Banner

Segélykiáltás! Lakatos Laci családjának segítségre van szüksége!

Szerző: Jáborcsik András | 2017-06-23 23:13:00

Szurkolótársaink bizonyára értesültek a híradásokból, hogy a szerdai jégeső milyen komoly károkat okozott a megye több településén is. A legnagyobb károkat Megyaszó szenvedte el, az a település, ahol a DVTK tehetséges labdarúgója, Lakatos László és családja él.


A dió nagyságú jéggel járó vihar következtében Lakatosék háza is lakhatatlanná vált, ezért a család most Laci bátyjához költözött, akinek a házában szerencsére két szoba is épen maradt, így be tudták fogadni a fedél nélkül maradt hozzátartozókat.



A jobb oldali képen Laci szobája látható a vihar után.

Amint a képeken is látható, a tetőt szinte teljesen letarolta a vihar, a bútorok használhatatlanná váltak, az első becslések szerint minimum 700.000 Ft-ra lenne szükség ahhoz, hogy a ház újra lakhatóvá váljon.


A következőkben szeretnénk veletek megosztani azt a facebook bejegyzést, amit Szőke Judit, a Polgár Alapítvány munkatársa osztott meg a közösségi oldalon:

"Nyolc éve ösztöndíjazunk nagy szűkösségben élő családok kimagasló képességű gyerekeit. A több százból, most itt egyről, Laciról írok. Megyaszón találtunk rá, mindezidáig a legtöbb pontot kapott 12 évesen a futball tehetség programunk válogatóján. Bevettük a programba, ösztöndíjjal, mentorral, jó szóval és sok mással mellé álltunk. Iskolát váltott, kollégiumba költözött, bevették a diósgyőri csapat utánpótlás csapatába. Csapata erőssége lett, amikor megverték a Milánt, olaszországi szerződést ajánlottak neki. A Diósgyőr profi szerződést kötött vele 14 évesen. Tavaly rákot diagnosztizáltak nála, műtét, kemoterápia. A kezelés végén, ősszel az apja a karjába vitte haza, járni se tudott. Tavasszal elkezdte a rehabilitációs edzéseket és tegnapelőtt küldte a jó hírt, hogy olyan formában van újra, hogy 17 évesen beveszik a felnőtt csapatba. Tegnap az első nagyokkal kezdett edzésen sírva hívta az anyja, hogy a falura lecsapott jégeső szétverte a házukat. A tető, mennyezet beszakadt, a bejárati ajtó kettéhasadt, minden tönkre ment. Biztosítás nincs, eddig az önkormányzat azt rakta ki, honnan lehet saját költségen palát venni. Nem szeretek sorsokat megosztani, mert úgy érzem, ehhez nincs jogom. Sok-sok gyerek havi beszámolóján keresztül egészen közelről látjuk, milyen kínlódás, erőfeszítés, és nagyon gyakran minta az életük. Lakatos Laci megengedte, hogy írjak róluk. Csak tényeket soroltam...
Aki tud, segítsen (bármilyen összeggel, sok kicsi sokra megy), hogy a lakhatóvá tudják tenni az otthonukat. Folyamatosan hírt adok itt a gyűjtés állásáról.

Számlaszámunk: 12010501-01072910-00100009 (Polgár Alapítvány). Megjegyzésbe: Laci"


A pénzadományokból elsőként mindenképpen a tetőt kellene rendbe hozni, de a családnak szüksége lenne többek között bútorokra, ágyakra, ablakokra, bejárati ajtókra is.

Azzal a kéréssel fordulunk szurkolótársainkhoz, hogy lehetőségeihez képest mindenki segítse a bajban Laciékat, legyen az pénzadomány vagy más felajánlás. Ha van a környezetetekben olyan bútor, használati eszköz, ami még jó állapotú, és szívesen felajánlanád a bajba jutott családnak, jelezd e-mailben az info@amigeleken.hu-ra és mi összegyűjtjük a felajánlásokat.

Számítunk azokra is, akik a felajánlások Megyaszóra történő szállításában tudnak segíteni.


Segíts, mert jónak lenni jó!


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
7. szurkolo |Válasz erre: 4. grosser
2017-06-25 18:56:04 Fehér öves, Lelkes újonc
A postai csekket nem javasolnám, mert többe kerül azon az utalás. Bankból történő utalást javasolnám én is.
6. kaali-barnabas |Válasz erre: 4. grosser
2017-06-25 07:37:09 Zöld öves, Tag
Bármelyik bankból a fent írt számlaszámra lehet utalni , megjegyzésbe "Laci ""
2017-06-25 07:35:56 Piros öves, Fanatikus tag
Javaslom,hogy a klub sürgősen adjon ki egy limitált mezt / pólót erre az alapítványra,aminek legyen egységesen mondjuk 5ezer ft az ára.Pillanatok alatt összedobjuk a szükséges összeget,és nekünk szurkolókak is marad egy emlékünk.Laciért többször megmozdultunk,ez a gyerek megérdemli,hogy a diósgyőri család 9sszefogjon.Ne aggódj,Laci,megoldjuk!!!! Wolfi!Légyszi továbbítsátok az ötletet a klub felé! Köszönöm!!
4. grosser
2017-06-25 02:09:05 Piros öves, Veterán
Lacika családjáért megteszem, mert tudom, hogy mi az a melanóma, volt benne részem, csak nekem a bal vádlimban!
Szintén kiműtötték a vádlimból, összevarrták, a szövettan meg kimondta, hogy rossz, de hála a jó Istennek nem kellett se sugár, se kemó, megmaradtam! Persze kellett egy másik műtét, nyirokcsomó ki a tökömnél, az viszont már negatív lett!
Ennek már négy éve lassan, megmaradtam......úgy néz ki!
3. grosser
2017-06-25 02:09:05 Piros öves, Veterán
Nincs sok pénzem, de holnap délelőtt megyek a Szinvaparki postára amúgy is, így utalok a részemről egy ezrest!
Csak azt mondja meg valaki, hogy melyik csekket kell elővennem és kitölteni, mert ebben a témában még kezdő vagyok, a rózsaszínt?
Előre is köszönöm a választ!
2. El Bandi
2017-06-24 15:22:00 Piros öves, Őstag
Mivel egyéb okok miatt nem tudok utalni, lehet valahova személyesen vinni és bedobni egy urnába, a szánt összeget, pl. Szinvapark? Az ajándék boltba nem lehetne?
1. solika
2017-06-24 14:14:31 Fehér öves, Újonc
A hét elején tudok küldeni 2 db nagyon jó állapotban lévő heverőt és természetesen utalok is.Kitartást a családnak és jó egészséget,sok sikert!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...