdődött az az időszak, amikor a klubvezetés a stábbal kiértékeli az elvégzett munkát és az eredményeket. Ezek a megbeszélések azzal zárultak, hogy Viktor a következő szezonban már nem folytatja a munkáját a Jegesmedvéknél. További sok sikert kívánunk neki, Ő a magyar jégkorong egyik meghatározó alakja, biztos vagyok benne, hogy következő állomáshelyén is sikeres lesz. Mi pedig a következő hetekben azon fogunk dolgozni, hogy a 2023/2024-es szezonra egy olyan csapatot állítsunk össze, ami sok örömöt fog okozni a szurkolóinknak. Folyamatosan tárgyalunk a játékosainkkal és figyeljük azokat a szakembereket, játékosokat, akik segítségünkre lesznek céljaink elérésében.

Tokaji Viktor munkáját ezúton is köszönjük, további pályafutásához pedig sok sikert kívánunk!


Tovább a jegkorongblog.hu-ra >>>>>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu, dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2023-03-25 07:42:14 Piros öves, Őstag
Nem vagyok benfentes, lehet, hogy teljesen melléfogok, de nekem Sz.Z gyanús. A csapata döntőzik így nyilván nem lehet bejelentés, viszont nálunk sincs. Azt viszont tudott, hogy szerettük volna már egyszer... Ez csak megérzés és lehet, hogy teljesen falls...
9. Stevenstreet |Válasz erre: 8. korxi
2023-03-12 12:37:25 Piros öves, Őstag
Amennyiben szigórúan csak a számokat nézzük, akkor nem fejlődtünk, sőt gyengébben teljesítettünk, mint az előző szezonban. Rájátszásban ugyanott véreztünk el, ugyanazzal a csapattal ( bár szerintem az idei fagyi jóval gyengébb, mint a tavalyi) szemben. Kupábam meg be sem jutottunk a final fourba...Játékban szerintem is léptünk előre, bár a nap végén mégiscsak az a helyzet, hogy a két év alatt az összes számunkra fontos meccset elbuktuk. Én meghagytam volna TV- t pályaedzőnek és hoztam volna egy jó vezetőedzőt. Szerintem egyrészt ez drága megoldás meg valszeg Viktor sem ment volna bele...Egy későbbi riportban hátha kiderül az igazság. Bár a hirtelenség engem is meglep, mert nem túl rég még az volt a kommunikáció, hogy nincs edzőkérdés, pedig akkor már az eredmènyek nagyjából ismertek voltak. Arra tudok még gondolni, hogy beszállt egy új támogató, akinek megvannak az emberei.
8. korxi
2023-03-12 10:14:18 Piros öves, Veterán
De épp ez az hogy az első évében egyáltalán nem voltak elvárt eredmények. Az volt a kimondott cél, hogy fejlődjenek a fiatalok. Ezt lehetett kifogásolni egy olyan klubnál, aki addig nem kizárólag utánpótlásnevelőként, hanem eredményorientáltan működött, bár ez a cél éppenséggel megvalósult (amit a tavalyi 8. után az idei 3. alapszakasz helyezés is mutat).
Ennek fényében igen meglepő ez a távozás, abszolút a semmiből jött, kíváncsi vagyok hogy megtudjuk-e a tényleges okot.
7. korxi |Válasz erre: 5. IEVVV
2023-03-12 10:06:51 Piros öves, Veterán
De épp ez az hogy az első évében egyáltalán nem voltak elvárt eredmények. Az volt a kimondott cél, hogy fejlődjenek a fiatalok. Ezt lehetett kifogásolni egy olyan klubnál, aki addig nem kizárólag utánpótlásnevelőként, hanem eredményorientáltan működött, bár ez a cél éppenséggel megvalósult (amit a tavalyi 8. után az idei 3. alapszakasz helyezés is mutat).
6. Geotic
2023-03-11 22:41:19 Piros öves, Őstag
Walkernél valami gond lehetett, azóta egyetlen meccset sem játszott a Krakkóban.
5. IEVVV |Válasz erre: 2. jaborcsik-andras
2023-03-11 15:19:32 Kék öves, Fanatikus tag
Elhibázott dolog volt 3 éves szerződést kötni vele. Nem jöttek az első évben az elvárt eredmények, csak nem lehetett elküldeni. Elengedte walkert is…A 2. Szezon sem volt igazából meggyőző. Valahogy gondolom kiegyeztek.
2023-03-10 22:36:00 Piros öves, Őstag
Sziasztok! Nekem csak azért meglepetés, mert 1-2 hete sem ez volt még a mondás. Tokaji egyébként szerintem jó ember, ez látszik az arcán. Szakmailag is biztosan rendben van, ez is látszik a srácokon. Viszont vezetőedzőnek még nincs kész, így ha nagyobb álmaink vannak, mint a legjobb nyolc, akkor szerintem indokolt a döntés. Ennek ellenére sok sikert kívánok neki és szerintem lesz még ő nemcsak jó, hanem eredményes edző is ha talál egy jó mentort.
3. benji
2023-03-10 22:12:14 Lila öves, Őstag
Szerintem az esetek többségében ilyenkor csak az egyik oldal (munkáltató) ad ki nyilatkozatot, a másik, a munkavállaló valahogy mindig néma marad.
2. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 1. benji
2023-03-10 21:18:18 Fekete öves, Veterán
Csak nekem hiànyzik Tokaji nyilatkozata?
Már megint gyereknek nézik a szurkolókat ezzel a semmitmondó nyilatkozattal.
1. benji
2023-03-10 19:55:12 Lila öves, Őstag
Mivel a tavalyi szezon után Tokaji maradt a vezetőedző és az idei alapszakaszban jobb eredményt értünk el, meglep a távozása, főleg, ha már csak 1 év volt hátra a szerződéséből.
De az elmúlt évek sok edzőváltása után annyira már nem meglepő.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...