Csapatkapitánya búcsúzik a válogatottól - Szalai Ádám visszavonul a válogatottságtól

Szerző: amigeleken.hu | 2022-09-21 19:38:00

Szalai Ádám utolsó alkalommal a Németország és Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken léphet pályára a magyar válogatottban.


Szalai Ádám utolsó alkalommal a Németország és Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken léphet pályára a magyar válogatottban.A nemzeti csapat kapitánya a Telki edzőtáborban rendezett sajtótájékoztatón jelentette be a válogatottól való visszavonulását, melyről előzetesen természetesen a csapatot, valamint az MLSZ vezetését is tájékoztatta.

Átgondolt, megfontolt döntést hoztam, több hónap, sőt közel egy év leforgása alatt érlelődött meg bennem ez az elhatározás. A válogatott nagyon jó úton jár, remek keretünk van, amelyet egy kiváló szövetségi kapitány irányít. A következő tétmérkőzés a márciusi Eb-selejtezők lesznek, igyekeztem olyan időpontot találni a visszavonulásom bejelentésére, hogy legyen idő kitalálni, ki helyettesítsen a jövőben. Mindig is nagy álmom volt, hogy a magyar válogatottban szerepeljek. Az, hogy két Eb-n játszhattam, és csapatkapitányként vezethettem a csapatot, hatalmas élmény volt számomra. A támogatások és a kritikák is segítettek abban, hogy felnőtt emberré, igazi személyiséggé váljak. Köszönöm az összes szövetségi kapitánynak, akiknél játszhattam, a jelenlegi és mostani játékostársaknak és a szurkolóknak is. Az elmúlt években csodás pillanatokat élhettünk át együtt, az a fajta összefogás, a csapat szeretet és hazaszeretet, amit megtapasztalhattam, merem állítani, hogy egyedülálló az egész világon. Bízom benne, hogy a válogatott ezen az úton halad tovább nélkülem is – fogalmazott Szalai Ádám.


A csapatkapitány visszavonulásával kapcsolatban Marco Rossi elmondta, hogy mind csatárként, mind csapatkapitányként komoly kihívást jelent Szalai Ádám pótlása, hiszen mind emberileg, mind szakmailag kiemelkedő tagja a válogatottnak, melynek történelmébe nagybetűkkel írta be a nevét pályafutása során.

Sok gondolat tolult fel bennem, mióta megismertem csapatkapitányunk döntését. Rendkívül fontos játékost veszítünk el Ádám elhatározásával. Nem egy vidám pillanat ez, de bízom benne, hogy mielőbb túltesszük magunkat ezen a helyzeten. Emberileg maximális tisztelettel állok a helyzethez, még akkor is, ha el kell ismerni, Ádám döntése okozhat számunkra problémákat. Ádám olyan vezető alak volt a csapatban, akire mindig lehetett számítani. A vezetői képesség nem tanulható dolog, az ő vezetői képességeit pedig mindenki elismerte a csapatban, ő tekintették a csapat abszolút értelemben vett vezérének, kapitányának. Nincsenek pótolhatatlan emberek, de ez most nem lesz egyszerű, remélem, megtaláljuk azt a személyt, aki pótolni tudja Ádámot – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány Szalai Ádám döntéséről.Szalai Ádám 2009. február 11-én Izrael ellen mutatkozott be az A-válogatottban, első gólját pedig 2010. október 8-án lőtte San Marino ellen, és ezen a mérkőzésen első mesterhármasát is megszerezte. A jelenleg az FC Baselben futballozó csatár eddig 84 alkalommal lépett pályára a nemzeti együttesben, melynek a 2016-os Európa-bajnokságon ő szerezte a magyar csapat első gólját az Ausztria ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen, majd a tavalyi kontinenstornán Németország ellen is betalált, ekkor ráadásul már ő volt a válogatott csapatkapitánya is. Összesen 25 alkalommal volt eredményes a nemzeti együttesben.


forrás: mlsz.huÉs ezt olvastad már?
Hozzászólások
5. vebgy
2022-09-26 12:01:14
Lehet, hogy egy NL négyes döntőt be kéne vállalnia még...
4. toki
2022-09-24 11:44:58
Nagy ezt úgy hívják, hogy MAGYAR VÁLOGATOTT! KÖSZÖNÖM EZT A TEGNAP FELEJTHETETLEN ESTÉT (IS)!
3. Karpfen
2022-09-23 18:40:16
Azon kevesek egyike, aki komoly versenykörnyezetben hosszú távon megállta a helyét. Manapság ritka hazánkban.
2. betyarok
2022-09-22 12:24:15
Nehéz időkben a legnagyobbak közé emelkedett. Köszönjük!
1. toki
2022-09-22 06:28:54
Köszönjük Ádám! A legnagyobbak között vagy, emberi tekintetben! Igazi vezér!
Mégsem


Üzenet küldése...