Banner

Szirányi Bence: Nem azzal foglalkozunk, ki mit gondol rólunk

Szerző: amigeleken.hu | 2022-11-10 11:42:00

Sajtófigyelő - jegkorongblog.hu


A fiatalítóprojekt második évébe lépő DVTK Jegesmedvék hajszál híján a dobogón fordulhattak rá a nemzetközi szünetre, erre pedig nem sokan számítottak a szezon előtt.

A keret egyik legrutinosabb tagja, Szirányi Bence a jegkorongblog.hu-nak mesélt a megélt változásokról, okokról; s ha már válogatott szünet, természetesen a nemzeti együttesről és az új szövetségi kapitányról.


„Ez egy teljesen más projekt most, mint a korábbiak voltak. A klub egyrészt gazdasági okokból döntött a fiatalítás mellett, másrészt azért, mert volt már annyi minőségi saját nevelésű U21-es játékosa, hogy megérjen rájuk építeni – magyarázta a 34 éves válogatott hátvéd. – Egy ilyen folyamat sosem megy egyről a kettőre, de ez így normális. Nagy változás volt ez mindenkinek, tavaly például ezek a fiatal gyerekek még nem annyira találták a helyüket a jégen, és mi sem teljesen értettük meg velük egymást, de mondom, ez természetes, és idővel egyre jobban beleszoktak. Látszik, hogy milyen sokat fejlődtek, most már konkrétan húzóemberei tudnak lenni a csapatnak, lehet rájuk építeni és egyre több terhet pakolni a hátukra. Ez a mostani szezon egyfajta vízválasztóként is felfogható, hogy lássuk, mennyit bírnak, de egyelőre nagyon szépen helytállnak.”



Szirányi Bence arról is mesélt, mennyire kell, vagy éppen nem kell őket terelgetni a jégen és azon kívül.

„Próbálok nekik segíteni, de azt nem érzem, hogy terelgetni kéne őket. Annyira azért már érett játékosok, hogy például a hangomat nem szükséges felemelnem velük szemben, elég négyszemközt megbeszélni, ha bármi meglátásom van. Ők pedig meg is fogadják a tanácsokat, igyekeznek változtatni és fejlődni. Én például idén Illés Marcival voltam sokat párban, jól meg is értettük egymást, pedig ő még tavaly nem kapott olyan sok lehetőséget – egyszóval szépen lassan tényleg belenőnek a fiatalok a fontos szerepekbe.”


A DVTK a válogatott szünet előtti utolsó meccsét a BJA ellen játszotta, és bár a záró harmadra még 2-1-es vezetéssel fordult, végül egy kései góllal 3-2-re alulmaradt az utóbbi években nagy riválissá lett ellenfelével szemben. Ha legalább a pontszerzés meglett volna, a Tokaji Viktor irányította fiatal miskolci csapat konkrétan a dobogón fordult volna rá a nemzetközi szünetre – erre pedig azért nem sokan számítottak a szezon előtt.

„Lehet, hogy nem sokan gondolták volna, de mi nem ezzel foglalkozunk, hogy ki mit gondol rólunk, hanem igyekszünk tenni a dolgunkat és keményen megdolgozni mindenért. Nyilván egy olyan meccs után, mint amilyen a BJA elleni volt, nehéz mit mondani, hiszen az utolsó harmadnak még vezetéssel vágtunk neki, aztán nem egészen hat perccel a vége előtt kaptuk a gólt, amivel végül veszítettünk. Nyilván jó lett volna legalább pontot szerezni, és a dobogón ráfordulni a válogatott szünetre, de az, hogy ilyen közel vagyunk az élmezőnyhöz, jól mutatja a fejlődést, és hogy a befektetett munkánknak megvan az eredménye.”


Tovább a jegkorongblog.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. vebgy*
2022-11-11 08:41:26 Fekete öves, Veterán
Meglátjuk év végén , hol tartunk...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...