Banner

Bemutatjuk: Sergey Kuznetsov

Szerző: amigeleken.hu | 2022-08-23 20:55:00

A 39 éves ukrán nemzetiségű, de magyar állampolgárságú edző a várományosa a DVTK vezetőedzői posztjának.


Az amigeleken.hu információi szerint a 39 éves ukrán nemzetiségű, de magyar állampolgárságú Sergey Kuznetsov a legfőbb várományosa a DVTK vezetőedzői posztjának. Miután a mai napon menesztették Dragan Vukmirt, egyből megindultak a találgatások, hogy ki lehet a DVTK soron következő vezetőedzője. Az országos sportsajtó Tomiszláv Szivics nevét dobta be először a köztudatba, aki nemrég mondott le vezetőedzői posztjáról a szerb Radnicki Nis együttesénél, majd Pintér Attila és Erős Gábor neve is felmerült a jelöltek között.

Miután távozott a görög Panathinaikostól, Kuznetsov a Blikk-nek adott tavalyi interjúban arról beszélt, hogy legszívesebben Magyarországon dolgozna edzőként. Gyors és korszerű támadófutballal szeretne megajándékozni egy szurkolótábort, ez az, ami izgatja.



Édesapja, Szergej Kuznyecov a kilencvenes években meghatározó játékosa volt a Ferencvárosnak. Az ifjabb Kuznetsov is magára húzhatta az FTC mezét, végigjárta a szamárlétrát a zöld-fehérek utánpótlás csapataiban, hét­esztendős korában kezdte, aztán eljutott a nagycsapatig, ahol Csank János vezetőedző irányítása alatt bemutatkozhatott az NB I-ben is.

A magyarországi pályafutására így emlékezett vissza:

Arról álmodtam, hogy a Fradiban leszek híres futballista. Aztán Csank János be is dobott a mély vízbe. Ám akkor jött a váltás a klubnál, mind a kispadon, mind a tulajdonosi körben, és egyre több külföldit szerződtettek, én pedig vándorútra mentem. Nyertem bajnoki címet Fehéroroszországban, voltam gólkirály Moldáviában, pályára léptem Oroszországban és Ukrajnában, ahol még a válogatott kerettagságig is eljutottam. Aztán jött egy súlyos sérülés, és harminckét évesen már az járt a fejemben, miközben a kórházi ágyon feküdtem keresztszalag-szakadás után, hogy edző leszek. Sikeres edző!



Edzői pályafutását Oleg Kononov (aki korábban Kuznyecovot edzette a Seriff, a Karpaty és a Szevasztopol csapatában) asszisztenseként kezdte az orosz FC Arsenal Tula-ban és FC Szpartak Moszkva-ban. 2019. szeptember 29-én, miután Kononov lemondott a Spartak menedzseri posztjáról, kinevezték a Spartak ügyvivő menedzserévé. Azután hagyta el a Spartakot, hogy 2019. október 14-én kinevezték Domenico Tedesco menedzsert. Legutolsó állomáshelye pedig Görögországban volt, ahol a nagynevű Panathinaikosnál tevékenykedett.

A Görögországban Bölöni László segítője volt, az ott töltött időszakról így mesélt az interjúban:

Bölöni Lászlóval egy spanyolországi ­edzőtáborozáson ismerkedtem meg. Hosszú órákat beszélgettünk. Amikor kinevezték a Panathinaikosz élére, azonnal hívott Athénba. Tizenkettedik helyen vettük át a csapatot, és nem sok hiányzott, hogy a dobogón végezzünk. Ötödikek lettünk, de a nyáron elköszöntek tőlünk

Jelenleg klub nélkül van és nagyon úgy tűnik, hogy visszatér Magyarországra.




forrás: Wikipédia, transfermarkt.de, blikk.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

124. vebgy* |Válasz erre: 122. toki
2022-09-01 18:58:22 Fekete öves, Veterán
De hogyan maradtunk bent... ;-)
123. Tivadar
2022-08-28 23:00:47 Lila öves, Tag
Istenem! Mekkora mákunk van hogy eltudtuk hozni ezt a másodedzőt!
122. toki* |Válasz erre: 121. vebgy
2022-08-27 16:37:01 Fekete öves, Veterán
Bent maradtunk? A Kis Tajthy-n kívűl, ki, hol van? Hmm??
121. vebgy* |Válasz erre: 117. toki
2022-08-27 00:00:07 Fekete öves, Veterán
Kár, hogy emlékszünk mit műveltek Fernando alatt futballként...hát Kondással vetekedett a szint...
120. vebgy* |Válasz erre: 113. Lábilabda
2022-08-26 23:56:16 Fekete öves, Veterán
A legmákosabb...lehetett volna több is, ha az elképzeléseinek megfelel a keret...de nagyon nem felelt meg...
119. Lábilabda |Válasz erre: 116. Atesz
2022-08-25 07:23:18 Zöld öves, Tag
Atesz, szerintem már teljesült a kívánságod, nyilvános, hogy Leisztinger és Benczés duó helyett most már minden döntést Dr. Magyari és Bajúsz hoz a futball szakosztállyal kapcsolatban. Az csak városi legenda, hogy még mindig Benczés irányít, senki se látta hónapok óta a környéken se. Sánthának sincs már évek óta semmi köze ahhoz, hogy ki lesz az edző, vagy kit igazolunk, szerintem kb. ő is innen tudja meg vagy az nso-ról :)

Az meg, hogy a kosárlabda csapat leépülne szerintem konkrétan nem fedi a valóságot, most nyertek magyar kupát, új saját király sportcsarnokuk lett és BL selejtezőt játszanak. Kívülállóként ez inkább komoly fejlődésnek tűnik, de semmi esetre sem leépülésnek. Ha hasonló lenne a helyzet a futballban szerintem mindenki véresre tapsolná a tenyerét a stadionban hétről-hétre.
118. repohár |Válasz erre: 110. Spirálfüzet (kockás)
2022-08-25 07:03:26 Piros öves, Őstag
Pont az a baj hogy a klub mindenbe beleszól, vagyis az illetékesek jóval a hatáskörükön és szakterületükön kívül hoznak döntéseket. Például sosem fogom megérteni az igazolások miért nem az illetékes szakvezető feladata, pontosabban ha arról az oldalról nézzük hogy egy 10-én akárhány évig a helyemen dolgozó Alex Ferguson-féle MU vagy egy Arsene Wenger típusú Arsenal esetében van lehetőség az elképzelésekhez igazítani a keretet, akkor már egyértelmű miért nincs erre lehetőség. A nyugodt légkör meg a biztos háttér viszont nem áll rendelkezésre sehol sem, valószínűleg azért, mindenki félti a helyét és ezért kezd el a takarítónő okoskodni a szar futball teljesítmény meg a rossz igazolások miatt. Ezzel az egésszel így ahogy van nem lenne semmi gond, ha ezt a sportot átneveznénk leszaromlabdának, mert akkor mindenki tudná aki megnéz egy meccset, hogy rohadtul nem számít milyen eredmény születik a pályán.
117. toki* |Válasz erre: 113. Lábilabda
2022-08-24 22:13:38 Fekete öves, Veterán
Igen. Magasan. Csak a futballt itt nem fogadják el, csak a "küzdést".
116. Atesz
2022-08-24 20:47:58 Lila öves, Tag
Parazita vezetők klubja lettünk, akik élősködnek a pénzben tajtékozó klub élén. SG elnöksége alatt több mint 10 edzőt fogyasztottak, csakhogy a felelősségüket mentsék és tovább tudjanak lopni! A kuplerájokban ennyi idő után nem a k...t szokták kidobni... BM papíron már nincs itt, mert az anyján kívül mindenki szégyenli hogy ismeri, de a háttérben ő kavarja a a szart és gondolom a lakásait továbbra is DVTK játékosoknak adja ki nehogy éhen pusztuljon szegény, mert ugye csak egy buta tornatanár volt és az is marad örök életére. SZT most ugyanazt csinálja a kosárlabdával mint Szivics idejében a focival, leépíti. SG egy héten egyszer van itt, a Stróman tulaj azt sem tudja hol van, mégis mit várhatnánk ezektől??? A legutóbbi hazai meccsen a napos oldalon lévő 5 büféből 2 volt nyitva, hogy a hazai szurkolók legalább 20 percet sorakozzanak, ha megszomjaztak egy vizezett 700 Ft-os sörre a 35 fokban, persze Marketing Világi Gábor rögtön összehasonlította az árakat a Fradiéval és más nemzetközi kupában induló csapatok áraival. Kívánom hogy az ukrán sikeres legyen, de azzal legyünk tisztában hogy az elmúlt évek után ide komoly edző nem fog jönni, mert így is túl sok itt a parazita!!!
115. Spirálfüzet (kockás) |Válasz erre: 111. perec (lédús)
2022-08-24 20:06:50 Piros öves, Veterán
Majd talán ezen az oldalon egyszer olvashatod és rájössz.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...