Banner

Csávás Bence: Jóval messzebb, feljebb szerettem volna eljutni

Szerző: amigeleken.hu | 2023-04-06 15:48:00

Sajtófigyelő - boon.hu


Időről-időre az amigeleken.hu fórumán is előjön a téma, hogy vajon a DVTK Labdarúgó Akadémia miért nem képes hosszú évek óta stabil játékost adni a felnőttcsapat számára. Talán Jurek Gábor az egyetlen, aki hosszútávon is beveredheti magát a felnőtt csapatba. Képezzük a játékosokat a csili-vili akadémiánkon, az onnan kikerülő játékosok aztán jó esetben az NB3-ban, vagy a Megyei I. osztályban szerepelve tűnnek el a süllyesztőben. Többen közülök az utánpótlás válogatottakat is megjárták, tehát mások is felismerték a tehetséget bennük, mégsem tudtak kiteljesedni nevelőegyesületükben.

A boon.hu Csávás Bencével, a DVTK egykori utánpótlás válogatott labdarúgójável készített interjút. Ebből idézünk.


A labdarúgó megyei I. osztály hét végi fordulójában az MVSC-Miskolc csapata 4-3-ra győzött idegenben, Sajóbábonyban. A zöld-fehérek négy találatából a másodikat Csávás Bence vállalta, akire a hazai gólvonalon egy menteni igyekvő bábonyi játékos rárúgta a labdát, amely így bepattant az SVSE kapujába. A 2001. január 29-én született csatár korábban 55 NB III-as találkozón lépett pályára a Diósgyőri VTK tartalék, illetőleg a Tállya KSE színeiben, és összesen 3 gólt ért el a harmadik vonalban.


A 22 éves labdarúgót pályafutásának korábbi szakaszáról is kérdezték

2018 augusztusában debütáltam az NB III-ban a DVTK tartalékkal – nyilatkozta a miskolci születésű, és itt is élő futballista. – Azon a nyáron már a ,,tarcsival" edzettem, illetve hamarabb is volt már pár edzésem, amit az NB III-asokkal végeztem el. Vég Csongor volt az edzőnk, nála debütáltam egy hazai, éppen Sajóbábony elleni találkozón. Ő látta meg, ő látta úgy, hogy érett vagyok a felnőtt focira. Kezdő voltam, az előtte való napi edzésen már úgy gyakoroltunk, hogy benne voltam a kezdőben. Volt bennem egy kis drukk, természetesen, hiszen mégis csak egy felnőtt meccs volt, az utánpótlás az teljesen más világ.Egy fiatal játékosnak, így Csávás Bencének is voltak labdarúgással kapcsolatos álmai 10-14 éves korában.

Nem az NB III-ig, jóval messzebb, feljebb szerettem volna eljutni, akár az NB I-es kerettagságig. Például 13 évesen, amikor jártam Diósgyőr meccsekre, elképezeltem, milyen jó lenne majd ebben a stadionban focizni, ha olyan korban leszek. Tényleg álmom volt a nagy csapatba való odakerülés. Messi volt a kedvencem – követtem, néztem – és Ronaldinho, ugyanis az egész családunk Barcelona-szurkoló.


Harmadik vonalbeli szereplésével kapcsolatban megemlítette:

Többnyire kiegészítő ember voltam a DVTK-ban, Tállyán egy kicsivel többet tudtam játszani. Diósgyőrben sokan visszajátszottak az első csapatból a hétvégére. Elől bárhol eljátszottam, de bőven voltak riválisaim, mint például Makrai Gábor, a kolumbiai José Cortés, a grúz Giorgi Omarashvili, vagy éppen Schildkraut Krisztián. Az első NB III-as találatomat 2019. augusztus 18-án lőttem, Jászberényben: emlékezetes, bár nem volt túl szép. Harminc méterről lőttem, nem raktam bele sok erőt, viszont egy védő belenyúlt, a kapus elment a másik odalra, így a labda bement a kapuba.


Tovább a boon.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>>


forrás: boon.huÉs ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. toki* |Válasz erre: 1. Kezdökör
2023-04-07 16:19:34 Fekete öves, Veterán
Mennyivel jobb, amikor szőrén-szárán eltűnik, és aztán 1 horvát luxi ingatlan és jacht formájában tűnik fel! ;)))))
2023-04-06 23:20:11 Piros öves, Őstag
A "selejt" csökkentés a költségmegtakarítás alapja volna, de akkor nem lehetne még több „adófizető” lóvéra pályázni utánpótlás nevelés címszóval … És ezt nem Bencére írtam hanem a RENDSZERRE amit Up-nak neveznek hazánkban!!!!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...