Banner

Tapasztalatcsere a szövetségi edzőkkel

Szerző: objektív | 2021-07-21 10:34:00

A DVTK Labdarúgó Sportakadémián jártak az MLSZ utánpótlás válogatottjainál dolgozó szövetségi edzők.


A DVTK Labdarúgó Sportakadémián jártak az MLSZ utánpótlás válogatottjainál dolgozó szövetségi edzők. A szakemberek elsősorban tájékozódtak a Diósgyőrben folyó munkáról, bővebb információt szereztek a korábban korosztályos válogatottakban szereplő tehetségekről, és néhány új név is bekerült a füzetükbe. A klubnál dolgozó akadémiai szekciós vezetőedzők ugyanis néhány egyenletesen fejlődő játékost is a figyelmükbe ajánlottak.



A koronavírus járvány idején a személyes kapcsolattartás szinte teljesen megszűnt, csupán telefonon vagy az online felületeken konzultáltak egymással a felek. Most viszont ismét lehetőség nyílt a személyes egyeztetésre, amely mindkét oldal számára rendkívül hasznos volt.

- Azért jöttünk a DVTK-hoz, hogy megismerjük az elmúlt időszak eseményeit, a klubnál történt változásokat, akár az edzői stábban történt cseréket – fogalmazott az eszmecsere után Belvon Attila, az U16-os magyar válogatott szövetségi edzője. – Átbeszéltük azt is, hogy a közelmúltban kik szerepeltek diósgyőriként a korosztályos nemzeti csapatokban, és nem titok az sem, hogy a jövőre vonatkozóan ajánlásokat is kértünk az edzőktől. Napi szinten ugyanis ők dolgoznak együtt a tehetségekkel, így előttük ismert a fejlődési ütemük. Természetesen mi is elmondtuk azt, hogy a szövetségnél milyen elvárások vannak, az U-s válogatottaknál kik dolgoznak, emellett a klubot és a szövetséget érintő mindennapi feladatokról is váltottunk néhány gondolatot.

Belvon Attila azt is hozzátette, hogy ezúttal a tíz kiemelt akadémiát látogatják meg, ez a folyamat a múlt héten kezdődött el, most érkeztek a DVTK-hoz.

- Egyik akadémia szakmai munkájába sem szólunk bele, de nyilván átadjuk azokat a tapasztalatokat, amelyeket a nemzetközi futballban látunk – folytatta Belvon Attila. – Inkább azt hoztuk szóba, hogy az egyének kapcsán milyen erősségeket és hiányosságokat tapasztaltunk a válogatott összetartásokon, mérkőzéseken. A képzési irányt a klubnak kell meghatároznia, amivel Diósgyőrben nincs is probléma. Kiváló szakemberek dolgoznak az akadémián, akik nagyon jól tudják, hogy melyek a nemzetközi trendek, mit érdemes követni a napi munka során.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2021-07-21 20:04:06 Piros öves, Fanatikus tag
Egyszer a mieink mennek át egy kis pogácsázásra,aztán az ottaniak jönnek át ide.Valamivel el kell ütni az időt.A többi már történelem...
2. Jefhuj76
2021-07-21 13:18:48 Barna öves, Fanatikus tag
Azt megkèrdeztèk már hogy ennyi èven át ennyi pènzből sem tudtak kinevelni egy játèkost sem,? Hogy Felcsutról kell hozni... Az nem lehet hogy itt minden gyerek alkalmatlan..... A nagyszámok alapj@n már ki kellett volna nevelni... Arról kellett volna beszèlni higy ha csomagolnak elviszik e öket kocsival.... Minnèl távolabb
2021-07-21 10:51:56 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Fogarasi, csak tudnám mi a faszt hadoválsz még itt!
Remélem egy szavadat sem hiszik el.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...