Kondás Elemér: Két csapatot sikerült tönkretenni

Szerző: dfcwolf | 2022-08-04 18:42:00

Sajtófigyelő - csakfoci.hu


Kondás Elemér április elejéig vezette a Diósgyőrt, amely akkor a tabella 2. helyén állt, ekkor megköszönték a munkáját, a csapat irányítását pedig nagy indulatokat kiváltva Dragan Vukmir, a bajnoki rivális Szeged-Csanád Grosics Akadémia edzője vette át, akivel aztán nem jött össze a feljutás.

Kondás Elemér a csakfoci.hu-nak először nyilatkozott hosszabban diósgyőri korszakáról, elmondta, hogy nem szereti, ha visszamutogatnak rá, márpedig Diósgyőrben ezt megtették, beszélt arról, miért nem tud azóta sem DVTK-meccset nézni, mikor tudta már, hogy a csapat nem fogja kivívni az NB I-et, és hogy mit szól az MLSZ új rendelkezéséről. Interjú.Volt egy kis déjà vu érzése, amikor elküldték? Arra gondolok, hogy egy évvel korábban, Debrecenből is úgy kellett távoznia, hogy vezették az NB II-t, most ugyan csak a másodikok voltak, de az is feljutó helynek számított.

– Igen, a Lokinál is ez volt. Valamiért úgy döntöttek Diósgyőrben, hogy váltani kell. Nem az én stílusom, hogy sárdobálásba kezdjek visszafelé, bár Diósgyőrben ezt megteszik néhányan, még vissza-visszatérnek és a múltat emlegetik.

ÉN CSAK TÉNYEKET TUDOK MONDANI: A CSAPATOT FELJUTÓ HELYEN ADTAM ÁT EGY GYŐZTES MÉRKŐZÉS UTÁN, ŐK MEG AZ UTOLSÓ HÉT MECCSEN AZ ÖTPONTOS ELŐNYBŐL CSINÁLTAK ÖT PONT HÁTRÁNYT, INKÁBB EZZEL KELLENE FOGLALKOZNI, ÉS NEM VISSZAFELÉ MUTOGATNI.


Ezzel saját magukról próbálják elterelni a figyelmet, holott amiket én említettem, a számok, azok makacs tények, ezekkel nem igazán lehet vitatkozni. Nem szeretek visszafelé mutogatni, de azt se szeretem, ha rám mutogatnak.

Azért az nyilván bármelyik edzőt meglepi, ha egy győztes meccs után elküldik.


Persze. Igaz, hogy előtte ott volt a Szegedtől elszenvedett vereség, de minden csapat életében van olyan, amikor nem úgy jönnek össze a dolgok. Két nap után korrigáltunk és nyertünk. Ellentétben azzal, amit mondtak, hogy mentálisan és fizikálisan rossz állapotban voltak a játékosok, az a csapat egyben volt. Ha fizikálisan rossz állapotban lett volna, nem tudott volna a 93. percben nyerni, aki meg látta, hogyan örült az az együttes a Dorog elleni győztes mérkőzés után, tudja, hogy mentálisan milyen állapotban volt.

Ön rontott el valamit, tenne bármit másképp?


Természetesen, aki dolgozik, hibázik. Mentségemre legyen mondva, március környékén, amikor volt egy kis visszaesés, nagyon sok játékos betegséggel bajlódott. Ebből kellett kijönni, ki is jöttünk, csak akkorra már elfogyott a türelem.

Úgy tudom, sokáig nem is tudott Diósgyőr-meccseket nézni. Most már tudna?

Nem nézem. A találkozók után úgyis hívnak az ismerősök, és elmondják, hogy mi történt. Az összeállítást, illetve a statisztikai adatokat meg szoktam nézni, de azóta nem láttam Diósgyőr-mérkőzést.


Tovább a csakfoci.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>


forrás: csakfoci.huÉs ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 > 

16. Spirálfüzet (kockás) |Válasz erre: 15. Sickunt
2022-08-07 20:40:32
Zekic sokat nyomott volna a latba. De mindegy, jó nekünk az ami most van...
15. Sickunt |Válasz erre: 14. Spirálfüzet (kockás)
2022-08-07 17:21:22
Teljesen jól látod és abszolút korrekt elvárás full utolsó Diósgyőrbe nem tudjuk leigazolni Klenheislert aki azért a horvát bajnoki címért játszik évről évre ahonnan még a takarítónőt is topligába el tudják adni ha szépen mos fel nem beszélve arról ,hogy még a magyar top3as nevelő klubja se tudja évek óta hazasírni pedig gyakorlatilag végtelen pénzből gazdálkodnak és még erős kötődése is van mivel egész gyerekkorát ott töltötte.
14. Spirálfüzet (kockás) |Válasz erre: 13. vebgy
2022-08-07 16:54:36
Amellé a horvát csapathoz azóta jöhetett volna Kleinheisler, Holender, stb... Kicsit előrébb járnánk. Csak hát ugye a vezetőség, a fikció tulaj és az érdekek nem ezt kívánják. Ide jó ez a híg fos vergődés.
13. vebgy |Válasz erre: 10. El Bandi
2022-08-07 08:55:27
Soha nem tudjuk meg...ugyanaz a Benczés-féle "okos" építkezés maradt volna viszont. Igaz a horvát kontingens egy részével már az nb 1-ben sem lenne biztos kiesés...
12. Zole61 |Válasz erre: 3. Ignacio-Sanchez-Mejias
2022-08-05 19:53:40
Na például ezért volt faszság ez az egész találkozó a "szurkolók képviselőivel" Kamu volt az egész csak egy PR fogás, Világi módra. Normális kérdést nem is lehetett feltenni, vagy nem is akart senki. Milyen szurkolókat is képviseltek az urak? Vagy netán nem ugyanazokat a meccseket láttuk? Tényleg nem volt egy értelmes kérdés, simán lenyomták a torkukon a kamu tulajdonos, a hozzá nem értő ügyvezető a maszlagot. Ennek így semmi értelme nem volt.
11. dudik-attila |Válasz erre: 10. El Bandi
2022-08-05 13:43:48
A VAR csak segítség a bírónak. A döntés így is az övé. Ha hülye, akkor azon a VAR sem segít....
10. El Bandi |Válasz erre: 9. Zole61
2022-08-05 11:20:17
Igen, de legalább a mennyeiben lennénk, és újra aggódhatnánk, hogy év végén kiesünk-e vagy nem... de már a VAR alatt játszanánk! És lehet, hogy néha a VAR visszaadná azt, amit eddig elvettek...
9. Zole61 |Válasz erre: 5. wexeye
2022-08-05 11:03:17
A számok őt igazolják és szerintem is meg lett volna a feljutás, bár akkor maradt volna miki és ugyan olyan szar lett volna minden, mint előtte.. bár most sem jobb, de ez még csak a kezdet lessz ez még jobb is.
8. wexeye |Válasz erre: 7. dfcwolf
2022-08-05 05:39:50
Legyen igazad! Akkor legalább valami történne ehelyett a lassú halál helyett
7. dfcwolf
2022-08-04 22:05:57
Lesz itt még tüntetés a fájdalom ambulancia előtt ... De ne legyen igazam!

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...