Banner

Balmazújvárosban játssza hazai meccseit a Nyíregyháza

Szerző: amigeleken.hu | 2021-06-07 11:38:00

A munkálatok miatt a következő években nem játszhat saját stadionjában a csapat.


A Nyíregyházi Spartacus honlapján tette közzé a hírt, hogy a csapat hazai mérkőzéseit az új nyíregyházi stadion építése miatt Balmazújvárosban fogja játszani.

A klub honlapján a következő híradás látott napvilágot:


A Városi Stadionban folyamatosan zajlik a költözés. A NyírVV szállítja el a bútorokat, eszközöket. A munkálatok miatt a következő években nem játszhat majd itt a Nyíregyháza Spartacus, a csapat vezetése ezért több létesítménnyel egyeztetett a Szpari hazai mérkőzéseit illetően. Csak olyan létesítmény jöhetett szóba, mely rendelkezik megfelelő engedéllyel az NB-II-es mérkőzések megrendezésére. Végül a Balmazújvárossal állapodott meg a klub, így a Nyíregyháza a következő szezonban itt vívja hazai mérkőzéseit.

A Balmazújvárosi Városi Stadiont 2016-ban újították fel, az avatón az olasz Palermo volt a vendég. A lelátó összesen 2435 férőhelyes. Ebből az északi oldalon 528-an, a nyugatin (vendégszektor a fürdő felől) 552-en, a délin 963-an, a keletin 392-en ülhetnek le. A VIP 30 személyes, a médiaszektorban 50 ülőhely, 25 asztal áll a tudósítók rendelkezésére.


Márciusban értesülhettünk róla, hogy egy UEFA II-es besorolású, fedett nézőtérrel rendelkező, 8 150 férőhelyes, pályafűtéssel és automata öntözőberendezéssel ellátott játéktérrel, körben rekortán futópályával rendelkező létesítmény épül majd Nyíregyházán. A Magyar Közlöny szerint 19,1 milliárd forintba kerül majd az új létesítmény. A beruházásra már az idén elkülönít több mint 600 millió forintot a kormány, a fennmaradó részt 2022-23-ban költenék el.

Arról egyelőre nincs hír, hogy mikorra készül el az új stadion.



forrás: nyiregyhazaspartacus.hu, csakfoci.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2021-06-07 13:23:15 Piros öves, Őstag
A fenébe... Nem lesz nyiregyi túra...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...