Banner

Ana Tadic a rehabilitációja miatt nem utazik az olaszországi tornára

Szerző: amigeleken.hu | 2023-09-09 18:02:00

Sajtófigyelő - boon.hu


Lassan közeleg a szezon egyik legfontosabb tétmérkőzése, és egyben párharca a DVTK HUN-Therm NB I-es női együttese számára. A piros-fehérek az angol London Lions-szal vívnak majd Euroliga-selejtezőt, az első felvonást szeptember 20-án rendezik meg az ,,oroszlánok" otthonában, magyar idő szerint 20.30-tól, a visszavágóra pedig majd egy héttel később kerül sor, a DVTK Arénában, 18 órától.


A boon.hu összeállításából megtudhatjuk, milyen összetételben utazott a csapat Olaszországba egy felkészülési tornára, kik lesznek a hiányzók.

Völgyi Péter vezetőedző gárdája a múlt héten a Szaniszló Sándor Emléktorna keretében a romániai Sepsi-SIC ellen játszott volna két összecsapást, azonban a meccseket a sepsiszentgyörgyiek az utolsó pillanatban lemondták, sportszakmai okokra hivatkozva. A diósgyőriek gyorsan az E.ON ELTE BEAC-ot ,,találták meg", így velük csaptak össze, de nem kétszer, hanem csupán egyszer, a múlt pénteken. Az eredmény 97-55 lett, a meccsen a fiatalabb játékosok is sok időt tölthettek a pályán.


Rehabilitáción, Ulánbátorban

A gárda szombaton Olaszországot veszi célba, ugyanis vasárnap és hétfőn részt vesz a Cagliariban sorra kerülő, négy klubot felvonultató felkészülési tornán.

Az első napon, 17 órától Famila Wuber Schio – RMB Brixia Basket találkozót láthatnak a nézők, míg 19.15-től fog kezdődni a Dinamo Banco di Sardegna Sassari – DVTK HUN-Therm csata. Másnap 18 órától indul majd a torna bronzmérkőzése az előző napi vesztesekkel, 20.15-től pedig a döntő.

A tervek szerint a hölgyek szombaton 21 óra környékén érnek a szállásra, a hazaút kedden lesz, aznap kora délután már ismét Miskolcon fog tartózkodni a csapat.

Az itáliai eseményen az alábbi tíz kosaras vesz részt: Aho Nina, Kányási Veronika, Kaila Charles, Lelik Réka, Milica Jovanovic, Darcee Garbin, Monika Grigalauskyté, Tenyér Zsófia, Aho Tyra, Toman Petra.


Amint az a névsorból is kitűnik, megérkezett Diósgyőrbe Kaila Charles. Az 1998-as születésű amerikai irányító – aki legutóbb a mexikói Fuerza Regiában kosarazott, és szerzett ezüstérmet az ottani bajnokságban – hétfőn ,,futott be" Miskolcra, kedden orvosi vizsgálaton vett részt, majd szerda délutántól elkezdte az edzéseket. Olaszországba nem megy a rehabilitációját végző center, Ana Tadic, illetve Fárbás Eliza és Oláh Fruzsina, míg Vég-Dudás Anna az U21-es 3x3 kosárlabda Szuperdöntőjében vesz részt szeptember 13. és 15. között Mongóliában, Ulánbátorban.


Olaszországból hazatérve a jövő hét végén hazai felkészülési meccset vív majd a diósgyőri csapat. Szeptember 16-án, szombaton 17 órától DVTK HUN-Therm – MBK Ruzomberok találkozót rendeznek majd a DVTK Arénában.


forrás: boon.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

2023-09-12 08:35:30 Lila öves, Fanatikus tag
rugoka nagyon remekül összefoglaltad!
Főleg ez a "vezér"-kérdés fontos szempont.
2023-09-12 04:51:38 Piros öves, Tag
Szerintem nem történt más, mint, hogy azt hitte önmagáról a szakmai stáb, hogy még a bab is hús vagy csak konkrétan most került helyre a szakmai tudás és a nemzetközi szinten való keresgélés minősége, hozzáértés (mondjuk a sérült Tadic esetében még több a kérdőjel)! Az ajnározott rehab központunk már több esetben (focista, hokis, stb.) nem igazán bizonyította létjogosultságát (de biztosan van).
Volt egy csodás (bár helyezésekben nem annyira mutatkozott meg, mint inkább az első EL sikeresnek mondható szereplése, amiben ki is fulladtunk) szezonunk, benne egy nagyon jól sikerült (más még nem vette észre, szerencse, stb, hogy Minket választott, miért nem tartottuk meg mondjuk Monica plusz fizetéséért?) igazolással, egy szárnyait bontogató világklasszissal a női kosárlabdában, akit az elején sokat ekéztek (Rella). Aztán kiderült, hogy kb. Ő volt, aki húzta a CSAPATOT, ha kellett egyénileg, ha kellett kiosztásokban, mérkőzéseket eldöntő helyzetekben, nála tuti helyen volt a labda. És vele a CSAPAT is tudta a dolgát. Az ominózus egy nap pihenős peac meccs (kösz mkosz) előtti sérülésével kezdődött a megbicsaklásunk, ennyire fontos játékos Ő.
Ha már itt Völgyi jelen szezonra is a CSAPATOT emeli ki, akkor egyelőre a nagybetűs csapatot nem látni, akinek az élén lenne egy vezéregyéniség, aki "egy" sztár volna, ha már más nem (Veca az "kicsiben", de pl. csak csere), mert a többség sajnos a nemzetközi szint átlagát nem üti meg minőségben és így nehéz lesz. Azt is megkérdezném a stábtól, hogyan sikerült egy leigazolása előtt is sérült játékost ide hozni, akinek a sérülése nem egyedi, hanem kb. tudható a gyógytartam. Ehhez képest úgy látszik, hogy a csúcsformáját kb. hetek, rosszabb esetben hónapok után fogja elérni. Hogyan lesz így centerünk?
A hölgyeknél nem illik korról beszélni, de Jovanovics és Grigalauskyte esetében nem kellett -e volna fiatalabb és még jobb (pláne 2. esetben) légiósokat hozni!?
Szóval amellett, hogy tavaly istenítettük a stábot, jelen helyzetben nem a szakmai hozzáértés kérdőjeleződik meg, de vannak igencsak "érdekes" döntések!
Arra is kíváncsi leszek, hogy Lelik tud -e majd több olyan nemzetközi meccset, amiben tizen pontokat szór, mert -bár nem igazán tetszett Bernáth olykori hozzáállása- de ha kedve volt többször is volt ilyen meccse!
Aztán lehet minden jóra fordul, legyen így!
2023-09-11 23:07:43 Lila öves, Fanatikus tag
És nem akarok megbántani senkit, legfőképp Toman Petrát nem, de sajnos ezek a tények.
8. IEVVV |Válasz erre: 7. falcao700
2023-09-11 23:03:46 Lila öves, Fanatikus tag
Ez így nem teljesen igaz. Több fórumon is elhangzott, hogy nagyobb lesz a tavalyi kosarasbüdzsé. Volt olyan szponzor, akinek mondták, hogy inkább adjanak más szakosztálynak pénzt, mert a kosár rendben van.
Igaz, az is elhangzott, hogy jobb csapatunk lesz, hogy Bernáth marad, Bacsó marad, Tadics egy klasszis center lesz, és egy szuper játékos érkezik Rella helyett. Az is elhangzott, hogy ankét is lesz, ahol bemutatják a szurkolóknak az új játékosokat.

Ehhez képest pluszban jelentkezik két "segédedző", a szétesett, nyeretlen Pinkk irányítója, egy sérült, korábban szívproblémás center, valamint egy sérülésből, egyéves kihagyásból felépült tinilány. A szurkolói ankéton pedig tömegesen vettek részt a szurkerek, az ESPN, a SkySports és a Eurosport élőben közvetítette.

"Erősebb, stabilabb DVTK-t fognak látni a szurkolóink!" SZT, 2023.07.03., dvtk.eu

Szeretném látni mielőbb!
7. falcao700 |Válasz erre: 6. majbanana
2023-09-11 22:29:26 Zöld öves, Tag
Csak annyi, hogy egy a tulaj, idén a focira jut pénz, a kosárra kevésbé.
6. majbanana |Válasz erre: 5. falcao700
2023-09-11 18:31:54 Lila öves, Tag
És..mi köze van ennek a focihoz?
2023-09-11 16:28:26 Zöld öves, Tag
Nem baj, a lényeg az , hogy az aranylábúakhoz érkezett 14 külföldi játékos. Ide pedig egészséges, jó képességű center egy sem.
4. burritos |Válasz erre: 3. Thereal
2023-09-11 16:00:12 Zöld öves, Fanatikus tag
Egy stabil euroliga szereplést célul kitűző csapatnak centerposztra - de bármely más posztra is - tényleg úgy kell igazolni, hogy 19-re lapot húz?
3. Thereal |Válasz erre: 2. Attilatop41
2023-09-10 17:40:10 Narancs öves, Tag
Vagy csak 19-re lapot húztunk és nem jött be.
2023-09-09 23:07:34 Kék öves, Fanatikus tag
Valami nagyon erős "kapcsolat tartója^ lehet neki itt hogy leigazoltuk. De ez már elég furcsa finoman szólva hogy még mindig rehabos és várjuk a csodát.
Igazi centernek sem mondanám, de nélküli nehéz lesz a London ellen.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...