Banner

Belényesi Csaba: Nagyon sokat gondolkodtam, mielőtt Diósgyőrbe igazoltam

Szerző: amigeleken.hu | 2022-09-26 20:04:00

Sajtófigyelő - nemzetisport.hu


Februárban még az NB I reményében igazolt Diósgyőrbe Belényesi Csaba, aki végül Kecskeméten lett stabil élvonalbeli labdarúgó – és cseppet sem bánja.

A védővel a nemzetisport.hu készített interjút.


Amikor februárban klubot váltott, az volt Belényesi Csaba álma, hogy a nyártól az NB I-ben futballozzon. Az álomból valóság lett, igaz, egészen más forgatókönyv valósult meg, mint amelyiknek az átigazolás pillanatában realitása volt.

A Kecskeméti TE 28 esztendős labdarúgója tavaly nyáron Dorogról érkezett Kecskemétre, és azonnal alapembere lett a második vonalba feljutó csapatnak. A téli szünetet követően még pályára lépett az első két tavaszi fordulóban, és bár jól érezte magát, nem tudott nemet mondani az éllovas DVTK-nak, amely kivásárolta szerződéséből.


„Jól sikerült az őszi szezonunk, stabilan játszottam, de februárban megsérült a DVTK belső védője, Hegedűs János, és az egyébként is védőt kereső klub megkereste a menedzseremet – ment vissza az időben Belényesi Csaba. –Még megnéztek a Honvéd elleni Magyar Kupa-meccsen, amelyen gólt szereztem, majd kivásároltak a szerződésemből. Nagyon sokat gondolkodtam, mielőtt döntöttem, hiszen nagyszerű közösség tagja lehettem Kecskeméten, arról nem is beszélve, szakmailag ugyancsak jó helyen voltam. De szerettem volna huszonnyolc évesen az élvonalban játszani, Diósgyőrben pedig minden adva volt hozzá. A tavasz sajnos nem úgy sikerült, ahogyan reméltem, betegség és sérülés miatt egyaránt ki kellett hagynom bajnokikat, ugyanakkor az is igaz, beilleszkedni sem sikerült úgy, ahogyan elterveztem. A Diósgyőr, ugye, nem jutott fel, amikor pedig a nyáron a KTE hívott, nem volt kérdés, miként döntök. A télen is azért váltottam, hogy az NB I-ben játszhassak, csalogató volt az élvonal, ráadásul abba a közegbe térhettem vissza, amelyben nagyon jól éreztem magam. De sokat jelentett Szabó István vezetőedző személye is, akinek óriási szerepe van abban, hogy az első osztályban játszhatok!”


Tovább a nemzetisport.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>


forrás: nemzetisport.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...