Banner

Bajnok a DVTK sakkcsapata!

Szerző: objektív | 2016-04-18 18:19:00

Folytatódik a diósgyőri sikerszéria: a jégkorongozók és az asztaliteniszezők után DVTK-EMSE sakkozói is bajnoki címet nyertek, és persze nem szabad megfeledkezni az Aluinvent DVTK kupagyőzelméről sem.

A bajnokság utolsó fordulójában 4,5 pont előnnyel, így jó esélyekkel utaztak a piros fehérek az igen masszív Dunaharaszti MTK csapatához.

A 7.5 pont már matematikailag is feljutást jelentett volna, így nem is lehetett más a célkitűzés, de tudni kellett azt is, hogy vendéglátókat ebben a szezonban még senki nem tudta ilyen arányban megverni.

Kovács Tamás és Papp Ábel remijével indult a találkozó, majd ezt követően a senior világbajnok, Ohotnyik Vlagyimir rombolta le ellenfele védelmét és szerzete meg az első teljes pontot. Ács Gábor váratlan veresége után sokáig nem fejeződött be parti. Az újabb fél pontot Hardicsay Péter szállította. Dr. Medvegy Nóra női nagymester győzelmét meg egalizálta Csatlós Béla veresége, de éltáblásunk, Héra Imre nagymester győzelme ismét egy pont előnyt jelentett. Korpa Bence és Baló Tamás sokáig gyűrte az ellenfelet, de nem tudtak velük dűlőre jutni. Csapatunk legjobb pontszerzője, a 8 meccsből 7,5 pontot elérő Nayhebaver Martin ismét hozta szokásos formáját, és két pontra növelte az előnyt. Ág Norbert FIDE mester már abban a tudatban adta ikszre a talán nyerhető partit, hogy a 7-5 nagy valószínűséggel elegendő a célkitűzés teljesítéséhez.

Bár nem sikerült vereség nélkül lehozni a találkozót, a figyelem és a koncentráció nem lankadt, így diósgyőri sakkozók megérdemelten arattak újabb diadalt.

Elolvasom a teljes cikket>>>

Forrás:dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.