DVTK tartalék - Tiszaújváros 3-0

Szerző: amigeleken.hu | 2022-09-26 19:45:00

NB III., Keleti csoport 9. forduló


NB III., Keleti csoport 9. forduló

DVTK tartalék - Termálfürdő FC Tiszaújváros 3-0 (1-0)

DVTK Edzőközpont, 200 néző. Játékvezető: Virág András Barnabás, Dobos Dávid, Bencze András.

DVTK tartalék: Póser D. - Oláh B., Mrva P., Ivánka P., Silimon L. - Vajda B., Radics M., Illés B. - Fekete V., Balázsi L., Vincze D. Vezetőedző: Vincze Richárd.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Kundrák A., Tóth B., Vitelki B., Tóth S., Géringer L., Lőrincz P., Páll Zs., Nagy D., Nagy P., Valkay R. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.


Csere: Tóth S. helyett Erős T. az 58., Vincze D. helyett Demeter M. a 62., Balázsi L. helyett Ferencsik B. a 72., Vajda B. helyett Kövesi K. a 90+1., Radics M. helyett Balázs P. a 90+1., Páll Zs. helyett Kiss B. a 90+1. percben.

Sárga lap: Tóth S. a 41., Ivánka P. a 44., Nagy P. a 64., Demeter M. a 88. percben.

Gólszerző: Illés B. (1-0) a 35., Vincze D. (2-0) a 48., Fekete V. (3-0) a 80. percben.


Kulcspillanatok

35. perc: Kissé éles szögből, jó húsz méterről végezhetett el szabadrúgást a DVTK tartalék. A labda mögé Illés Bálint állt, aki nagy erővel, a bal oldali kapufát érinteve lőtt a vendégek hálójába, 1-0.


48. perc: Balázsi egy szép csellel tisztára játszotta magát a jobb oldalon, pontosan érkezett középre, az érkező Vincze Dániel pedig öt méterről a léc alá fejelt, 2-0.

80. perc: Demeter vezette hosszan keresztbe a labdát a vendég térfélen, majd jól fordított át a jobb oldalra. A magas átadást Vajda szép mozdulattal levette, Fekete elé ívelt, aki Tóth mellett látványos mozdulattal elemelte a labdát, és három méterről az üres kapuba gurított, 3-0.


Vezetőedzői értékelés

Vincze Richárd: - Nagyon örülök a győzelemnek, mert az elmúlt hetekben a csapatnak nem sikerült nyerni, pedig a játékunk akkor is megvolt. A modern, szenvedélyes futballt várom el a fiúktól, az első félidőben ezt hellyel-közzel megvalósítottuk, a fordulás után viszont inkább a védekezésünk volt modern. Azt be kell látni, hogy a második gólunk után a Tiszaújváros benyomott minket, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Nagyon jól védekeztünk, és ha türelmesebbek vagyunk, akkor több lehetőségünk adódott volna. A pályára kivitt szenvedély pedig nálam is alapvetés. Egy diósgyőri csapatnak ebből a szempontból így kell futballozni. Gratulálok a játékosoknak!

Vitelki Zoltán: - Megint olyan szituációk után kaptunk gólokat, amiket nem engedhetünk meg magunknak. Sajnos sokszor találnak be az ellenfelek, ezen nagyon gyorsan változtatnunk kell. Igyekeztünk stabilabbá tenni a védekezésünket, de a mellékelt ábra azt mutatja, hogy nem sikerült. Az első gólnál a hazaiak játékosa nagyon eltalálta a szabadrúgást, a másik két diósgyőri találatnál azonban meg kell néznünk, hogy miben hibáztunk. Összességében az első félidőben sem játszottunk rosszul, a második játékrész pedig teljes egészében a miénk volt. Ezért viszont nem adnak pontot.


A forduló eredményei:


A tabella állása:


forrás: dvtk.eu, MLSZ AdatbankÉs ezt olvastad már?
Hozzászólások
4. Szabó József |Válasz erre: 3. orgaol8
2022-09-29 17:19:55
Nem láttam ott Ivánka Patrikot, ám jó lenne.
Sajnos őt kicsinálta az előző szakmai vezetés...
3. orgaol8
2022-09-29 13:55:26
A mai Insta-sztorikban látszik hogy Ivánka, és valami fiatal kapus is a felnőttel edz. (Nem tudtam következtetni hogy kicsoda, mert valami Mártont mond Tuska mikor dícséri: Bravó Márton?! Nem nagyon találtam az akadémia U17-es, 19-es vagy a tartalék kapusai közt Mártont, vagy hasonló nevűt.)
2. Szilas |Válasz erre: 1. orgaol8
2022-09-29 07:25:24
Ez azért van, mert ennyire képes az akadémia, hogy NB3-as szintű tucatjátékosokat gyártson.
1. orgaol8
2022-09-28 21:10:25
Azt azért nem értem hogy Ivánka és Korbély miért nem kap még 1 esélyt a felnőtt csapattól. (Nem mintha pont ő rájuk lenne szükség feltétlenül)
Az azért látszik, hogy Kuznyecov nem használja sűrűn (és jó érzéssel) a fiatalokat. (Lásd: Vajda, és Jurek elég kevesett játszott az MTK ellen IS) Illés Bálint legalább a felnőttel edz.
Viszont én nagyon szívesen látnám az edzéseken, a felkészülési meccseken, majd a bajnokságban is a fiatalokat. Úgy mint Oláh Balázs, Mrva Patrik, Bencsik Dávid, Fercsák Róbert, Balázsi Levente. A fiatal kapusokkal meg vigyázni kell az NB2-ben, (Bánhegyire gondolok) mert tavaly is Borsos Vilmos rutintalanságából fakadóan kaptunk ki a Barcika ellen a kupában.
És ott van még Orosz Donát esete is, aki szintén a "mi nagy tehetségünk" kategória volt. Aztán mi lett vele: Már a tarcsiba se kellett, kölcsönadták Egerbe, de odaadtuk nekik Kispált szintén kölcsönbe, valamint Sz. Vargát, és a jól kinéző Jónyer Kristófot is.
Illetve odaadtuk kölcsönbe a nagyon tehetséges Zsemlye Balázst is, sajnos még Kuznyecov érkezése előtt.
Ráadásul meg lehet nézni, ezek közül a játékosok közül kb.1,2,3 fog bemutatkozni nálunk. (Pláne ha feljutunk) Majd mennek egy másik NB3-as csapathoz ( Lásd: Tóth Borisz -> Tiszaúj., Domonkos Dávid és Karika Balázs -> Hajdúszoboszló)
http://dvtk.eu/183-csapat-DVTK_tartalek/jatekosok
Kívánom hogy ne legyen igazam, és ha pár év távlatából meglátom valamiért ezt az írásomat, röhögjem ki magam!
Hajrá Diósgyőr!
Mégsem


Üzenet küldése...