Banner

Deák-Bárdos Mihály: Morális és erkölcsi válságban van a DVTK

Szerző: amigeleken.hu | 2022-05-04 14:26:00

Sajtófigyelő - blikk.hu


Óriási bajban van a Diósgyőr focicsapata, három fordulóval a másodosztályú bajnokság vége előtt három ponttal van lemaradva a még feljutást jelentő, második helyen álló Kecskeméttől. Ha elmaradna az élvonalba kerülés, az mintegy 500 milliós veszteséget jelente a klubnak - a csalódott szurkolók már most kifakadtak, fenyegetőznek, és persze tartanak attól, hogy az NB I-es álmok semmivé lesznek.

A blikk.hu Szabados Gábor sportközgazdászt és Deák-Bárdos Mihályt, a 2001-es isztambuli birkózó Európa bajnokság győztesét, hatszoros világbajnoki ezüstérmest kérdezte a klubnál kialakult helyzetről.


A hétvégi, Budaörsön elszenvedett vereség volt (1-2) az utolsó csepp pohárban a diósgyőri ultráknál. A csúfos blama után a stadionnál vártak a hazaérkező játékosokra, a számonkérés a helyszínre rendelt nagy létszámú rendőri és biztonsági személyzetnek köszönhetően végül elmaradt. Nem árt őket komolyan venni, már korábban is bizonyították, hogy szenvedélyük nem ismer határokat.

A csalódás nem alaptalan. Hiszen a DVTK kerete 4,9 millió euróval (1,8 milliárd forinttal) a második legértékesebb az NB II-ben, az anyagi háttér is rendezett, a futballisták mégis kínlódnak, és a klubvezetés sem húzott nyerőt azzal, hogy hét fordulóval a zárás előtt menesztette a csapattal akkor feljutó helyen álló Kondás Elemér vezetőedzőt. Helyére a rivális Szeged trénerét, a szerb Dragan Vukmirt nevezték ki, vele viszont eddig négy meccsből csak egyet nyertek meg a miskolciak.

Az NB I-ben minden csapat 500-600 millió forint normatív támogatást kap az MLSZ-től, míg az NB II-ben ugyanez az összeg körülbelül csak 150 millió, ha nem foglalkoztat az adott együttes légiósokat.


A DVTK a Vasas cipőjében jár, az angyalföldiek a legutóbbi két idényben is elbuktak a feljutás kapujában, azaz ma már az számít bravúrnak, ha rögtön sikerül a visszajutás az élvonalba. Ugyan a következő idénytől a fiatalszabály miatt módosul a honi szövetségtől kapott hozzájárulás az NB I-ben, a DVTK számára a másodosztályban ragadás így is több százmilliós veszteséget jelentene – árulta el a Szabados Gábor sportközgazdász.


Deák-Bárdos Mihály korábbi Európa-bajnok birkózó hatalmas Diósgyőr-rajongó, szerint morális és erkölcsi válságban van imádott klubja.

A játékosaink egy-két kivételtől eltekintve nem ütik meg az élvonal szintjét, néha arra is gondolunk, azért sem törik össze magukat, mert feljutás esetén a nyolcvan százalékukat elküldenék. Úgy tűnik, nekik ez a klub csak munkahely, nem érzik át, hogy a szurkolóknak mit jelent – mondta lapunknak Deák-Bárdos. – Az edzőváltás is sokkot jelentett, hiszen azt sugallja, a vezetésnek nincs igazi szakmai koncepciója. Gazdasági erejét felhasználva próbált kitolni egy riválissal, láthatjuk, milyen sikerrel... Nekem úgy elvették a kedvem ezzel a lépéssel, hogy az utóbbi két hazai bajnokira már ki sem mentem, és azt tapasztalom, hogy egyre többen teszik ugyanezt.


Tovább a blikk.hu-ra >>>>>>


forrás: blikk.hu

fotó: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

17. vebgy* |Válasz erre: 13. wexeye
2022-05-07 10:38:31 Fekete öves, Veterán
Lehet ő még itt góré...csak figyeljük meg. Még az is lehet, hogy jobban lobbizna...
16. Szilas
2022-05-05 07:21:12 Narancs öves, Tag
Misike kicsit későn böffent ki belőled a vélemény. A gazdáid nehogy az orrodra koppintsanak mert kritizálni merészelted őket.
15. toki*
2022-05-05 06:21:28 Fekete öves, Veterán
Misikém! Teljes mértékben egyetértek a mondandóddal, csak azért itt többen írták(tuk), hogy ezt nem tudom, hogy ki/kik hozták így össze, de az elején meg lett mondva, hogy ebből nem fog jó elsülni. Azt nem értem, hogy teleltünk az élen? Innentől eljutottam arra a szintre, hogy nem látom értelmét a csapatom nézhetetlen játékát végig szenvedni. Az se biztos, hogy hétfőn megnézem a meccsünket.
2022-05-04 23:39:51 Barna öves, Tag
Ha jól tudom : Deák-Bárdos Misinek is adtak egy zsíros állást a DVTK-ban kb. 2 éve
Lehet ez véget ért...
De amugy RESPECT ! - mert ez az első olyan ORSZÁGOS megnyilatkozás ( a multheti BM-et bemutato cikk mellett ) , - ahol nyilvánosan ki van teregetve a szenny... Legalábbis annak kis része.

A MORÁLIS/ERKÖLCSI válság a következőek miatt alakult ki..véleményem szerint:

> SZT ügyvezetősége minden plusszt lerombolt, amit Dudas, Kovacs Z, Szivics felépitett
> BM-nek kiskiralysagot biztositott SZT és SG ( .. azt mindenki találja ki mi állhatott mögötte )
> BM gyakorlatilag teljes hozzá nem értést nyujtott éveken kersztül, s amig ideiglenesen eltuntn par honapra Tajty csak annyival vétettte eszre magat, hogy a sajat kölyke karrierjet intezte + Vermest " ingyen" elpasszolta Izraelbe
> BM persze Sütővel,s az áltluk megye 1 / nb3 -ból idehoztak egy fiatalokkal soha !!!! nem foglalkozott FZ-t , mint up igazgatonak
Aki mellesleg TIR szurkolo sajat bevallasa szerint ( ez mar maga erkolcstelenség önmagaban )
Edző UP -k persze ismet csak ismerettseg / haveri szinten ..regnalnak itt...https://www.amigeleken.hu/hirek/a-dvtk-nem-profi-klub-csupan-profi-szeretne-lenni-2020-10-17
> SG "csak" folytatta a klub-épitő image-t , amit örökölt SZT-tol ... mindne tekintetben....
> a VP altal folytatott marketing / vagy annak a hianya .. is inkabb Kinaban vagy Oroszorszagban mukodne, mert ennek gyakorlati hasznat nem lattuk soha...
> Erőnlét
Éveken keresztül itt tartottak egy giga- fizetesű angol edzőt : s DA ( BM stromanja ) edzette a felnotteket, vagy inkabb tancoltatta, ... az angol meg az nb3 as csapatot
( ja..csak rossznylevek szerint nagyon sokat visszaosztott az angol BM-nek)
Amikor Feczko alatt kiderült, hogy ..véletlenül az egyeni edzeseket/fejleszteseket sneki nem csinalta nb1-ben, akkor ... is pont belexart mindegyik , - ennek sem volt következmenye
> Egyéb poziciok
Technikai vezetők, DVTK autók - stb. mind-mind 80% teljesitmeny nelkül
> Egyeni érdekek
A DVTK ebed-szolgaltato es egyebek mind-mind a rossznyelvek szerint valaki erdekeit szolgaljak
....
> JATEKOSOK
Mivel a fejetol bűzlik a hal , - a játékosok is felhatalmazva érzik magukat HOSSZÚ ÉVEK óta, hogy a fentiekhez hasonló produkciót nyujtsanak

.. EDZŐK - ők inkabb szenvedő alanyai a fentieknek és BM hosszu évekig tartó ámokfutásának...

a fentiek csak az én szerény véleményem...
13. wexeye
2022-05-04 20:24:34 Fekete öves, Őstag
A párt ülésén nem tetszettek erről beszélgetni BMel? Ja,nem . Akkor köszönjük ezt a mindenki számára egyértelmű tények kimondását. Mi nem tudunk tenni,DBM tudna talán. Ha akarna.
12. sadab1* |Válasz erre: 7. Szabó József
2022-05-04 18:23:12 Fekete öves, Veterán
Polgár és Szűcs, sokadmagukkal szimplán fogalmatlanok a focihoz, szóval ha "megdöglenek" a pályán, akkor is gólokat kapunk róluk. Eppel más tészta, bencés "éles" szemét dícséri alias a fasznak hozta ide!?
11. bred88 |Válasz erre: 10. dvtk-3534
2022-05-04 18:21:40 Barna öves, Fanatikus tag
Lehet, de akkor írják le, mert mindenki csak kitalál mindenfélét majd
10. dvtk-3534* |Válasz erre: 9. bred88
2022-05-04 18:02:44 Fekete öves, Veterán
simán eltudom képzelni, hogy beszóltak vukmirnak amiért futni kellett.
9. bred88
2022-05-04 18:00:03 Barna öves, Fanatikus tag
Három játékosunk tud gólt lőni, abból kettőt tarcsiba raknak.. Értem..., ja, nem..
8. gazember* |Válasz erre: 5. sadab1
2022-05-04 17:58:42 Fekete öves, Veterán
Igazi diósgyőri sztori....a 3 Nb1-es szintű emberünkből, egyet most műtöttek, 2 meg...fasztudja mit csinál....

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...