Banner

Diósgyőrben nincs tét nélküli mérkőzés, főleg nem egy ősi ellenféllel szemben

Szerző: Jáborcsik András | 2024-06-04 21:28:00

Dr. Magyar Mátyás a dvtk-eu-n értékelte az előző idényt.


Dr. Magyar Mátyás a dvtk-eu-n értékelte az előző idényt.


Voltak hullámhegyek és hullámvölgyek, összességében hogyan értékeled az előző bajnokságot?

A bajnokság befejezése után leültünk a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda képviselőivel, és őszintén átbeszéltük az elmúlt szezon tapasztalatait. Nekik is azt mondtam, hogy az idény kezdete előtt a stabil bennmaradást tűztük célul magunk elé, amit magabiztosan teljesítettünk. Egyetlen percig nem forgott veszélyben az élvonalbeli tagságunk meghosszabbítása, ráadásul, mióta 12 csapatos az OTP Bank Liga mezőnye, soha nem gyűjtöttünk ennyi pontot, és soha nem arattunk ennyi győzelmet.

De nem elégedtünk meg ennyivel. Amikor elérhető közelségbe került a 4. hely, akkor úgy módosítottuk a premizálási rendszert, hogy mindenki extra motivációt találjon nemzetközi kupaszereplés kivívásában. Azonban a futballban ritkán történnek csodák, a másodosztályból nem vezet rövid út Európába, mert a siker nem csak a pénzen múlik. A módosított célkitűzést azért nem tudtuk teljesíteni, mert nem nyújtottunk kellően kiegyensúlyozott teljesítményt, a hosszú hajrában több pontot is elhullajtottunk a középmezőnyben és a tabella végén záró csapatok ellen. A legfájóbb mégis az, hogy egy olyan vereségbe is beleszaladtunk, mely nem fordulhat elő még egyszer, egy életre megtanultuk: Diósgyőrben nincs tét nélküli mérkőzés, főleg nem egy ősi ellenféllel szemben.



Alig ért véget az előző bajnokság, és messze még a következő rajtja, de milyen célokkal vág neki a DVTK az új idénynek?

Tovább akarjuk építeni a csapatot annak érdekében, hogy pár éven belül reális elvárás legyen a nemzetközi kupaszereplés kivívása, mert a szurkolótábor mellett természetesen a klubvezetés is szeretne valamilyen szép eredményt elérni. Idén sem szeretnénk úgy nekivágni a bajnokságnak, hogy csak maradjunk benn valahogy, hanem szeretnénk előrelépni, és a felsőházat célozzuk meg. A rajt előtt azt mondom, a 4.-6. hellyel már elégedett lennék, ha felülteljesítünk, akkor még boldogabb leszek, de ha egy kicsit elmaradunk a várakozástól, akkor is megőrizzük az élvonalbeli tagságunkat. Az elmúlt év megmutatta, hogy hazai pályán sokkal jobb eredményre vagyunk képesek, ami természetesen többek közt a szurkolóinknak köszönhető: az OTP Banki Liga második legnagyobb hazai átlag-nézőszámával büszkélkedhetünk.

Mekkora játékosmozgás várható idén nyáron?

Egy biztos: akár fiatal, akár rutinos, akár magyar, akár légiós, akár saját nevelésű, akár máshonnan érkező játékosról beszélünk, olyan mentalitással kell rendelkeznie, melyet a diósgyőri szurkolók és mi magunk is elvárunk. Ahogy tavaly is mondtam, a hosszú távú építkezésben hiszek, három-öt évre van szüksége a Diósgyőrnek a nemzetközi kupaszerepléshez. Ebből egy év eltelt, a közös munkát elkezdtük. Az új idényre meg akarjuk tartani azt a magot - ráadásul a kulcsembereinknek élő szerződése van -, amelyik a 7. helyen végzett, és a tavasz közepén még megalapozottan hittünk abban, hogy akár egy nemzetközi kupaszereplést érő hely is elérhető. Eddig hárman távoztak, őket rutinos játékosokkal fogjuk pótolni. Tudnánk egy-két kiemelkedő tudású, és ennek megfelelően kiemelkedő fizetésű játékost igazolni, ám érkezésükkel felborulna az öltöző, amit mindenképpen el kívánunk kerülni, ezért ezen a téren is lépésről lépésre haladunk. Tavaly nyáron kénytelenek voltunk kockáztatni, amiből elég jól jöttünk ki, de idény nyáron nem szeretnénk újra ekkora rizikót vállalni, csak akkor módosítunk a keret összetételén, ha az érkező biztosan jobb minőséget képvisel.


forrás: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
7. toki* |Válasz erre: 5. dfcwolf
2024-06-05 11:50:16 Fekete öves, Veterán
Igen. Szerintem is.
2024-06-05 10:15:19 Piros öves, Őstag
"Amikor elérhető közelségbe került a 4. hely, akkor úgy módosítottuk a premizálási rendszert, hogy mindenki extra motivációt találjon nemzetközi kupaszereplés kivívásában. ". Ha ez így van, akkor erről elfelejtettétek értesíteni Radenkovicsot, vagy ez megint egy bizonyíték a fújpesti bundára...
2024-06-05 08:26:27 Fekete öves, Őstag
Hosszú idő után egy egészen jó nyilatkozat. Sokkal reálisabb mint az eddigiek.
2024-06-05 06:56:58 Fekete öves, Őstag
Blabla bla. Blabla Blabla bablabla.
2024-06-05 06:28:09 Citromsárga öves, Tag
Elégedett nyilatkozatok sokasága,valamennyi vezetőnk részéről.Pozitív szemlélet.Naponta megjelenő :ezért érdemes dolgozni .Agymosás.Szépen lassan adagolva.Bár érdemes néha megkérdezni gyógyszerészünket is a mellékhatásokról.Én azért megkérdezem.Diósgyőrben.
2024-06-05 00:14:35 Fekete öves, Veterán
Vannak itt jó dumák...mindenesetre "csak" azt a négy-öt elfogadhatatlan meccset kéne elfelejtenünk a lezárult szezonból...
2024-06-04 23:36:51 Fekete öves, Őstag
Az igazság nem opciò.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...