Banner

Dr. Magyar Mátyás: A tulajdonosi képviselőt egyelőre nem szeretném megnevezni

Szerző: Jáborcsik András | 2021-06-09 18:14:00

Sajtófigyelő - boon.hu


A DVTK nevével fémjelzett sportvállalkozások többségében többségi tulajdonrésszel rendelkező Borsodsport Invest Kft. az idén gazdát cserélt, az új, százszázalékos tulajdonos a Borsodi Sport Holding Kft. lett, amelyben dr. Magyar Olivér Mátyásnak többségi üzletrésze van.

A boon.hu vele készített interjút. Ebből idézünk:


Nem könnyű elképzelni, hogy gyakorló orvosként, orvosi vállalkozás vezetőjeként olyan pacientúrája van, hogy ebből egy fociklubot is tudott venni…

Mindig is mertem nagyot álmodni. Annak idején a kis rendelő elindítása is erőn felüli vállalkozásnak tűnt sokak számára, amikor belevágtam, de hittem abban, hogy van erre igény, és hogy működni fog, mert ez egy szakmai vállalkozás. A DVTK esetében is van szakmai know-how, egy edzéskoncepció, aminek fit4race az elnevezése. Ez különböző sportágakra adaptálható holisztikus program, amelynek segítségével az edzések hatékonyabbak, a versenyzés pedig sikeresebb lehet. A rendszer magába foglalja az élettant, a mozgásszervi rendszereket, a biomechanikát, a mentális szegmenst, a regenerálódást, a pszichológiát, a genetikát, a táplálkozást és az identitást is.



Az egyik oka, amiért a DVTK-nál szerepet vállaltam az, hogy hiszek abban, hogy fit4race rendszer működni fog. És azért itt, mert ez a klub országosan ismert, és mert a labdarúgásban a DVTK meghatározó szereplő, kimagasló nézőszámra képes. Így arra, ami itt történik, nagyon sokan odafigyelnek. Az FTC után a Diósgyőrnek van a legnagyobb szurkolótábora, a régióban kiemelt pozícióban van a klub, és hiszek benne, hogy fejlődőképes is, együtt a régióval. Az is a DVTK mellett szólt és szól jelenleg is, hogy az országban egyedülálló módon ennek a klubnak van olyan orvosi részlege, amely segíthet abban, hogy a többi klubot ezen a téren is maga mögé utasítsa. Az infrastruktúra egyébként zseniális, olyan, ami ezt a közeget, ezt a régiót egy jól működő rendszerré és sokkal hatékonyabbá, értékesebbé teheti. De csak a félreértések elkerülése végett: itt nem arról van szó, hogy megvételre került egy klub X összegért, mert potenciálisan megszerezhető volt, és most dolgozzunk vele sokat, hogy érjen két X-et, és akkor majd eladjuk. Sokkal inkább arról szól, hogy üzemeltessük, vonjuk be a régió szereplőit, szponzorokat, akikkel a korábbiaknál is magasabb szintre tudjuk emelni az üzemeltetést, annak érdekében, hogy jó és eredményes csapatot láthassunk, most még az NB II.-ben, a későbbiekben pedig természetesen az NB I.-ben.

Meglepő, hogy a magányos Don Quijote képe bontakozik ki önről, a legtöbben úgy gondolják, hogy egy befektetőt vagy egy befektetői csoportot képvisel.

Bizonyára azért, mert ismert, hogy Mészáros Lőrinc cégtársam egy közös vállalkozásunkban. Kétségtelen, hogy jó viszonyban vagyunk, a barátomnak mondhatom. Amikor kiderült, hogy a DVTK eladó, felvázoltam neki a már említett koncepciót, kikértem a véleményét, és kértem a segítségét. Bizonyos kérdésekben a mai napig egyeztetünk, hiszen az általa vezetett klub sikeres, és a Diósgyőr is erre törekszik. Egyébként úgy látom, hogy a DVTK-nak a hosszú távú sikeressége szinergiában van a régióval, ha a régió nem fejlődik, az a klub helyzetét sem könnyíti meg. Az itt élő emberek emocionálisan kötődnek a klubhoz, és nagyon nagy részük ragaszkodik a szülőhelyhez, akkor hagyják el, ha krízis, válság van, ha a munkájukért nem kapnak tisztes ellentételezést. Ha viszont ez helyben biztosított, akkor nem mennek el, és szerintem ennek a régiónak a közeljövőben erősödni fog a megtartóereje.

Drága dolog a DVTK főtulajdonosának lenni?

Bármelyik fociklub tulajdonosának lenni az.

Mennyibe került manapság egy olyan döntés, hogy vegyünk meg egy sportklubot?

Nagyon sok pénzbe, de konkrét számot nem mondhatok, ez üzleti titok.

Százmilliókban vagy milliárdokban mérhető?

Nem százmilliókban. De ezzel a múlttal és a tervezett jelennel a DVTK komoly érték. És pár év alatt sokkal értékesebbé, sikeresebbé lehet tenni. Sok munkával.

Bár sokan arra számítottak, hogy az új tulajdonosok érkezésével a klub vezetésében is változások történhetnek, de ezzel kapcsolatos hírek nem láttak napvilágot.

Mivel nem egy egyesülésről van szó két cég között, így nem lehetett az a forgatókönyv, hogy a régi teljes menedzsment megy, és az új pedig jön. Nem volt időnk átfogóan elemezni a rendszert, hogy ki, hogyan végzi a munkáját, a kiesés elkerüléséért zajló események kötötték le a figyelmünket. Most egy picit több idő van, lesz. Én egyébként mindenkit az alapján ítélek meg, ahogyan cselekszik, nem úgy, hogy ki mit mond róla. A bizalmat mindenki megkapta. Lehet, hogy lesz olyan, akiről kiderül, hogy erre nem szolgált rá.

Úgy tartják, hogy egy működő vállalkozás megszerzésekor az új tulajdonosnak negyedévet kell látnia ahhoz, hogy kellően jó stratégiai, pénzügyi döntéseket tudjon hozni. Így van ez itt is?

Inkább fél évet mondanék erre. Van egy új kollégám, nevezzük tulajdonosi képviselőnek, aki napi szinten vesz részt a munkában, hogy segítsen.

Bajúsz Endrére gondol, aki korábban a Magyar Labdarúgó-szövetségben és az Emberi Erőforrások Minisztériumában dolgozott?

Endre korábban érkezett, neki más a feladatköre. A tulajdonosi képviselőt egyelőre nem szeretném megnevezni. Kb. két hete van itt, és ő az, aki mindenkitől mindent kérdezhet, ő tolmácsolja a tulajdonosi döntéseket, az operatív munkában rá támaszkodunk. Közgazdász végzettsége van, és miskolci kötődése is, mert itt járt egyetemre, úgyhogy nem idegen számára a közeg.


Tovább a boon.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>


forrás: boon.hu

fotó: Kozma István




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

56. kanap |Válasz erre: 18. johny
2021-06-12 09:34:38 Piros öves, Fanatikus tag
Ne szóld le a "fórumra írogatókat". Te is az vagy...
55. kanap |Válasz erre: 2. johny
2021-06-12 09:28:39 Piros öves, Fanatikus tag
Hogy mit szeretett volna megtudni? Amit rajta kívül még nagyon sokan. Értjük, hogy a Matyi az új tulajdonos (papíron), de ki adta a pénzt???
54. repohár
2021-06-11 17:08:01 Piros öves, Őstag
.
53. sadab1*
2021-06-11 14:33:43 Fekete öves, Veterán
Kijött a 100 leggazdagabb magyar névsora. Nem mintha nem tudnánk, hogy ki hogyan áll ott legelől. Azonban nem értem, hogy doktor úr miért mondja, hogy a vasassal nem tudjuk felvenni a versenyt anyagilag!? Talán az mlsz vezér csapata a vasas vagy miért? Ez egyébként szabályos? Teszem fel naívan a kérdést.
De ha így is van vagy nincs így, akié elvileg a DVTK /nem tudni kié, de tegyük fel/ Szíjj László a 4. leggazdagabb magyar és a doktor úr "barátja" pedig az első helyezett. Gondolom doktor úrnak nincs pl. 30-100 milliárdja, ezért amiből vette és fenntartja a DVTK MBIes költségvetését, azt ezektől az emberektől kapja. Akkor miért is nem tudjuk felvenni a versenyt nemhogy a vasassal, de pl. a felcsúttal sem? Mert Kelet-Magyarországon vagyunk illetve nem szabad előrébb gondolkodni egy DVTKnak? Leszóltak? Mennyire hihető, hogy a DVTKt a szívükön viselik, nem pedig egy félkarú rabló a klub egy kaszinóban.
Ezek csak konkrét kérdések, pull duma helyett...
Ja és jó, hogy van most pénz, viszont a "szakmai" munka a második vonalba vezetett illetve jelen állás szerint ez nem egy feljutó keret valamint, akik ide irányították a klubot, ahol most van még mindig itt virítanak! Miért és miért...?
52. alpesi krokodil |Válasz erre: 50. sadab1
2021-06-10 20:18:18 Barna öves, Fanatikus tag
És mindez csak egy hobbivállalkozás amire ránéz néha 2 csípőprotézis között, de kell még valaki aki a napi operatív ügyeket viszi a tulaj meg az elnök úr mellett. Ha ha ha
51. alpesi krokodil |Válasz erre: 47. toki
2021-06-10 20:12:15 Barna öves, Fanatikus tag
Kérdezzük inkább úgy, hogy mit hiszek el ebből az egészből, akkor sokkal rövidebb lesz a felsorolás. Azt hiszem végeztem is.
(Továbbra sem az orvosok lakhatási körülményeiről beszélek)
50. sadab1*
2021-06-10 17:40:23 Fekete öves, Veterán
Gondolom kis hazánkban egy dokinak van kb. 30-100 milliárdja, h megvegyen egy klubot /miért titok, hogy ki a tulaj, ehhez mérten sejtem mennyire érdekli a futball Miskolcon/. Aztán azon mit kell lemérni, hogy tavaly 7 pontot szedett össze a csapat a szakmai vezetéssel az élen, előtte meg volt németes, spanyolos aztán magyaros foci, tele koncepcióval! Hozzáértés, pull duma, haverok, politika, stb.?
2021-06-10 16:47:01 Fekete öves, Veterán
Embert, barátjáról.
Nekem ennyi elég is volt.
48. toki* |Válasz erre: 46. alpesi krokodil
2021-06-10 15:24:55 Fekete öves, Veterán
Nyilván azok akik tele vannak, feltételezem, hogy az egyik legjobbak a saját munkájukban.
47. toki* |Válasz erre: 46. alpesi krokodil
2021-06-10 15:22:54 Fekete öves, Veterán
Te most mit nem hiszel el. Menj el bizonyos városok "kicsit sem szegény" negyedeibe, oszt nézd meg, hogy a csilli-villi paloták közül mennyi az orvosé.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...