Banner

Diósgyőrben járt dr. Hegedüs Csaba

Szerző: Jáborcsik András | 2020-10-21 16:18:00

Országjáró körútja egyik állomásaként Diósgyőrbe érkezett dr. Hegedüs Csaba, olimpiai bajnok birkózó, aki a magyar sport 100. olimpiai bajnoki címét nyerte az 1972-es müncheni olimpián. A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) nagykövete és szakmai tanácsadója a DVTK edzőinek, utánpótlás korú birkózóinak, valamint a gyerekek szüleinek tartott előadást a DVTK Medical konferencia termében.


A dvtk.eu-n megjelent interjúból idézünk:

Miért tarja fontosnak a KIMBA, hogy országszerte megismertesse az akadémiát az utánpótlás korú sportolókkal és szüleikkel?

Járjuk az országot és minden klubhoz és szakosztályhoz eljutunk. Tizenegy állomást terveztünk, mindenhol igyekszünk bemutatni a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát. Mindenki tuja, hogy Diósgyőr a magyar birkózás egén egy nagyon komoly csillag. Minél több gyereket és az ő szüleiket is szeretnénk arról meggyőzni, hogy érdemes ezt az utat választani, mert a mai kornak megfelelően a feltételrendszerek tekintetében, szakmaiságában, elképzelésünk és akaratunk szerint a világ legjobb akadémiáját akarjuk létrehozni. Aki velünk tart, azt út közben megtanítjuk legyőzni a világot, ahogy rengeteg tanítványom megtette és sokan a jövőben is meg fogják tenni.Deák-Bárdos Mihállyal volt alkalmam kicsit beszélgetni és kicsit előre szaladva már jelezte, hogy vannak olyan gyerekek Diósgyőrben, akik már biztosan meghívást kaphatnak az akadémiára.

Hamarosan végéhez ér az országjáró körutunk, ezt követően november 7-én és 10-én nyilvános napot tartunk Csepelen az akadémián , ahol a diósgyőri szülőknek is bemutatjuk az akadémiát és bemutatkozik a 8-10 velünk szerződött iskola is. Nagyon nagy felelősség 13-14 éves gyerekeket egy ilyen akadémiára bevinni, de mi szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel. Annak idején elindítottam a Mr. Tus birkózó-sportiskolát, ami mondhatjuk, hogy sikeres volt, így a tapasztalatunk már megvan. Várjuk a diósgyőri birkózókat is!Puskás Öcsi bácsi mondta, hogy: „Kis pénz - kis foci, nagy pénz - nagy foci”. Most látjuk, hogy a kormányzati szándék és az anyagi lehetőségek terén minden feltétel adott. Mikorra várható, hogy ennek kézzel fogható eredményei lesznek az utánpótlás és a felnőtt világversenyeken?

Nekem Öcsi bácsi barátom volt, nagyon szerettük egymást. Személy szerint viszont nem értek egyet ezzel a kijelentésével, akkor sem, ha klasszikus. Az én véleményem az, hogy az elkötelezett és hozzáértő munka sokkal fontosabb a pénznél. Az ember ugyanakkor mindig arra törekszik, hogy a feltételrendszert is biztosítsa, az akadémián ez megvan, így már csak világszintű munkát kell végezni és akkor 3-5 éven belül már kézzel fogható eredményeink lesznek. Erre a legjobb példa a közelmúltból Lőrincz Tamás, aki 20 évesen már felnőtt Európa-bajnokságot nyert, ez a tervünk most is.


Kattints ide és olvasd el a teljes interjút a dvtk.eu-n >>>>>


forrás: dvtk.eu
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. toki*
2020-10-22 08:04:56 Fekete öves, Veterán
Nekem már több mint 30 éve volt, hogy utoljára szőnyegre álltam. Pedig nagyon szerettem.
2020-10-22 07:30:05 Citromsárga öves, Lelkes újonc
N. Sz. felépíttet egy hatalmas birkózó csarnokot Csepelen. Most lesz egy kollégium is hozzá. Aztán eszükbe jut, hogy kellenek bele gyerekek is. Vajon miért nem fordítva? Ahol van sok gyerek, aki birkózik, ott csinálnának egy fejlesztést.
2020-10-21 17:14:35 Piros öves, Őstag
Így több mint 25 év távlatában, hogy megszépülnek az emlékek!!! Nem is tudom mi volt a rosszabb, Üszövel és Sziszi barátommal a szőnyegen, vagy az edzés utáni snüssz!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...