Banner

Buday Péter főz a diósgyőri utánpótlás részére

Szerző: Jáborcsik András | 2017-12-12 17:11:00

Magyarországon egyedülálló projektbe vágott a DVTK, a sportdietetikus által összeállított tápanyagtartalmat Buday Péter chef önti szó szerint fogyasztható formába annak érdekében, hogy ne csak tápláló, hanem ízletes is legyen az étel.

Buday Péter chef és csapata vette át a DVTK Edzőközpont konyhájának az üzemeltetését, ahol napról napra száz fiatal labdarúgók kap meleg ételt, és az első csapat tagjai is ott étkeznek.

- Egyetlen mondatban is össze tudom foglalni az elképzeléseimet: Miskolc gasztronómiai hagyományait a XXI. század egészséges étkezéséhez igazítva, és a versenysport szolgálatába állítva fogunk főzni a DVTK Edzőközpont konyháján - kezdte Buday Péter chef.

Emellett fontos szempont a költségek racionális szinten tartása, hiszen a minőség nem feltétlenül egyenértékű a méregdrágával. Meggyőződésem – és ez egybecseng a DVTK vezetői által megfogalmazott elvárással -, hogy lehetséges jó áron egészséges, modern étkeztetést biztosítani az utánpótlásban pallérozódó tehetségek számára.

- Világ életemben eredményes projektekben vettem részt, és szerettem az újdonságokat. A DVTK labdarúgói táplálkozásának megújítása is egy most induló, érdekes projekt, szerencsés vagyok, hogy részt vehetek benne. Abból indultunk ki, hogy a sikeres sportolók világszerte felismerték a tudatos táplálkozás fontosságát, ami igaz a nagy labdarúgó klubokra is. Ismereteim szerint hazánkban a csapatsportok közül elsők között indult el ebbe az irányba a DVTK.Buday Péter irányításával miskolci szakácsok főznek a DVTK utánpótlás és felnőtt labdarúgóinak, így a DVTK egyúttal munkahelyeket is teremt.

- A szakmai stáb igényei szerint az orvosi stáb táplálékbevitelre vonatkozó előírását betartva, színes, modern ételek várnak a labdarúgókra. Ennek érdekében szezonális, azaz friss, helyi, és kiváló minőségű alapanyagokat használunk, hiszen egy versenysportoló számára különösen fontos a tápérték. Miskolcon kezdjük az országban egyedülálló munkát, de a későbbiekben nyitottak vagyunk arra, hogy a DVTK partnerklubjainál, Egerben és Salgótarjánban nevelkedő fiatalok is megkóstolhassák a főztünket.

Buday Péter azt is elárulta, hogy elsősorban helyi ízekben gondolkodik, de a sok helyről érkező labdarúgók miatt mindenképpen úgy gondolja újra a fogásokat, hogy az mindenki számára ízletes legyen.

- De jóval többről beszélünk, mint arról, hogy más ételek lesznek az étteremben. A projekt fontos összetevője a labdarúgók oktatása, és ezúttal is hangsúlyozottan nem csak az első csapatról van szó, hanem az utánpótlásról is. Hiszen ha már fiatalkorban megtanulják, hogy egy reggelire gyorsan bekapott péksütemény nem elég, hanem zöldséget és salátát is kell fogyasztani, akkor profiként jobban bírja a szervezetük a terhelést. Tréningen fogom megmutatni nekik, hogy létezik olyan étel, ami íz és tápérték szempontjából egyaránt tökéletes.


Elolvasom a teljes cikket a dvtk.eu-n >>>>>>


forrás: dvtk.eu

Mutasd a teljes cikket
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

 < 12

5. tarhinho
2017-12-12 21:29:54 Barna öves, Tag
Minden ilyen dolog maximális dícséretet érdemel!!! Ezek nagyon jó hírek!

Az viszont érdekes h.a hivatalos egyik képén mintha virslit(?) adna mustárral. Hát a mai virslik összetételét megvizsgálva az minden lehet, csak nem egészséges. Megnézném a hús tartalom százalékát. Érdekes.

Hajrá Diósgyőr!!!
2017-12-12 19:18:25 Piros öves, Őstag
Amúgy tőlem lehet Horváth Rozi is a séf, ha a DVTK javát szolgálja.
2017-12-12 19:09:55 Fekete öves, Veterán
Töltött káposzta, sólet, disznótoros... Lehet erőt meríteni. :)
2017-12-12 17:59:02 Barna öves, Őstag
A szakállas a jó csóka! Legalábbis úgy néz ki...mint egy menzakirali:)))
2017-12-12 17:43:11 Piros öves, Őstag
Egyszer ettem a főztjéből. Az egyszerű kajákat is különlegesen el tudja készíteni, nem volt rossz. Jól benne van már a magyar kajabiznicben, én mondjuk nem sajnálom tőle. Tudni kell élni a lehetőségekkel. Nem tudom, hogy az iskolai menza megreformálásával hogyan boldogult, nem hallok róla semmit.

 < 12

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...