Banner

DVTK - Vasas Akadémia 59-60

Szerző: amigeleken.hu | 2021-11-21 10:34:00

Tippmix Női NB I. A csoport - 8. forduló


Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 8. forduló

DVTK - Vasas Akadémia 59-60 (13-16, 10-10, 14-16, 22-16)

Miskolc, DVTK Aréna, 700 néző. Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Minár László Balázs, Rácz Zsolt Róbert.

DVTK: Vorpahl 7/3, Aho, Kányási 5/3, Kiss A. 1, Green 18. Csere: Hayes 19, Tóth F. 4, Bernáth 5/3. Vezetőedző: Földi Attila.

Vasas: Papp, Bach, Budácsik, Tóth, Heljić. Csere: Salamon, Smailbegović, Pusztai, Szerencsés, Madár K. Vezetőedző: Milos Pavlović.


Edzői értékelés:

Földi Attila: - Nehéz megfogalmazni, mi történt ma. Sok hibával játszottunk, amire valahol számítani is lehetett. Vorpahl és Hayes érkezése miatt a héten elsősorban figurákat gyakoroltunk. A hatvan kapott pont nem vészes, de ez a dobószázalék, és az ötvenkilenc dobott pont hazai pályán ettől a csapattól borzalmasan kevés.



Vasárnap újabb három mérkőzésre kerül sor a bajnokság 8. fordulójában.

A Tippmix Női NB I. A csoportjának nyolcadik fordulójában a Vasas Akadémia csapata látogat Diósgyőrbe, a DVTK Arénába. A vasárnapi dupla mérkőzés első felvonásaként a piros-kékek ellen szeretnék folytatni jó hazai sorozatukat a DVTK kosarasai, egyúttal pedig bemutatkozhatnak a csapat új játékosai, Leslie Vorpahl és Keyona Hayes.

A wbasket.hu összegyűjtötte, milyen várakozásokkal tekintenek a vezetőedzők a mai összecsapások elé.


A mai párosítások:

DVTK - Vasas Akadémia – 14:30 – Miskolc, DVTK Aréna

PINKK Pécsi 424 – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – 15:00 – Kozármislenyi Sportcsarnok

Ludovika-FCSM Csata – TFSE-MTK – 18:15 – Budapest, Ludovika Aréna


Földi Attila (vezetőedző, DVTK): “Bármennyire is kötelező győzelem ez számunkra, nem számítunk egyszerű találkozóra. A válogatott szünet a két csapat számára teljesen mást jelent, hisz nálunk ilyenkor tulajdonképp senki nem áll rendelkezésre. Így ők három hétig készültek erre a találkozóra, míg mi nekünk ez a hét maradt arra, hogy tökéletesítsük a játékunkat. Természetesen célunk a győzelem, hisz fontos az, hogy jól hangolódjunk rá az előttünk álló nehéz mérkőzések sorozatára.”


Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Folytatódik a bajnokság. A válogatott szünet utáni első mérkőzésünk egy nagyon erős ellenfél ellen lesz, ráadásul idegenben Miskolcon. Legutolsó információink szerint Keyona visszatért centerpozícióba és Szekszárdról is érkezik egy légiós. Mondhatjuk, hogy jelentősen megerősödött az ellenfél. Ez persze nem azt jelenti, hogy fehér zászlóval érkezünk majd. A legjobbunkat szeretnénk nyújtani és kihasználni az előnyünket ebbe a párharcban. Biztos vagyok benne, hogy vannak ilyenek. Okosan, taktikusan kell játszanunk, hiszen egy érett, tapasztalt csapattal fogunk megmérkőzni. Meglátjuk, hogy a szünet milyen hatással volt a csapatokra. Úgy gondolom, hogy mi a megfelelő módon regenerálódtunk, készültünk. Nálunk nincs meglepetés, nem változott az összeállításunk. Ugyanazok a játékosok fognak pályára lépni, mint a kezdeti fordulókban. A mérkőzés kezdetétől magabiztosan kell játszanunk, hogy ne mi üldözzük az ellenfelünket, mint sokszor korábban. Ez ugyanis rengeteg energiát felemészt. A játék ezen része inkább pszichológiai, mint fizikai képességekről szól. Ha ez sikerül, akkor jó mérkőzés lehet.”


Tovább a wbasket.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>


forrás: wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

77. Elemér |Válasz erre: 76. Toto2099
2021-11-23 15:08:57 Kék öves, Fanatikus tag
Remek ötlet, benne vagyok! :)
76. Toto2099
2021-11-23 13:51:45 Fehér öves, Tag
Nem tudok a tulajról, multban történtekről nyilatkozni Elemér. Azon egyszerű oknál fogva, hogy hallottam ugyan ezt-azt, tényszerű dolgokat ismerek, de a folyamatról, ahogy egy történet hogy jutott el odáig fingom sincs. Nem is teszem. Ezt rátok hagynám, nyilván tájékozottabbak vagytok nálam. Tökéletesen megértem, hogy mindenki lehet elfogult, vagy ezért, vagy azért, játékossal, edzővel kapcsolatba. Azt gondolom, a cél, hogy bajnok legyen a csapat, nyerjen kupát stb. Ennek legyen hozadéka, a nemzeti válogatottnál. Azt hogy ezt hogy, miként, kivel, érjük el, azon tudunk vitázgatni, nem érteni 1-et. Javaslom, esetleges jeles alkalomkor, pl mk döntő, fussunk össze a helyi búfelejtőben, hogy ezt egy hab mellett, megbeszéljük személyesen. Azért az mégis más lenne.
75. Elemér |Válasz erre: 73. Toto2099
2021-11-23 13:15:53 Kék öves, Fanatikus tag
Toto, téged egy művelt és intelligens embernek gondollak így a hozzászólásaid alapján, ezért is lepett meg a szóhasználatod, amire reagáltam. Én személy szerint örülök annak, hogy itt vagy a fórumon, mert egy teljesen más szemszögből látod a dolgokat, amin érdemes elgondolkodni, figyelembe venni, akkor is, ha máshogy gondolja az ember.
A szidást, mocskolódást nem feltétlenül rád érettem. Az, hogy Földinek milyen viselt dolgai vannak, az igazából nem tartozik ránk, mint ahogy a játékosoké sem, a mérkőzésen ennek nem szabad látszani.
Az elfogultság teljesen természetes dolog hiszen szurkolók/barátok/rokonok/ismerősök vagyunk, mindenkinek van egy-két játékos, aki ezért vagy azért közelebb áll a szívéhez. Semmi gond nincs ezzel sem szerintem.
Mint ahogy azzal sem, ha itt a fórumon mindenki elmondja mit gondol játékosról, edzőről, vezetőről, legyen az pozitív vagy negatív vélemény.
Egyetértek veled abban is, hogy egy csapatjátékban a vezetőedző felelős a csapatért, DE ha egy hozzá nem értő "szakember" tulaj a vezetőedző feje felett igazol játékosokat és az edzőnek kötelezően játszatnia is kell őket, akkor a felelősség kérdése nálam erősen megkérdőjeleződik. És valószínűleg fezo.ferenczi is ezért hozta fel párhuzamnak a 2000-es évek eleji csapatot, ahol ugyanez állt fent.
74. Mkosar
2021-11-23 13:03:16 Lila öves, Fanatikus tag
.."ki kur..nak szegődik, ne csodálkozzon hogy f...al fenyegetik" jártam egyéb oldalakon, itt ahhoz képest úriemberek európai megfogalmazásaival találkozom. Gratula. :):)
73. Toto2099
2021-11-23 11:43:07 Fehér öves, Tag
Nyilván nem értünk egyet Elemér, sok dologban. Tiszteletben tartom a véleményed, lényeg az hogy ne maradjon benned tüske. Azt gondolom, mindent leírtam, miről mit gondolok. Korrektnek tartom hogy Te is ezt teszed. Nyilván kurvára nem veszi senki sem figyelembe, döntéshozói oldalon az itt elhangottakat, és jól van ez így. Én személy szerint, mindíg kiváncsi vagyok, a szurkolói véleményekre, szurkolók sajátos nézőpontjából. Az általad említett szidás, mocskolódás, stb azért erős egy kicsit, maradjunk anyiban hogy alkalmatlan, nem mesélek a viselt dolgairól, nem irok le olyat, amit ugy gondolok hogy személyeskedés lenne. Leirtam, mi a nézőpontom, miért vagyok elfogult. Ha neked, ill másnak ez nem jön be, elfogadom ill megértem. Viszont elvárom hogy, hogy visszafelé is működjön. Egy valami biztos, tőlem eddig sem hallotál játékos fikázás, max hogy milyen típusú egy játékos. Ezután sem fogsz, mert nálam ez tabu. Csapatjátékról lévén szó, a mindenkori vezetőedző felelős a csapatért. Sem tulajt, sem másodedzőt nem minősítek. Viszont a vezetőedzőről, utólagos engedelmeddel, ezután is el fogom mondani a véleményem.
72. Elemér |Válasz erre: 70. fezo.ferenczi
2021-11-23 08:41:58 Kék öves, Fanatikus tag
Pontosan így van, kikapni a Vasastól rettenetes. Nem magyarázható, pláne a BEAC vereség tükrében. Viszont azzal is egyetértek, hogy a szeptemberben itt megjelent Bernáth Réka Fan Klub tagjai az első pillanattól kezdve szidják, mocskolják, ócsárolják a vezetőedzőt, még győztes meccs után is, ami eléggé visszatetsző dolog, tudva azt, hogy a klub tulajdonosa is olvassa ezt a fórumot. Az, hogy imádatuk személye az elmúlt 3 hónap alatt értékelhetőt még nem nyújtott, az nem számít, hibás volt itt minden és mindenki az edző mert szerintük keveset játszatta és nem volt önbizalma, a csapattársak mert nem passzolnak neki, a szurkolók itt a fórumon, hogy képzelik, hogy rosszat írnak róla. Én le merem írni, csapatunk leggyengébb játékosa Bernáth Réka. Nem legszarabb, leggyengébb, mert megtisztelem azzal, hogy ilyen szavakat nem használok, ezt a tiszteletet Attila is megérdemelte volna.
Lehet Földire azt írni, hogy talán túl nagy falat volt neki a Diósgyőr, hogy nincs rutinja, hogy rosszul meccsel, de azt hogy szar edző azt nem. Bedobni egy Hegedűs Péter nevet be lehet, semmi gond nincs ezzel, de elég vicces, hogy Földit rutintalanság miatt ekézik, majd előhoznak egy olyan nevet akinek 3 hónap!!! vezetőedző tapasztalata van.
Sajnos a történelem ismétli önmagát, akkor is egy "szakember", most is egy "szakember" van a klub élén, ami nem is lenne baj, ha nem szólna bele szakmai dolgokba. Inkább szerezne annyi pénzt, hogy fel tudjuk venni a versenyt a Szekszárddal és a Sopronnal.
Elnézést ha megbántottam valakit, nem ez volt a szándékom, de most kijött belőlem.
71. Toto2099
2021-11-23 00:14:46 Fehér öves, Tag
Ne beszélj fére kolléga, csak a Földit rugták ki. Lányok itt vannak, a szenvedélyüket nem kérdőjelezi meg senki. Én csak kíváncsi voltam a véleményekre, és 'csak' bedobtam a nevet. Egyébként tőled is kíváncsi lennék rá, és hidd el nem tartanám felháboritónak. Sajnálom ha nem értünk egyet, van ez így. Én kérek elnézést ha téged enyire felháborít, hogy le merem irni hogy szar a vezetőedző. Mint ahogy azért se törjél pálcát felettem hogy azt gondolom Hegedűst nem hogy egy lapon, egy könyvben se emlitsd Földivel. Mondok még szebbet, azért a nagy szenvedély közepette, nem ártana kosárlabdát sem játszani, és kiemelném a játék szót. Sajna ez a sport erről is szól, még ha esetleg Te, felháboritónal is tartod.
2021-11-22 22:52:50 Citromsárga öves, Tag
Az hogy a Vasas győzni tudott Miskolcon az rettenetes. Viszont az meg felháborító hogy a tf-ből érkező Bernáth Réka egy fanja aki eddig csak azért ekézte Földit mert nem játszik nála a bálványa a tf tavalyi másodedzőjét gondolja jó ötletnek a DVTK padjára vezetőedzőnek. Úgy hogy Földi Attila csapata 30 ponttal verte Hegedűs Péter csapatát néhány hete és papíron nincs nagy különbség a két csapat névleges játékoskerete között... Földi biztos nem kész edző hanem egy 30 éves fiatalember akiről nem lehet állítani hogy nem vitt volna érzelmeket vagy szenvedélyt a meccselésébe. Olyan pörgést amit a DVTK ultráitól lehetett látni korábban. Ez vezetett hibákhoz ez biztos. De a 20 éves Kiss Angelikával és Tóth Frankával a 22 éves Kányási Veronikával és a 24 éves Aho Ninával akikben megvan ugyanez a szenvedély együtt fejlődve kialakulhatott volna egy több évig versenyképes DVTK érzelmű mag ami a 80-as évek óta nem jött vagy jöhetett létre. A 2000-es években az akkori "szakember" főnök akinek a nevére se emlékszik senki kirúgta az apát most a másik "szakember" kirúgta a fiút Diósgyőrből.
69. Toto2099 |Válasz erre: 62. Toto2099
2021-11-22 21:46:17 Fehér öves, Tag
Elfogult vagyok, mind a fiatal magyar játékosok, mind edzők kérdésében. Jó volt látni őket tegnap, a Csata-Tf mérkőzésen. Nyilván nem vettem figyelembe, ki szabad, kit köt szerződés. Gyanítom nem egy-két hét lesz a megoldás ideje, de addig is azt gondolom, jó kezekben van a Csapat.
68. benji |Válasz erre: 62. Toto2099
2021-11-22 21:01:28 Lila öves, Őstag
Szerintem Hegedűs Péter most jó helyen van Cegléden, nem hiszem, hogy az első, vezetőedzői pozícióban töltött szezonja közben máris váltana egy másik csapathoz.
Én is Cziczásra tippelnék, de nem tudom, a vezetőség hajlandó-e visszahozni, hiszen ők nem hosszabbítottak vele.
Azt végülis nem írták, hogy Földi Attila távozott Diósgyőrből, csak azt, hogy felmentették a vezetőedzői feladatok ellátása alól. Így akár létre is jöhetne a tavalyi szezonra tervezett Cziczás vezetőedző - Földi másodedző felállás.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...