Banner

Átadták a felújított Borostyán Mihály Sportközpontot

Szerző: | 2015-09-07 19:49:59

Az Aranycsapat legendás jobbszélsőjének nevét viseli mostantól a Sajóbábonyi Sportközpont

Sajóbábony város képviselőtestületének döntése értelmében a városi Sportközpontot Borostyán Mihályról, a DVTK Aranycsapatának legendás jobbszélsőjéről nevezték el. Az ünnepélyes avató ünnepségre tegnap került sor Sajóbábonyban.

Misi a diósgyőri szurkolók egyik legnagyobb kedvence volt a hetvenes-nyolcvanas években. 1975-ben mutatkozott be az élvonalban és 241-szer öltötte magára a vasgyári csapat piros-fehér szerelését. Kiismerhetetlen cseleit, váratlan megoldásait imádta a diósgyőri publikum, nevét még dalba is foglalta a szurkolótábor, ő volt a diósgyőri csatársor gyöngye.

Magyar Labdarúgó Szövetség nyolc millió forintos támogatásából és a város által biztosított ugyanilyen összegű önrészből szinte vadonatújjá varázsolták a Sportközpontot. A munkálatok során teljesen megújultak az öltözők, a közösségi terek, megújult a fűtési rendszer és kicserélték a nyílászárókat is.

Megnyitó beszédében Dr. Szilva István polgármester méltatta Borostyán labdarúgó pályafutását, majd a Balázs Andrásnak, az MLSZ Borsod megyei igazgatósága elnökének valamint Hronyecz Norbertnek, az SVSE elnökének a társaságában felavatta a felújított létesítményt.

A polgármester Borostyán Juditnak, Misi feleségének a közreműködésével az összegyűlt vendégsereg hatalmas vastapsa közepette leleplezte azt az emléktáblát, amely mostantól Misi emlékét fogja őrizni az utókor számára.

Az ünnepségen Misi egykori játékostársai közül megjelent Oláh Ferenc, Salamon József, Tatár György, Teodoru Borisz és Veréb György is.

A szurkolók és a Legendák legnagyobb örömére tiszteletét tette az ünnepségen Szabó Géza, a DVTK Aranycsapatának edzője is, aki hat és fél éven keresztül dirigálta a csapatot és 215 bajnoki mérkőzésen ült a DVTK kispadján. Ezzel messze-messze megelőzi a 105 mérkőzéssel második Preiner Kálmánt.

A vendégek között köszönthettük a hatvanas évek diósgyőri legendáit, Csányi Józsefet és Hódi Zoltánt is, akik pályafutásuk befejezését követően számtalan tehetséget – többek között Borostyánt is - neveltek ki a DVTK számára az utánpótlás csapatokból.

Az ünnepség végére már teljesen megteltek a pálya melletti lelátók és kezdetét vette a Borostyán Mihály Emléktorna. Először a sajóbábonyi öregfiúk csapata mérkőzött meg a Nemcsák Károly által vezetett színészválogatott együttesével, majd a DVTK játszott barátságos mérkőzést a 2015. évi Amatőr Kupa győztesével, a házigazda Sajóbábony csapatával.

A városvezetés szándékai szerint ezentúl minden évben megrendezésre kerül majd a Borostyán Mihály Emléktorna.

Köszönjük a meghívást és reméljük, találkozunk jövőre is!

fotó: Márton Ferenc

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.