Mezőkövesd - DVTK 2-0

Szerző: Jáborcsik András | 2021-02-23 06:30:00

Magyar Kupa nyolcaddöntő labdarúgó mérkőzés.


MOL Magyar Kupa 9. forduló

Mezőkövesd Zsóry - Diósgyőri VTK 2-0 (2-0)

Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Szilágyi Sándor (Tóth II Vencel, Bornemissza Norbert).

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Pillár, Szeles, Vajda S. - Martić - Vutov, Chrien, Rui Pedro, Nagy D. - Vojtuš. Vezetőedző: Pintér Attila.

DVTK: Malenica - Shestakov, Karan, Soldo, Pikk - Max, Zsiga, Živulić - Roshi, Ivanovski, Dražić. Vezetőedző: Zoran Zekić.

Csere: Zsiga helyett Suljić, Ivanovski helyett Vaněček, Roshi helyett Grozav, és Max helyett Márkvárt mind a 60., Rui Pedro helyett Cseri és Chrien helyett Kamenar a 65., Dražić helyett Molnár G. a 72. Vutov helyett Jurina a 75., Martić helyett Karnitski és Farkas D. helyett Vadnai a 81. percben.

Sárga lap: Chrien a 20., Szeles a 47., Pikk az 52., Soldo a 73., Vajda S. a 74., Shestakov a 85., Pillár a 90. percben.

Gólszerző: Rui Pedro (1-0) a 36., Vutov (2-0) a 42. percben.Edzői értékelések

Pintér Attila: - Nagyon jó kupamérkőzést láttunk, mindkét csapat tovább akart jutni, és nagy erőket mozgósított ennek érdekében. Az első 15-20 percben próbált nagy nyomást helyezett ránk a DVTK, de jól kezelték a játékosok ezt. Ilyen mérkőzésekből kellene minél több, mert az jót tesz a Magyar Kupának, jót tesz a magyar futballnak. Pénteken újra a DVTK-val játszunk, az teljesen más mérkőzés lesz. Már ma is sokkal erősebb DVTK-val találkoztunk, mint azelőtt. Diósgyőrben is egy nagyon jó mérkőzésre számítok, bízom benne, hogy mi járunk sikerrel.

Zoran Zekić: - Az első harminc percben kiegyenlített játékot láttunk, majd két elkerülhető góllal megnehezítettük a saját dolgunkat. Mindent megtettünk, hogy visszajöjjünk a meccsbe, de ez a cserékkel sem sikerült. Próbáltunk játszani, de a hiányzó agresszivitás miatt nem tudtuk összeszedni a hosszú indítások után a lecsorgó labdákat, ráadásul túl nagy területet hagytunk ellenfelünknek. Gratulálok a Mezőkövednek, és sok sikert kívánok nekik a Magyar Kupában!


A Mezőkövesd jutott a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé.Az elmúlt négy évben két Tállya-MTK kupameccset is rendeztek, a borsodiak a sima vereségek után, harmadjára már megszorongatnák a kék-fehéreket a MOL Magyar Kupa szerdai nyolcaddöntőjében.

Bár a tállyaiak eddigi szereplésére sokan felkapták a fejüket, mégis egy másik mérkőzésre irányul nagyobb figyelem Borsodban: a megye két élvonalbeli együttese, a Mezőkövesd és a DVTK egymás ellen lép pályára. A házigazdák szakvezetője, Pintér Attila igazi kupaspecialista, a Ferencvárossal, a Sopronnal és a Puskás Akadémiával is eljutott már a sorozat döntőjébe, előbbi két csapattal el is nyerte a serleget. A DVTK-nál most az élvonalbeli bennmaradás kiharcolása a prioritás, de a MOL Fehérvár elleni hétvégi siker adta lendület kitarthat a kupában is.


A forduló rangadója a Ferencváros és a MOL Fehérvár összecsapása lesz. A vendégek mély gödörből próbálnak kimászni, a bajnokságban hetek óta gyengélkednek, míg a Ferencváros kényelmes előnnyel vezeti a tabellát, és az is extra önbizalmat adhat a zöld-fehéreknek, hogy néhány hete, az OTP Bank Ligában, magabiztosan nyertek szerdai riválisuk ellen.

Az NB I legjobb formában lévő együttese, a Puskás Akadémia az Újpestet fogadja. A felcsútiak 2018-ban éppen a Újpesttel játszottak kupadöntőt, akkor a fővárosiak tizenegyesekkel legyőzték szerdai ellenfelüket.

A Merkantil Bank Liga csapatai közül a Haladás a Kisvárdát fogadja. Érdekesség, hogy mindkét együttes edzője nyert már korábban Magyar Kupát, ráadásul mindketten a Budapest Honvéddal. A különbség, hogy míg a szombathelyiek mestere, Mátyus János ezt játékosként tette meg 1996-ban, addig Supka Attila, a vendégek szakvezetője 2007-ben vezetőedzőként vezette kupasikerre a kispestieket.

A Paks és a Budafok nemrégiben az OTP Bank Ligában találkozott egymással, akkor a tolnaiak nagyon magabiztosan szerezték meg a három pontot, a fővárosiak most visszavághatnak azért a vereségért. A két vezetőedző közül Csizmadia Csaba ért el játékosként kupagyőzelmet (a Fehérvár FC tagjaként), Bognár György csak döntőig jutott annak idején a BVSC-vel (fia, a paksiak középpályása, Bognár István viszont volt már kupagyőztes a Ferencvárossal).

Az M4 Sport három mérkőzést közvetít élőben a fordulóból: a keddi borsodi derbit, valamint szerdán a ZTE-Budapest Honvéd és a Ferencváros-MOL Fehérvár FC találkozókat.


A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosításai:


forrás: mlsz.hu
És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

324. gazember
2021-02-25 20:03:12
Ma én is pozitív napot tartok. Mikor volt utoljára olyan pl., hogy 300 feletti hsz. volt egy kupameccs kapcsán. Szóval van itt tűz még..:)
323. scs001 |Válasz erre: 322. Szabó József
2021-02-25 19:45:03
Pontosan ezért nem fájt nekem a kupabúcsú, a mi helyzetünkben elég lesz a bajnokikon maximálisan odatenni magunkat! Aztán majd visszatérünk pár forduló múlva a kishitűségre vs. racionalitásra! Ha kiesünk és a Budafok vagy Újpest bentmaradás mellett kupát nyer, akkor megkövetem krokodil urat....
322. Szabó József |Válasz erre: 321. scs001
2021-02-25 19:09:13
Maximálisan egyetértünk!
Mivel sűrű a menetrend, nem hiányzik a nekünk most a kupa.
A kupában továbbjutott alsó házban lévő csapatok rá fognak fázni, hiszen a következő 3 forduló sűrű lesz:
- február 26-28
- március 2-3
- március 5-7
Utána 10-én kupameccsek, majd 13-14-én újabb forduló.
Így is több csapatnál lettek a kupamérkőzések után sérült játékosok, a következő sűrű időszakban lehetnek újabbak.

Nálunk mindennél fontosabb, hogy benn maradjunk, hisz tudott, ha összejön, jövőre sokkal komolyabb dolgok jöhetnek.
321. scs001 |Válasz erre: 314. alpesi krokodil
2021-02-25 18:39:40
Látszik, hogy nem ismersz, én aztán minden vagyok, csak negatív életszemléletű nem! Minden meccsre győzelmet tippelek, soha nem hagyok ki hazai meccset, pedig nekem az nem kis távolság, a legszarabb sorozat esetén sem fordultam el soha a csapattól! Viszont ebben az esetben nem bántam a kiesést, mert a bentmaradás sokkal fontosabb most, mint a nagyon bizonytalan kupagyőzelem. Ezt most ésszerűségnek vagy racionalizmusnak nevezném, nem negatív életszemléletnek. Én-sokakkal ellentétben itt-meg vagyok elégedve az életemmel, a családommal, a vagyoni helyzetemről nem is beszélve! Úgyhogy szerintem ne minősítgessük egymást, anélkül, hogy ismernénk a másikat!
Szerk: Az utóbbi időben hirtelen nagyon sok megmondóember lett itt a fórumon.... Eddig hol voltak???
320. veg-h-zet |Válasz erre: 318. alpesi krokodil
2021-02-25 13:19:26
A kupagyőzelemről én egy betűt nem írtam, de ha már itt tartunk, ha biztosan bennmaradunk, engem onnantól fogva semmi más nem érdekel, az se, hogy ki nyerte meg a kupát. Jelen helyzetünkben a kiesés elkerülése a prioritás.
319. toki |Válasz erre: 318. alpesi krokodil
2021-02-25 12:08:02
Egészségükre, nem sajnálom tőlük, nyerjék meg a kupát. Viszont a mi csapatunknak egyenlőre 1 fronton kell helyt állnia, és az a bajnokság. Megmondom személy szerint én úgy vagyok vele, hogy még a bajnokságban is nagy fegyvertény megverni a Kövesdet, és mi erre készülünk holnap. Ha mondjuk 1 nb2-es csapattól esünk ki, az én szám íze se ilyen lenne, de így pont nem érdekel. A többi csapat meg, ahogy írtam, azt csinál amit akar. Tény, hogy nálunk a magyar bajnokságban nincsenek hozzászokva a heti több meccshez (pedig kéne).
318. alpesi krokodil |Válasz erre: 317. veg-h-zet
2021-02-25 11:01:14
Ennyi erővel mindenki rosszul dönt, aki nem lesz kupagyőztes , nem?

Ha simán bent maradunk, a matyók meg lazán kupát nyernek, akkor jól döntöttünk?
317. veg-h-zet |Válasz erre: 316. alpesi krokodil
2021-02-25 09:28:14
Olyan szempontból ez nem igaz, hogy ezek közül a csapatok közül (reméljük csak jelenleg) mi vagyunk a legrosszabb helyzetben, sőt pár fordulóval ezelőtt mondhatni még tök utolsók voltunk. Ráadásul az Újpest és a Budafok perpillanat nem áll kieső helyen, az ő helyzetükben feltehetően mi is jobban forszíroztuk volna a kupatovábbjutást. Az, hogy melyik csapatok döntöttek jól, úgy is csak hosszú távon fog kiderülni.
316. alpesi krokodil |Válasz erre: 315. toki
2021-02-25 08:40:22
Mi ugyanabban a cipőben voltunk a forduló előtt, mint a nevezett csapatok.
Ha ők hülyék, hogy nem dobták a kupát a leírt okok miatt, akkor abból következik, hogy nyilván mi meg okosak vagyunk, hogy elengedtük. Ezzel nem értek egyet, ennyi.
315. toki |Válasz erre: 314. alpesi krokodil
2021-02-25 07:44:57
Oké, ezt vágom. Sőt igazat is adok. Viszont nem írt a saját csapatunkról rosszat. Nagyon nem érdekel az ellenfelek gyűgje, elég a sajátunk. scs001 saját véleménye volt, hogy szerinte ezek a csapatok bármeddig is jutnak, a kupát nem fogják megnyerni.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

BannerBannerBanner
Mégsem


Üzenet küldése...