Banner

DVTK Jegesmedvék - MAC HKB Újbuda 2-5

Szerző: amigeleken.hu | 2021-09-19 10:12:00

Erste Liga jégkorong mérkőzés - 2. forduló


Erste Liga jégkorong mérkőzés - 2. forduló

DVTK Jegesmedvék - MAC HKB Újbuda 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)

Miskolci Jégcsarnok, 610 néző, játékvezetők: Babic Vladimir, Soós Dániel, Kedves Alfréd, Vincze Dániel

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) - Doetzel, Hadobás, Walker, Galanisz, Mihalik - Hyvarinen, Wehrs, Szabad, Miskolczi, Ritó - Szirányi, Kiss R., Mattyasovszky, Lövei, Galajda - Vojtkó, Farkas M. vezetőedző: Tokaji Viktor

MAC HKB Újbuda: Bálizs (Farkas) - Pozsgai, Varga, Schlekmann, Gooch, Tóth, Macaulay, Csollák, Dansereau, Kreisz, Izaczky, Tóth, Garát, Stevens, Molnár, Djumic, Ádám, Ritter, Kozma, vezetőedző: Kangyal Balázs


0-1 12:01 Tóth (Stevens)

0-2 13:59 Gooch (Schlekmann, Varga)

1-2 19:21 Galanisz (Walker)

1-3 37:34 Schlekmann (Gooch, Macaulay)

2-3 47:51 Galajda (Lövei)

2-4 57:31 Gooch

2-5 59:22 Schlekmann (Tóth, Gooch)


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

25. Stevenstreet |Válasz erre: 22. Geotic
2021-09-25 08:52:54 Piros öves, Őstag
Részemről és akik még jártak velem , de most nem, nekünk qrvára nincs köze a védettségihez. Nekem pl. per pillanat kettö van a betegség és az oltás miatt is... Aki ha nagyon akar, az úgy intézi, hogy ott is legyen. Példa erre a válogatott foci meccsek, ahol órák alatt kapkodtak el 3 x 60 ezer jegyet a közelmúltban , úgy hogy még legalább annyi akart menni. Én lacával értek egyet . ... Sokan nem akarnak előre boritékolható cumikat látni... A tegnap pl. ennek az ellenkezője volt, de ilyen csonka kerettel ez nem fog menni mindig. Ez a fő baj.
24. laca |Válasz erre: 22. Geotic
2021-09-21 10:32:19 Lila öves, Fanatikus tag
hát lehet Te csinálod jól a szemléletváltással, és bízom benne, hogy jól látjátok, hogy pár év múlva beérik ez a project...

Mi (már) Pesten lakunk, így nekem egy kicsit mentsvár is volt, hogyha a foci olyan-amilyen Diósgyőrben de bezzeg a hokiban mennyire pengék vagyunk ha a kollégákkal kitárgyaljuk a hétvégi sportteljesítményeket. Most egy darabig akkor máshogy lesz :)

Viszont mint utánpótlást értőtől, hadd kérdezzem már meg: az U16-as akadémiára keresztelt csapatot tönkreverte a másik 3 a hétvégén. Hogy lehet ekkora különbség? Az UTE-ba pl tudom, hogy volt felvételi, de azt is tudom, hogy csak 2-3 gyerek ment hozzájuk, tehát ott is saját utánpótlásból építkeztek. Ez a mostani egy kevésbé ügyes korosztály kevesebb a merítés vagy valami más probléma van? Nekem most U14-be játszik a gyerek, ezért félszemmel nézegetem ezeket az akadémiákat, hogy mi lenne majd a jó irány azért is kérdezem
23. kétess
2021-09-20 21:02:31 Lila öves, Őstag
Ez a DVTK JegesMacik vezetősége. Csak ennyi közönséget érdemel meg. // Vagy még kevesebbet.//.Többet nem is.Hiszen elüldözték Miskolcról VASS JÁNOS-t aki szint vitt a csapatba mindig. Megalkuvás nélküli jó játékával. Pedig Jankó maradni akart volna tovább Miskolcon. De hát. Nem rajta múlt ez!!!!!.
22. Geotic |Válasz erre: 21. laca
2021-09-20 20:45:58 Piros öves, Őstag
Köszönöm, ez korrekt, észérveket felmutató hozzászólás volt, amit elfogadok, még ha nem is mindennel értek egyet, vagy legalábbis egy adott témát én más megközelítésből látok.
De így lehet érdemben véleményt cserélni, sajnos arra, hogy "így most minden szar" nálam sajnos lemegy a roló.
A nézőszám kérdése elég érdekes dolog. Megnéztem más csapatokat, Csíkszeredában 700, Fehérváron 1.400 néző volt/van, kb fele az ott megszokottaknak, pedig ezeken a helyeken tényleg imádják a hokit. Én is keresem az okokat, de egyszerűen nem tudok másra gondolni, mint az igazolvány hiányára. Erdélyben még meg is értem, ha ismersz székely embereket, tudod a hozzáállásukat ehhez a dologhoz, de Fehérváron vajon mi lehet az oka? Főleg annak fényében, hogy milyen régen voltak meccsen utoljára.
Írtad az eredményességet és a szórakoztatási faktort.
Tudom, hogy nem ugyanaz a szint, mint a szlovák ligában volt, de én nagyon élveztem mindkét meccset, szerintem a többség is így volt vele.
Illetve a nézőszám dolog még azért is érdekes, mert a szlovák éra alatt egyszer sem volt teljes teltház itthon. Hoztunk stabilan átlag ezer nézőt, de előtte az Erstében évente többször is volt, hogy a meccs napján már nem volt jegy, és nemcsak a playoffban, de e gy Fradi vagy MAC elleni alapszakaszmeccsen is. Persze volt olyan is, hogy 3-400 néző volt pl a Titánok ellen, ez a másik véglet volt. Sok ember van, akit egy Gyetva, Liptó, Zólyom, stb nem érdekelt, hiába magasabb szint, nem villanyozta fel.

Összességében lehet, hogy én átállítottam az agyamat, amikor eldőlt, hogy itthon indulunk.
Nekem tényleg szívügyem az utánpótlás (bár nem vagyok UP edző, sem apuka/anyuka) de évek óta járok ki U-21/U-18-as meccsekre is, és tavaly már tényleg összejött egy olyan garnitúra, amiből minél több játékost be kell építeni a felnőttbe, de a szlovák liga azért túl nagy ugrás lett volna nekik, erre tökéletes az Erste.
Most nem a bajnoki címért, döntőért kell szurkolunk, hanem hogy a sok fiatal játékosunk minél jobban belerázódjon a felnőtt hokiba, és 2-3 múlva újra reális legyen az a bajnokesélyes csapat, csak már zömében saját nevelésű miskolci játékossal, akik tényleg húzóemberek.
És az a helyzet, hogy a két meccs alapján a junior játékosok bőven az elvárásaim felett teljesítettek, jöttek tőlük a gólok, pontok.

Szóval összességében szerintem ez most a jó irány, egyet hátra, hogy aztán kettőt előre. (Persze addig lesznek megalázó vereségek is,de azok voltak Szlovákiában is)
"Csak akkor hátrálok, amikor lendületet veszek"
21. laca |Válasz erre: 20. Geotic
2021-09-20 13:08:07 Lila öves, Fanatikus tag
Mondjuk az nekem is feltűnt, hogy a korábbi 1000-1200-as átlagnézőszám megcsappant, mind az ingyenes(!) pénteki, mind a tegnapi meccsen. És ezt egyrészt nem hülyeség másrészt szerintem Pista bácsi nem mondaná azt, hogy ezek az emberek nem hiányoznak (de minimálisan az általuk elköltött összeg...)

Hogy ez milyen arányban a védettségi hiánya vagy egyéb covid hatás vagy az, hogy a csapat érezhetően gyengébb mint az előző években és az EL sem olyan vonzó mint a TL azt nyilván nehéz megítélni az érintettek megkérdezése nélkül. De egész biztos, hogy van egy réteg, akinek nem vonzó egy borítékolható vereségért még fizetni is. És ennek az egésznek a lényege valahol az eredményesség és a szórakoztatás lenne. Ez sajnos valahol a 2019-2020-as szezon végénél fejeződött be nálunk, tavaly volt aztán valami nagyon megtört és csak agonizálást volt már csak.

A tegnapi meccsnek voltak jó periódusai, de 0-2 után én sajnos egy pillanatig nem éreztem, hogy lehet esélyünk, pedig ez a MAC sem lesz topcsapat. És persze lehet dicsérni a srácokat, küzdenek, hajtanak, nincs ezzel gond, de a Jegesmedvék elmúlt lassan 10 éve arról szólt, hogy magyar válogatott játékosok egész sora játszott is jó légiósokkal kiegészülve és címekért küzdöttünk. Ehhez képest nem lehet reális elvárás az, hogy minden néző boldogan tapsoljon annak, hogy az egyébként tehetséges 20 év körüli gyerekek jól küzdenek, csak éppen kapnak 5-6 gólt....

Ennek a csapatnak szüksége lenne egy vezérre, néhány légiósra és egy kiemelkedő kapusra. Sztem óriási hiba volt Jankót elküldeni, és ezzel a kerettel nekiindulni a bajnokságnak. Nincs számszerű cél/elvárás mondta Láda Balu, mert mit mondott volna? Hogy sikerként kell értékelni Miskolcon, hogy bevergődünk a 8ba?

És ugye szórakoztatás faktor. Mindezt kb. ugyanezért a pénzért kínálják, mikor az extraligában vártuk az ellenfeleket, és klasszis játékosokat lehetett látni mindkét oldalon.

És kérlek ne vedd támadásnak a fentieket, nem ellened szól. Nem ismerlek, de a hozzászólásaid alapján tudom, hogy feltétlen híve vagy a csapatnak, de néha kritikusabbnak is kell lenni. és jelen esetben nem a játékosokkal.
20. Geotic |Válasz erre: 19. Stevenstreet
2021-09-19 23:14:49 Piros öves, Őstag
Tehát akkor az általad elsőként említett Révész Marcell pontjai hiányoznak neked?
Mert ezt kérdeztem, de Te valami egészen másról kezdtél el zagyválni..
És ha az az általad említett 6-700 ember (ami teljesen hülyeség) csak Magó vagy Jankó miatt nem jön meccsre, akkor ők nem is hiányoznak.
Újra kérdezem, megnézted a tavalyi junior csapat játékosainak teljesítményét a felnőttben?
És szerintem ne kezdj el velem versenyezni, hogy melyikünk mennyi meccsen volt az elmúlt években...
2021-09-19 22:42:44 Piros öves, Őstag
Te egy hibátlan ember vagy, aki simán itélkezhet 600- 700 ember felett, meggyőződve a teljes igazadról. Azt nem is feltételezed, hogy a megrögződés maga vakságot okoz. Amennyiben tudni szeretnéd az elmúlt években majd minden meccsen kint voltam, már az augusztusi felkészüléseken is. Több, mint ezren leheltük be a plexit az augusztusi forróságban úgy, hogy rajzolni lehetett rá. Most egy elvileg bajnoki rangadóra gyűltünk össze jóindulattal 600- an... Ennek oka van, nem gondolod??? Vagy szerinted körülötted tényleg buta mindenki csak te nem vagy az??? Példàul te azt az edzői nyilatkozatot hova teszed, hogy kész van a bekk keret, oda már nem hozunk senkit. Ez volt cirka 3-4 hete. Gondolom tudod,( mert te mindent tudsz én meg nem értek hozzá) hogy a kapott gólàtlagunk azóta 5 felett van. Biztos nem érti az a 700 elvesztett szurkoló sem, hogy ez mitől jó. Mi nem értünk hozzá. Te igen, ezért erre is lesz egy kioktató monológod.
18. Geotic |Válasz erre: 16. Stevenstreet
2021-09-19 21:44:38 Piros öves, Őstag
Ja,és tökjó hogy elsőként Révészt említetted.
Az ő összes gólja és gólpassza hiányzik neked?
17. Geotic |Válasz erre: 16. Stevenstreet
2021-09-19 21:42:32 Piros öves, Őstag
Gondolom, a nézők fele úgy gondolkodik mint Te, valószínűleg Te sem voltál ma a meccsen.
Nem is hiányoztál, veled együtt úgyis csak többen lettünk volna.
16. Stevenstreet |Válasz erre: 15. Geotic
2021-09-19 21:24:25 Piros öves, Őstag
Értem. Érdekesen gondolkodsz. Azért nyilván némi köze van ennek a statisztikának ahhoz, hogy Ök vannak a pályán, nem? Révész, Rokaly, Magó vagy Jankó már ha meg gebed sem tud pontot szerezni. Illetve az még a kérdésem, hogy ha minden fasza így, akkor hova tűnt vajon a nézők fele??? Ők is biztos szarul látnak mindent.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...