Banner

Dicsérni és figyelmeztetni mentünk - A klub és a szurkolók képviselői találkoztak

Szerző: objektív | 2022-11-26 14:09:00

A Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda beszámolója


Dicsérni és figyelmeztetni mentünk a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda tagjaiként a DVTK Stadionba! A téli játékos átigazolások, illetve az Ultras Diósgyőr és a DVTK közös, egyedülálló jótékonysági akciója voltak terítéken! Ismét találkoztak tehát egymással a klub felső vezetői és a szurkolók képviselői. Jön a szokásos, részletes beszámoló!

Dr. Világi Péter nyitotta meg a DVTK elnökével, Sántha Gergellyel közösen az ezúttal Bajúsz Endre szakmai igazgatóval is kibővült ülést. A marketing-, és kommunikációs igazgató előzetesen elmondta, hogy a klub is "összehúzta magát", ami a Stadionon belül is jól érzékelhető, a takarékoskodás jegyében a mindennapokban csak az első szinten lévő irodákban dolgoznak a vezetők és a munkatársak egyaránt.


Sántha Gergely ehhez annyit tett hozzá, hogy a DVTK szeretne ebben a nehéz gazdasági helyzetben is példamutató lenni, s természetesen megtette azokat az intézkedéseket, amelyek a rezsiköltségek növekedése miatt szükségesek voltak, mindezt úgy, hogy az az utánpótlás, valamint az első csapatok működését ne veszélyeztesse. Ez is leginkább a multicsarnok üzemeltetését érintette, ahol az ott sportolókkal egyeztetve, korlátozni kellett annak mind a nyitva tartását, mind pedig a használatát, ez azonban nem fogja befolyásolni a szakosztályok eredményességét a jövőben. A DVTK elnöke arról is beszámolt, hogy az új férfi kézilabda-szakosztályban, amely a városban nehéz helyzetbe került egyesületek sportolóit karolta fel a DVTK segítségével, már közel 300 gyermek űzi ezt a sportágat, illetve az NB II-es csapat is szép eredményeket ér el a bajnokságban. Mint megtudtuk, új otthona a férfi kéziseknek a Miskolc Városi Sportcsarnokban lesz, s ott szurkolhatnak már a jövőben a piros-fehére színekért szorítók.


A labdarúgásra terelődött ezután a szó, hiszen még ebben a naptári évben három mérkőzése lesz csapatunknak, ebből egy most vasárnap Győrben, kettő pedig hazai pályán. Mint az Iroda tagjai is megfogalmazták megsüvegelendő az az eredménysor, amit a csapat elért az elmúlt időszakban és a tabellára is jó ránézni, ezért mindenféleképpen dicséret illeti a menedzsmentet, a szakmai stábot és a játékosokat is. Azonban felhívtuk a figyelmet arra is, hogy hátradőlni egyáltalán nem szabad! Értettük ezt nem csak a hátralévő három találkozóra, hanem a sajnos Diósgyőrben legendásan rossz tavaszra, s már most felhívtuk a klub jelenlévő képviselőinek a figyelmét arra, hogy esetleges igazolásokkal, az edző, játékosok koncentrációjának teljes fenntartásával vigyük végig a tavaszt, hogy elérjük a célt, ami nem is lehet más, mint a FELJUTÁS!


Bajúsz Endre szakmai igazgató erre a felvetésünkre úgy fogalmazott, hogy az átigazolási időszak hamarosan megkezdődik, és a jövő héten fog egyeztetni a vezetőedzővel, Kuznyecov Szergejjel, akiről elmondta, hogy tudni kell: ő mindig arra törekszik, hogy a csapat jobb és erősebb legyen!
- NB II-ben vagyunk, ahol a szabályok alapján csak magyar játékosokat tudunk igazolni. Nyáron is szűk volt a piac a játékosok tekintetében, most télen pedig ez még inkább igaz - mondta.

Egy, még az ülés előtti kötetlen beszélgetésre utalt vissza ezután Bajúsz Endre, amikor szóba került, hogy a jelenlegi keret mennyire erős. „Azon vagyunk, hogy ha lehet erősítsük meg a keretet, de mindenekelőtt a jelenlegi csapategység fenntartása a cél, és egyáltalán nem dőlhetünk hátra, annak ellenére sem, hogy most vezetjük a bajnokságot.”


Mindenféle kritika nélkül, hiszen az eredmények a vezetőedzőt igazolják, arról is megkérdeztük Bajúsz Endrét, hogy a „győztes csapaton, ha nem szükséges, ne változtass” elvet követi-e a szakmai stáb, hiszen a kezdőcsapat meccsről-meccsre, egy-egy változtatással szinte ugyanaz, ami azt jelenti, hogy a szurkolók által talán több lehetőségre hivatott labdarúgók, Farkas, Viczián, Hegedűs, Szőke kevesebb szerepet kapnak, illetve hosszú a bajnokság esetleg a későbbiekben nem okozhat-e gondot a fáradtság a folyamatosan játszó labdarúgóknál. Válaszként szakmázott egy kicsit a sportvezető, s elmondta, hogy ha öt védős rendszerben játszana a csapat, akkor valószínű, hogy Hegedűs és Viczián is szerepet kapna, azonban ebben a négyvédős felállásban, hogy rögtön a csapat vissza tudjon támadni, kevesebb védőt kell játszatnia Kuznyecovnak.

A vezetőedző érkezésével stabil lett a védelem, ez abból is mérhető, hogy azóta a kapott gólok meccsenkénti átlaga 0,6 gól/meccs, ami nagyon jónak számít. A szélsőjátékról úgy vélekedett, hogy olyan labdarúgókra van szükség, akik támogatni tudják a domináns támadójátékot, Csirmaz mellett pedig ez dönt, mivel Farkas inkább egy védekezőbb típusú játékos. Ez később fordulhat…

Bajúsz Endre kiemelte, hogy a kezdőcsapatról a vezetőedző dönt, akit a menedzsment megbízott, hogy legjobb tudása szerint vigye a csapatot a cél felé, a szakmai stáb pedig – magát is beleértve - ebben teljes mértékben kiszolgálja őt. Továbbá hozzátette, hogy nagy öröm számára, hogy ebből a csapatból senki sem lóg ki, mert a talán gyengébben játszókat is a tét, a cél, a szurkolói hangulat, a csapat arra motiválja, hogy felvegye a ritmust és felzárkózzon a többi jól teljesítő játékos mellé.


Itt tettük helyre azt a kérdést is, hogy a Magyar Kupából való kiesés nem volt szándékos, ennek tényét Kuznyecov Szergej nagyon nehezen fogadta el, hiszen minél sikeresebb csapatot akar építeni, s a kupában való jó szereplés akár a nemzetközi porondra való kijutást is megteremthette volna, amit a jelenlegi vezetőedzőnk különösképpen preferál a labdarúgásban.

Sántha Gergelyt is megkérdeztük arról, hogy a válság miatti jelenlegi szűkebb anyagi lehetőségek befolyásolhatják-e esetleg azt, hogy a vezetőedző által kinézett játékost megtudjuk-e szerezni, avagy sem, úgy reagált, idézzük: „Az igazolások függnek többek között attól, hogy a meglévő játékosállomány menedzsmentjében mennyire vagyunk sikeresek a téli, szűkebb igazolási időszakban. De hozzáteszem, hogy ezzel és a játékosok megfigyelésével már az egész ősz folyamán foglalkoztak a szakemberek, valamint a tulajdonos bevonásával is volt éppen egy témába vágó egyeztetés vasárnap este. Azért dolgozunk a tulajdonosunkkal együttműködve, hogy a szurkolók számára is érzékelhető, pozitív mozgásokat lehessen látni a csapat háza táján, annak ellenére, hogy már a jelenlegi keret is kiemelkedik az NB II átlagából, de koncentrálnunk kell arra is, hogy ne csak kivívjuk a magasabb osztályba kerülést, hanem feljutás esetén ott is meg tudjuk állni a helyünket. Ezen felül fontos szempont az igazolásoknál, hogy csak a jelenlegi csapatba illeszkedő, a csapat egységét erősítő tagokkal bővüljön a keret.”


A szurkolók részéről megfogalmazódott, hogy eufóriáról még ugyan nem beszélhetünk, de egy egyfajta felfokozottabb állapotról már talán igen, elkezdtük megint elhinni, hogy talán majd most, de ez korábban is megvolt, ezért szolidabban nyilvánítunk véleményt és persze most már végre nem szeretnénk csalódni. Azt is hozzátettük, hogy úgy érezzük, hogy a csapat jó szerepléséhez mi, szurkolók is hozzátesszük a magunkét, hiszen az eddigi 17 fordulón keresztül ott álltunk a csapat mögött és milyen jól tettük, hogy az utolsó utáni másodpercekig bíztattuk a játékosokat, mert bizony nem egy meccset így nyertünk meg. Hozzátartozik, hogy nagyon kellett az utolsó három meccsen aratott magabiztos győzelem is, hiszen jöttek ugyan a győzelmek, de az öngólok és az lefújás előtti találatokkal szerzett 3 pontok kicsit esetlegessé tették a csapatot a szurkolók számára.

Válaszként elhangzott, hogy a szakmai stáb nagyon sokat dolgozik, a legapróbb részletekre is kiterjedően mindent elemez, hogy még jobb legyen a csapat, amihez az is társul, hogy a játékosok maguk is jó gondolkodásúak, és átérzik a felelősségüket. „Az öltöző teljesen rendben van!”


Ehhez a témakörhöz hozzászólt a DVTK elnöke is, aki megjegyezte, hogy nem csak az öltözőben kell a csapatnak egységet alkotnia, hanem az egész diósgyőri közegnek. Egyetértett abban, hogy a szurkolás igen is előre segítette a csapatot, s számára az volt jó látni, hogy nem csak a győztes meccsek után álltak a drukkerek a csapat mögött, hanem a vesztes találkozók után is, és ennek az egységnek köszönhetően is értük most el ezeket a részsikereket, közösen. „Nem túlzás azt mondani, hogy az adott meccsek nem is a pályán dőlnek el, hanem előtte a heti edzéseken, amibe beletartozik az is, hogy képesnek kell lenni kezelni a jót, vagy éppen a rosszat. Fontos, hogy ha vesztes meccsünk van, akkor a szakmai stáb és a játékosok hogyan kezelik a kudarcot hét közben, mert ha abból gyorsan sikerül felállni, akkor biztos nem lesz tartós lejtmenet a csapatnál. Ebben nagyon sokat segítettek már eddig is a szurkolók, s ha tavasszal is megmarad ez az egység, akkor közösen ki tudjuk harcolni a feljutást, még ha lesz is botlásunk a bajnoki menetelésben, ami egy sorozatban elkerülhetetlen. Jöjjön ki minél több szurkoló, mert látszik, ha sokan vagyunk a lelátókon, az már fél siker, hiszen az ellenfelek lábai megremegnek ebben a közegben, a mi játékosainknak pedig plusz erőt ad.” – mondta Sántha Gergely.
Azt már mi tettük hozzá, hogy sajnos a meccsek általában rossz időpontjai, ma már az időjárás és az ellenfelek minősége miatt sem jönnek sokan ki a stadionba, de a céllal, a feljutással együtt ez is megváltozhat.


Kérte a Koordinációs Iroda, hogy amennyiben van arra ráhatása a klubnak, és amikor a szurkolók jelzik azt, akkor idegenben, a DVTK-t fogadó egyesülettel vegyék fel a kapcsolatot, hogy ténylegesen a vendégbelépőjegyek árai az MLSZ szabályzatának megfelelőek-e, ugyanis az elmúlt időszakban két olyan helyszín is volt, Szentlőrinc, ahol 1 500 és Mosonmagyaróvár, ahol pedig 2 000 forint volt a diósgyőri drukkereknek a jegy ára, amit sem maga az infrastruktúra, sem pedig a szolgáltatások nem indokoltak. Ezek ráadásul távoli helyszínek is voltak és az útiköltség tovább terhelte a szurkolók pénztárcáját.


A beszélgetés utolsó részében elsősorban a szurkolók szempontjából fontos dátumok kerültek napirendre. Így szóba került az Ultras Diósgyőr és a DVTK közös jótékonysági akciója, amivel a szurkolók hamarosan találkozhatnak majd, s azt ígérjük, hogy egyik klub és annak szurkolói ilyen kezdeményezést még nem csináltak az országban, de hasonlót talán az egész világon. Továbbá, bár nem kerek az évforduló, de a klub 113 éves születésnapját is méltó módon szeretnék a szurkolók megünnepelni, ezért a február 6-a előtti hétvégén esedékes hazai meccs szombatra való áthelyezését kértük a klubtól, aki azt kérvényezi majd az MLSZ-nél, így egy közös egész napos programot tudnánk együtt szervezni a DVTK Stadionon kívül és belül egyaránt.


Tisztelt Szurkolótársak!

Köszönjük, hogy elolvastátok a részletes beszámolót, ha hozzáfűznivalótok van, akkor azokat várjuk kommentekben és találkozunk Győrben, vagy legtöbbetekkel december 3-án, a Haladás elleni mérkőzésen, hazai pályán. Hajrá Diósgyőr!



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. Ignacio-Sanchez-Mejias |Válasz erre: 3. lokal
2022-11-28 17:42:28 Barna öves, Fanatikus tag
Igen, amikor idejött ezt kérte, de gondolom kettő túl sok lett volna egy magyar klubnál (ilyen csak külföldön lehetséges valamiért) így kiegyeztek egyben. Én amúgy az igazolásokat tartom majd a legfontosabbnak. Gondolom év végén megint hoznak pár horvát, szerb stb játékosokat-remélhetőleg az Eszékből-a hiányposztokra, de most télen-szerintem-igazolni KELL már az NB1-re készülve, ahogy pl a Fradi is teszi a bajnokok ligája selejtezőkre. Már télen igazolnak, hogy őszre összeérettebb legyen a játék. Igen ez sokba kerül, de a minőségért fizetni kell mindig. Ez már csak így megy.
3. lokal |Válasz erre: 2. Zole61
2022-11-27 08:37:43 Fekete öves, Őstag
Ezt Kuznyecovtól már megkérdezték. Részben kitérő választ adott, de elmondta, hogy ő foglalkozik a támadókkal, amikor a védők külön dolgoznak. Elég gólerős csatár volt, ha minden igaz.
2. Zole61
2022-11-26 21:45:45 Piros öves, Őstag
Nekem még mindig hiányoznak az igazi kérdések..pl.hol van a beígért második asszisztens edző, aki a támadó szekcióért lenne felelős? stb..stb..
2022-11-26 17:08:36 Fekete öves, Veterán
Tehat, ha jol ertelmezem, akkor a 02.05. Vasarnapra kiirt Tiszakecske elleni itthoni meccset akarnank negyedikere athelyeztetni, hogy szombatra essen.
Bar akkor meg nem leszunk hivatalosan 113 evesek. Ha hetfore kerulne at egy teves meccs kereteben, akkor mar pont annyi evesek is lennenk.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...