Öt U21-es bajnok Jegesmedve az U19-es válogatott keretében

Szerző: Jáborcsik András | 2021-04-06 20:11:00

DVTK játékosai is csatlakoztak a többiekhez.


Öt U21-es bajnok Jegesmedve játékos is helyet kapott az U19-es jégkorong válogatott keretében. Horváth András és a szakmai stáb az előző hetihez képest átalakult kerettel vág neki a lengyel U20-as válogatott elleni két felkészülési mérkőzésnek.

A húsvét előtti összetartás edzései, valamint a szlovák U18-as válogatott elleni két felkészülési mérkőzés után jöhetett a hosszú hétvége a srácok (és a stáb) számára, majd kedden reggel ismét találkozott a keret (a hét ismét Covid-teszttel indult természetesen).

Már egy bővebb, ugyanis a DVTK játékosai – Hadobás Zétény, Tóth Tamás, Mattyasovszky Gergely és Galajda Zsombor – is csatlakoztak a többiekhez, ők a Magyar Kupa négyes döntőjében voltak érdekeltek a hétvégén.

A szakmai stáb is kíváncsian várta, hogy mozognak majd a fiúk a négynapos szünet után, és számított arra is, hogy az első jeges foglalkozás még nem feltétlen lesz az igazi.

„Az nem volt nagy meglepetés, hogy négy nap pihenő után nem volt meg az a fajta kéz-láb koordináció, illetve az a korongérzés, amit szerettünk volna látni az elején, ettől függetlenül a reggeli edzés második felére a tempó és a hozzáállás is megérkezett” – fogalmazott Horváth András szövetségi kapitány. – Délután is jelen volt valamifajta pontatlanság, aminek nem örülök, és amiről azt gondolom, hogy elsősorban koncentrációs probléma, ezen mindenképpen dolgoznunk kell a jövőben. De az edzés második felére szintén rendben volt a tempó, megfelelően harcoltak a srácok. Mondhatom azt, hogy nehéz helyzet elé állítottak minket, hiszen egy kapust és egy mezőnyjátékost úgymond „le kellett vágni” a keretből a túra előtt. Nem is a mostani edzések alapján döntöttünk, hiszen nem is lehetett, mindenki jól dolgozott, inkább az előző mérkőzések és az előző hét teljesítménye alapján.”


A magyar válogatott szerdán délelőtt 10-kor indul a lengyelországi Tichybe, ott két mérkőzést vív majd a lengyel U20-as válogatottal. Kérdés, mi a célja ennek a két meccsnek.

„Arra számítok, hogy a szezont szeretné egy jó érzéssel, egy jó emlékkel lezárni. Nagyon keményen kell dolgoznunk annak érdekében, hogy egy picit hatékonyabbak legyünk majd. Legutóbb a védekezőharmadban próbáltunk jó dolgokat csinálni, de talán kicsit lemaradtunk, nem volt megfelelő a tempónk és a reakcióidőnk. Ezzel együtt a semleges zónában és a támadóharmadban kell sokat javulnunk. Ha sikerül ezt a munkás mentalitást a jégre vinnünk, akkor azért több lehetőséget fogunk tudni kiharcolni magunknak, mint legutóbb és ezekből eredményesebbek is lehetünk” – összegzett Horváth András.


Mindkét mérkőzést élőben lehet majd követni EZEN A CSATORNÁN.


Az U20-as válogatott programja:

2021. április 8., 17 óra: Lengyelország U20–Magyarország U19 – edzőmérkőzés (Tichy)
2021. április 9., 11 óra: Lengyelország U20–Magyarország U19 – edzőmérkőzés (Tichy)


A keret

Antek Tamás G DHK 2003
Remete Gergő G Vasas 2003
Csollák Márkó D MAC HKB Újbuda 2002
Fazakas Erik D DVTK 2002
Gruff Kevin D Vasas 2002
Horváth Kristóf D Vasas 2002
Jakabfy Sámuel D DAB 2002
Hadobás Zétény D DVTK 2003
Tornyai Mátyás D MAC HKB Újbuda 2002
Ádám Zsolt F MAC HKB Újbuda 2003
Antal Norbert Bendegúz F PHC 2003
Ambrus Csongor F Titánok 2003
Barna Dávid F DAB 2002
Csiszer Ádám F Titánok 2002
Fekete Alex F IOGJA 2003
Galajda Zsombor F DVTK 2002
Károly Róbert Nikolasz F Vasas 2003
Mattyasovszky Gergely F DVTK 2002
Mihalik András F DHK 2003
Schlekmann Márk F MAC HKB Újbuda 2002
Tóth Tamás F DVTK 2003
Varga Balázs F KOOKOO (FIN) 2003


A stáb

Horváth András Szövetségi kapitány
Ladányi Balázs Másodedző
Arany Máté Másodedző
Hajek Márk Kapusedző
Berkes Brigitta Fizioterapeuta
Speier Kálmán Felszerelés-menedzser
Végh Boldizsár Csapatvezető

forrás: jegkorongszovetseg.hu
És ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...