Banner

DVTK Jegesmedvék - FEHA19

Szerző: Jáborcsik András | 2023-11-19 10:24:00

Erste Liga 15. forduló


Erste Liga 15. forduló

DVTK Jegesmedvék - FEHA19

Miskolc, Jégcsarnok, 2023.11.19. 18:00


Közvetítés: ersteligatv.hu (1.200 Ft)


Az ERSTE LIGA állása:




És ezt olvastad már?
Hozzászólások

2. laca |Válasz erre: 1. Stevenstreet
2023-11-20 12:45:32 Lila öves, Fanatikus tag
Hadd kezdjem azzal, hogy nekem is hiányzik a Tipsport liga, azoknak a meccseknek a hangulata és talán az a 2019-20-as csapat volt a legerősebb, amit láttam Miskolcon, Ross-sal, Vandane-nal, Beauvillier-rel, Jankóval, Magóval, stb stb, lehetne folytatni a sort. Nem a legeredményesebb, hiszen előtte nyertük zsinórban a bajnokságokat Tóth Ada, Hajós, Pavuk stb-stb.

Na most ami azóta változott:
- nem a szlovák ligában játszunk
- ezzel összefüggésben nem ugyanannyi pénzből gazdálkodunk
- emiatt nyilván nem ugyanolyan szintű játékosokat lehet igazolni
- erősebb lett az Erste Liga, mint volt 7-8 éve,
- 10 éve megteremtették a szörnyszülött MACBJAHCBudapestÚjbudaKáposztásmegyert, majd elkezdték a Fradit anyagilag kitömni + önteni az állami támogatásokat Erdélybe
- második éve pontrendszer van a ligában, ami miatt sakkozni kell a keret összetételével és jelentősen drágultak a magyar játékosok

Összefoglalva amíg pár éve viszonylag könnyen össze lehetett szedni egy klasszis magyar magot megfizethető áron, vagy később a szlovák liga vonzó volt olyanoknak is, akik egyébként nem játszottak volna Magyarországon, az mára megszűnt, és nem feltétlenül csak a covid miatt. Értelmes magyar játékosok piaca szűk, viszont több csapatba kellenének, akik között vannak akik mesterségesen gazdagabbak... (és ugye van az a pénz, amiért korpásodik a hajam: volt olyan eset is ugye, aki hirtelen talált erdélyi felmenőket és román állampolgár lett...) Nézd meg a keretet, idén nem tudtak magyar játékost hozni, tavaly is talán csak Páterka jött.

Szóval ebben a környezetben fordult a klub a saját nevelések felé inkább ami egyébként az Akadémia miatt szinte kötelező. A fiataloknak pedig fejlődni kell, amihez pedig időre van szükség. Lövei idei teljesítménye szerintem kiváló, és még mindig csak 22 éves, de pl Ő már U18-as játékosként kapott 24 extraliga meccset, szóval ez az ötödik felnőttszezonja. A többiek meg még fiatalabbak. HA Lövei útját tudják járni, és HA maradnak a népkertben, akkor a jövő szép lehet.

Addig meg ez van "sajnos", el kell fogadni. Ez a csapat tud jól játszani, tud kombinatívan játszani, de tegnap ebből valóban keveset mutattak. De mivel a többi csapat tudása is hasonló, kevés meccsen lehet várni, hogy majd agyonverjük az ellenfelet, mint annó Galaniszék. Cserébe sok benne a "mi kutyánk kölyke" akik itt kezdtek korcsolyázni...

El tudnék képzelni egy álomvilágot, ahol van egy Extraligás elsőcsapatunk és egy Ersteligás második, mint Fehérváron, de ahhoz legfőképpen pénz kell. Meg pénz és még több pénz.
2023-11-19 21:05:15 Piros öves, Őstag
Meg kell kövessem magam. Ez már nem edzőkèrdés.Tavaly meg azelőtt azt gondoltam. Sajnos sokkal nagyobb baj van. A koronavírus kitörésekor jó helyen álltunk az extraligában, mikor abba maradt. Simán 8- ban, rájátszásos helyen, szép játékkal. Azóta , sajnos jó rég óta, valami eltört. De nagyon. Érthető módon át kellett mindent gondolni, újraírni a strstégiàt. Ezzel minden csapatnak dzembe kellett nézni, hasonló cipőben voltak. Sajnos mi beragadtunk, még lázason fetrengünk , gyengén az ágyban. Olyan csapatok oktatnak minket most már módszeresen itthon is, akiket régen még edzőpartnerként is csak indokolt esetben fogadtunk el. Dab, kis volán, ute. UTE- t úgy vertúk magyar kupában nullára, hogy azt sem tudták hanyadikán van elseje.Kisvolán ellen a csikócsapatot küldtük ki. Most ezek oktatnak minket itthon, ütögetik a gólokat trtdzőlegesen. Hol a régi medvebarlang, ahova Kassa, Beszterce, Nyitra is remegve èrkezett? Hol a csapatunk? Mi folyik itt a népkertben? Ébresztő!!!
Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...