Banner

Alexander Vallejo: A gólszerzés a legjobb érzés

Szerző: Jáborcsik András | 2023-11-19 10:14:00

Mindkét kapu előtt kiemelkedő teljesítményt nyújtott Alexander Vallejo a DVTK - Mezőkövesd mérkőzésen.


A dvtk.eu-n spanyol középpályásunkkkal, Álex Vallejoval készült interjút olvashatunk. Álex az utóbbi mérkőzéseken a védelem közepén is remek teljesítményt nyújtott. A spanyol nem véletlenül lett immár negyedik alkalommal a szurkolói szavazás nyertese a Rakaczki Bence Vándordíjért folytatott küzdelemben.

Az interjúból idézünk.


Hazai pályán nyert 2-0-ra a DVTK a Mezőkövesd ellen az OTP Bank Liga 13. fordulójában.

Megnyertük a mérkőzést, és azon a délutánon ez volt számunkra a legfontosabb, hiszen néhány meccse elmaradtak az eredmények, régen örülhettünk győzelemnek. Néha el kell felejteni a győzelemhez vezető utat, csak a három pontra kell koncentrálni, mert tapadni akarunk az élmezőnyre. Azzal a határozott elképzeléssel vágtunk neki az idénynek, hogy mi domináljuk a találkozókat, és többet birtokoljuk az ellenfélnél a labdát. Ez sokáig működött, de a legutóbbi két meccsen már kevésbé, azonban a Mezőkövesd ellen így is szereztünk két gólt, amivel megnyertük a meccset, mert jól védekeztünk, Artem is mutatott be bravúrt, és a cserék is jól szálltak be.



Alexander Vallejo szinte az első pillanattól lenyűgözte a szurkolókat és a szakembereket a védekező középpályás posztján nyújtott teljesítményével, a PAFC és a Mezőkövesd ellen pedig a védelem közepén nyújtott kiemelkedőt.

Egy hosszú idény során mindenki sokféle kihívással szembesül, amire csapatként kell reagálni, és segíteni kell egymásnak. Sokáig az egyik alapember, Bárdos Bence szerepelt a bal oldali belső védő posztján, és amikor kiesett akkor újjá kellett szervezni a játékot. Számomra ez a váltás nem okoz nagy nehézséget, mert többé-kevésbé hasonlít egymásra a védekező középpályás és a középső védő feladata, talán utóbbinak jobban szemmel kell tartani az ellenfél támadóit. De ahogy mondtam, alkalmazkodni kell a feladathoz, mert - bár ne lenne -, de biztosan jön még olyan megoldásra váró probléma, amire most nem is számítunk.
Ezúttal is jól éreztem magam ebben a szerepkörben, még gólt is lőttem, ami nem az elsődleges feladata egy belső védőnek. Éppen ezért annak örülök a legjobban, hogy egymás után másodszor is megőriztük a kapunkat a góltól.

Teljesen megújult a DVTK védelmének a közepe, hiszen Alexander Vallejo mellett Bozhidar Chorbadzhiyski is kezdőként játszik mostanában.

Bozhi most került be a kezdőcsapatba, az első körben Bence és Csaba (Bárdos Bence és Szatmári Csaba - a szerk.) alkotta a védelem közepét. Erre is igaz, amit korábban mondtam, mindig alkalmazkodni kell a felmerülő helyzethez. A védősorban rengeteget kell beszélni, mert a négy védő egy vonalban helyezkedik, és együtt mozog, hogy lesre tudja állítani a támadókat. Ezen kívül szemmel kell tartani a mozgásukat, és nem engedni befutni őket a hátunk mögé.
Bozhi spanyolul is beszél (a bolgár, az angol és a szerb/horvát nyelv mellett - a szerk.), így nekem még könnyebb mellette játszani, mert kiválóan megértjük egymást. Bízom benne, hasonlóan folytatjuk, és még tovább tudjuk nyújtani a kapott gól nélküli szériát.

Középső védőként sem hazudtolta meg magát a spanyol játékos, amikor lehetősége nyílt, akkor elindult a támadással.

Labdaszerzést követően igyekszem egyből előre játszani a labdát, ám amikor mélyen védekezünk, akkor nem feltétlenül létezik ez az opció. Ezért ilyenkor nincs más, mint elindulni előre a labdával.
Ahogy mondtam, most nem feltétlenül birtokoltuk annyit a labdát, mint korábban, de éppen ezért nagy területek nyíltak az ellenfél védelme mögött, amit a villámgyors Luki vagy Elton (Lukács Dániel és Elton Acolatse - a szerk.) be tudott futni.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>


forrás: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2023-11-20 08:45:09 Fekete öves, Veterán
Úgy érzem, ha semmi nem jön közbe, ő lesz a végső nyertes is...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...