Banner

Simon Miklós: Profi futballistákat és értékes embereket kell nevelnünk…

Szerző: amigeleken.hu | 2023-06-30 09:22:00

Simon Miklós szakmai igazgató az elmúlt hónapokban kellő betekintést nyert a napi munkába, így az új szezonnak már kész tervekkel, elképzelésekkel vághat neki a DVTK futball utánpótlása.


Új időszámítás kezdődött a DVTK Labdarúgó Sportakadémián. Simon Miklós szakmai igazgató az elmúlt hónapokban kellő betekintést nyert a napi munkába, így az új szezonnak már kész tervekkel, elképzelésekkel vághat neki a DVTK futball utánpótlása. Sok szempontot figyelembe kell venni a fiatalok fejlesztésekor, de a végeredmény a legfontosabb: mégpedig az, hogy az akadémia minél több fiatal labdarúgót indítson el a profi felnőtt futball világába.


A dvtk.eu-n megjelent interjúból idézünk:

A DVTK a régió legnagyobb multisportklubja. Ennek az akadémia munkája során is még erősebben kell megjelennie?

Pontosan. A vezetőségnek is az volt az egyik kérése, hogy a partnerklubokon keresztül még több játékost kapcsoljunk be a DVTK rendszerébe. Természetesen mi is látjuk, hogy ez egy nagy lehetőség a klub és a játékosok számára egyaránt. Éppen ezért ezt a lehető legjobban ki kell használjuk. A korábbinál is jobban központba kell helyezzük az egyént. Nem a csapatokban, a bajnoki eredményekben, esetleg a torangyőzelmekben gondolkodunk. Nekünk a legfontosabb dolgunk, hogy minél több profi futballistát neveljük. A Diósgyőrnek, a külföldi piacnak, de akár az NB I.-nek és a másodosztály csapatainak is. Ettől alacsonyabb szintben egyáltalán nem gondolkodunk, erre vannak más egyesületek, akik jól megoldják a feladatukat. Nekünk a lehető legmagasabb szintet kell képviselnünk.



Sok mindennek össze kell jönni egy játékos esetében, hogy ezek a tervek megvalósuljanak.

Ez valóban így van, éppen ezért minden fiatal labdarúgó számára életpálya modellt kell kínáljunk, amit meg is teszünk. Megbeszéljük, hogy összehangoljuk a személy és a klub érdekeit. Rövid, közép - és hosszútávon. Természetesen tudjuk, hogy tinédzser korában számos tényező befolyásolhat egy ilyen munkát. A családi háttér, a párkapcsolat, az iskola, esetleges betegség vagy sérülés. Nekünk azonban a profi diagnosztikai és egészségügyi hátterünket tudatosan használva mindent el kell követünk a végső cél érdekében. A felső szekció valamennyi játékosáról tudunk kell, hogy miként szeretne ingetrálódni a felnőtt fociba, és ehhez valamennyi segítséget meg kell adnunk nekik.

A kifutási lehetőség minden szempontból adott a DVTK-nál.

Ez egyértelmű. Az NB I.-es felnőtt csapattól és ettől a gyönyörű stadiontól nem kell nagyobb motiváció a fiatalok számára. Ugyanakkor ki kell emelnem a második együttesünket is, hiszen egy 16-17 éves tehetség számára jó alapot nyújthat az NB III.-as felnőtt bajnokság. Nagyon örülök annak is, hogy kooperációs szerződést kötöttünk a Kazincbarcikával. Természetesen ennek akkor lesz eredménye, ha kellő minőséggel és tartalommal tudjuk megtölteni. A barcikai egyesület nagyon nyitott, már 2005-ös születésű játékosunk is edzett náluk. Folyamatos és szoros kapcsolatra készülünk, erős kommunikációval, ami mindkét fél, de elsősorban a labdarúgók érdekeit fogja szolgálni.


Az operatív munka folyamatosan zajlik, mi a következő feladat?

A stábok felállítása. Diósgyőri, miskolci, regionális kötődésű szakemberekben gondolkodunk. Olyan edzőkben, sportszakemberekben, akik elhivatottak, szeretnének fejlődni és jó körülmények között dolgozni. Az elmúlt hónapokban már figyeltem az akadémia munkáját, sok tehetségünk van. Őket belső képzésekkel, egyéni beszélgetésekkel, karriertervvel igyekszünk segíteni. Már csak azért is, mert ha őket fejlesztjük, annak saját maguk mellett a játékosok látják a legnagyobb hasznát. Ennek megfelelően lesznek személyi változások, de amint végzünk ezzel a folyamattal, természetesen azonnal közölni fogjuk. A többi akadémiához képest is legalább egy héttel hamarabb kezdjük a következő szezont. Bőven van teendőnk, van mit csinálni. Fontos és nemes célunk van, hiszen a diósgyőri foci hátterét igyekszünk erőssé, jó minőségűvé és fejletté tenni, valamint a magyar labdarúgásnak szeretnénk minőségi labdarúgókat nevelni.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes interjúra >>>>>>>


forrás: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. Szilas
2023-07-02 08:50:03 Narancs öves, Tag
Mrva Patrik meg a Putnokhoz menekült.
1. izor600
2023-06-30 11:58:54 Fehér öves, Lelkes újonc
A gyakorlat és az elmélet megint teljesen más koncepció:lásd Illés továbbadása.És ez így megy hosszu évek óta.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...