Banner

Elfogadtam a DVTK felkérését, pedig tudtam, hogy viszonyulnak ott az újpestiekhez

Szerző: amigeleken.hu | 2023-09-24 09:43:00

Sajtófigyelő - nemzetisport.hu


Az MTK nevelése, irányította a Diósgyőrt és a Fehérvárt, mégis, mindenki újpestinek tekinti – ahogyan Kovács Zoltán is önmagát. A háromgyerekes édesapa, a ma, szeptember 24-én az 50. életévét betöltő húszszoros válogatott csatár az eddig eltelt öt évtizedéről beszélt a Képes Sportnak.


A DVTK egykori sportigazgatója az interjúban szót ejtett diósgyőri korszakáról is, amikor Ligakupát nyert a csapat és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe. Az interjúból idézünk:


„Tudatosan készültem az aktív pályafutásom utáni időszakra. Az edzőség nem vonzott, emlékszem, a csapattársam, Horváth Ferenc írta, mikor hogyan edzettünk, mi volt jó, mi nem tetszett neki, őt érdekelte ez, én pedig sokszor azt éreztem: mennyivel sikeresebb lehetne a klub, ha megfelelően vezetnék... Ne feledjük: a rendszerváltás után lettem élvonalbeli játékos, sokféle vállalkozó próbálkozott klubtulajdonosként, el sem hinné, ha meghallaná, hány klub milyen összeggel tartozik még mindig nekem... Nem sajnáltatni akarom magam, csak mondom, nagyon más világ volt akkoriban a futballban is. A körülmények, a fizetések, ég és föld a különbség, de az volt bennem, sportvezetőként hasznos tagja lehetnék egy klubnak.


Jelentkeztem a TF-re, és jóval a harminc felett, több száz NB I-es mérkőzés, az Újpesten szerzett száz gól és húsz válogatott mérkőzés után a ferencvárosi kötődésű pedagógus kiadta a feladatot: dekázzak a labdával, abból leszűri, van-e közöm a sportághoz... Azt mondhatom, ha kellett, kiléptem a komfortzónámból, elfogadtam például a Diósgyőr felkérését – pedig pontosan tudtam, miként viszonyulnak ott a fradistákhoz, az újpestiekhez. A város szélén felírták az óriásplakátra: Zoli, takarodj vissza Újpestre! Odaálltam a szurkolók elé az ankéton, és annyit mondtam: nem kérem, hogy szeressenek, szeretnek engem otthon, csak engedjenek dolgozni. Megtapsoltak – az idény végén megnyertük a Ligakupát, és ott voltunk a Magyar Kupa döntőjében, amelyben tizenegyesekkel kaptunk ki – az Újpesttől.



Tovább a nemzetisport.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>>>


forrás: nemzetisport.hu



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

2023-09-24 12:51:01 Fekete öves, Veterán
Én fullra csipázom Kovács Zolit, bár mekkora fújpesti.
Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...