Banner

Félmillió forint a diósgyőri állatmentőknek

Szerző: objektív | 2023-08-15 17:18:00

Minden teljes árú belépő árából a szurkolók bruttó 100 forinttal támogatják az alapítvány munkáját.


Közel félmillió forintot gyűjtöttek a DVTK szurkolói a diósgyőri állatmentők számára az első két hazai mérkőzésen.A DVTK a szezon előtt a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda felkérésére együttműködést kötött a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvánnyal, így a 2023/2024-es szezonban minden teljes árú belépő árából a szurkolók bruttó 100 forinttal támogatják az alapítvány munkáját. Az első két hazai mérkőzésen ez az összeg 457.483 forint volt, mely összeget a klub átutalta az alapítvány számlájára.

- Nagyon hálásak vagyunk mindenki segítségéért, különösen köszönjük szurkolótársaink támogatását. Rendkívül fontos számunkra ez a támogatás is, hiszen az alapítványunk semmilyen normatív támogatásban nem részesül, így minden költségünket a támogatóink adományaiból fedezzük - nyilatkozta Csík Zoltán, az alapítvány vezetője, a szervezett szurkolói csoportok és a diósgyőri ultraszektor emblematikus tagja. - Büszkék vagyunk arra, hogy már saját menhellyel is rendelkezünk, ahol most is több, mint 30 állat vár arra, hogy otthonra lelhessenek.

A Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvány munkája különösen fontos a régióban, hiszen olyan állatok mentését vállalják, akiknek az ő segítségük az egyetlen reménye az életre. Egyedüliként vállalnak olyan eseteket is a régióban, amit semmilyen más szervezet nem, kifejezetten állatkínzásos esetekre specializálódott szervezetként sokszor találkoznak megrendítő kegyetlenséggel. A mentett állatokat menhelyükön az örökbeadás előtt minden esetben rehabilitálják és csak olyan helyre adják, ahol meggyőzödtek arról, hogy mind a család, mind az állatok számára megfelelő összhangban tudnak együtt élni. Munkájukat nem csak a mentés és a rehabilitáció tölti ki, nagy hangsúlyt fektetnek az edukálásra is, így a felelős állatartásról tartanak rendszeresen előadásokat.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...