Banner

A következő idényben 38 bajnokit játszik a DVTK

Szerző: amigeleken.hu | 2021-05-14 18:57:00

A 2021/2022-es idényben is 20 csapat csapat szerepel az NB II.-ben, akik 38 forduló alatt döntik el, hogy melyik két csapat jut fel az élvonalba.


A 2021/2022-es idényben is 20 csapat csapat szerepel az NB II.-ben, akik 38 forduló alatt döntik el, hogy melyik két csapat jut fel az élvonalba. A dvtk.eu-nak köszönhetően lehetőségünk van rá, hogy áttekintsük a lehetséges ellenfeleket, a programot és a fiatalszabályt.


Az NB II. mezőnye 2021/2022

A mezőny 20 csapatból áll, a jelenleg is az NB II.-ben szereplő csapatokhoz ketten az NB I.-ből, hárman az NB III.-ból csatlakoznak. Az idény végén a versenykiírás szerint 2 csapat jut fel az élvonalba, és 3 búcsúzik.

A 2020/2021. évi NB I. 11-12. helyezett csapatai (2 csapat)

  1. Diósgyőri VTK
  2. Budafoki MTE

A 2020/2021. évi NB II. 3-17. helyezett csapatai (15 csapat)

  1. a feljutásról lemaradó csapat: DVSC (77 pont), Gyirmót FC (75 pont), Vasas FC (75 pont)
  2. Békéscsaba 1912 Előre
  3. BFC Siófok
  4. BSC 1924
  5. Dorogi FC
  6. ETO FC Győr
  7. FC Ajka
  8. FC Csákvár
  9. Nyíregyháza Spartacus FC
  10. Pécsi MFC
  11. Soroksár SC
  12. Szentlőrinc
  13. Szeged-Csanád Grosics Akadémia
  14. Szombathelyi Haladás
  15. Szolnoki MÁV FC

A 2020/2021. évi NB III. 3 csoportjának 1. helyezett csapatai (3 csapat)

  1. Keleti-csoport: Tiszakécske (82 pont), BVSC (71 pont)
  2. Közép-csoport: Iváncsa KSE* (77 pont), Kecskeméti TE (76 pont), FC Dabas (71 pont)
  3. Nyugati-csoport: III. Ker. TVE (80 pont), Mosonmagyaróvár (70 pont)

*Az Iváncsa KSE nem kért NB II.-es klublicencet, ezért bajnoki címe esetén az ezüstérmes csapat jut fel


Az NB II. menetrendje

A bajnokság 38 (2x19) fordulóból áll, minden csapat egyszer-egyszer játszik mindenkivel otthon és idegenben egyaránt. A versenykiírás értelmében az idény 2021. július 1-jén kezdődik és 2022. június 30-án ér véget, amit a versenynaptár konkretizál: az első forduló mérkőzéseit 2021. augusztus 1-jén, az utolsó találkozókat 2022. május 22-én játsszák a csapatok.

A találkozók hivatalos játéknapja vasárnap, néhány, a televízió által kijelölt mérkőzés péntek este vagy hétfőn kerül megrendezésre. Emellett hat hétközi forduló szerepel a naptárban.

1. forduló
2021. augusztus 1., vasárnap

38. forduló
2022. május 22., vasárnap


Fiatalszabály

A versenykiírás szerint legalább egy 2002. január 1. és utána született labdarúgónak végig a pályán kell lennie, kivéve

  • ha a játékost lecserélték és helyette a korosztályi előírásoknak megfelelő játékos lép pályára
  • ha a fiatal játékost kiállították
  • ha az adott csapat a cserelehetőségét kimerítette, majd ezt követően fogyatkozik a fiatal játékos sérülése miatt 10 főre

forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

13. tamaskpt
2021-05-17 09:50:07 Piros öves, Őstag
Így hogy megvan a lentmaradó személye és az NB3 maradék két fordulója is csak formalitás az Iváncsa licenchiánya miatt, kicsit elmélkedem a következő szezon ellenfeleiről.

Vasas: Benével és a széthúzó sztárokkal az ideit benézték (haha), de jövőre az NB1-es kiesők gyengeségét látva nem hiszem hogy lenne ellenfelük a bajnoki címért.
Budafok: fanatikus tulaj, aki bár nem a legtőkeerősebb de hagyja az embereit dolgozni és van szakmai munka a csapatnál. Ha nem is feltétlen jutnak fel, de az elején ott lesznek.
Pécs: nekem erősen lufi érzetem van velük, az utolsó fordulók is ezt mutatták, jövőre szerintem kidurran és középmezőny.
Ajka: Kis Karcsi egy nagyon alulértékelt edző, plusz jó érzékkel nyúltak a kölcsönzéshez, a Honvéddal való kooperáció pedig kifizetődött. Jövőre sok múlik azon hogy milyen játékosokkal pótolják a kölcsönből visszatérőket.
Budaörs: hintázó csapat akik nem is keltették túl erős, inkább szerencsés brigád képét. Bognár lerakta az alapokat, kérdés Márkus lendülete kitart-e.
Nyíregy: szürke középcsapat szürke játékosokkal, amíg Hornyák Marci és Hamed féléket erőltetnek nem is fognak feljebb kerülni.
Soroksár: Fradi II, bárki ellen veszélyesek lehetnek de nincs magasabb céljuk a középmezőnynél. Vigyázni kell velük.
Szolnok: csóró csapathoz képest erősen kifutott évük volt, Novák Csanád megtalálta a góllövő cipőjét ismét. Kérdés meg tudják-e tartani, ha nem akkor a kiesés is fenyegethet.
Szeged: tipikusan az a környezet ahol valamiért az Isten pénze se elég az építkezéshez. Különösen ellenszenves brigád a honosítottjaival, Vukmir viszont eddig jó edzőnek tűnik.
Haladás: ha igaz a hír LT befektetéséről akkor feljebb is kerülhetnek, ugyanakkor ott is a teljes szakmai hátteret kellene újra felépíteni a nulláról.
ETO: Ezt a szezonjukat is csak az mentette meg a teljes csődtől hogy a gólkirályt ők adták, de Priskin se húszéves már. Plusz az önkori egyre kevésbé van a csapat mögött, ráadásul jövőre a városi rivális eggyel feljebb játszik.
Siófok: Mihalecz kihúzta a végére őket a sz.rból, más kérdés hogy anyagiakkal hogy fogják bírni. Így sincs pénz a Balaton parton, plusz kérdés meddig játszhatnak otthon.
Dorog: tudtak szép meglepetéseket hozni de összességében egy elég gyenge brigád. Jövőre melegebb lehet a kiesési pite.
Békéscsaba: az ág is húzta őket de amikor egyben volt a csapat tudtak veszélyesek lenni. Jövőre szerintem feljebb a helyük.
Szentlőrinc: a szezon meglepetése, a zöld asztaltól feljutáson át az albérletben lehúzott szezonig minden ellenük szólt és mégis megcsinálták. Sluka is jó edzőnek tűnik és jól nyúltak a lepattanó kölcsönjátékosokhoz is pl. Torvund. Jövőre ettől még bitang nehéz dolguk lesz.
Csákvár: az az elejétől sejthető volt hogy bármilyen rosszul is játszanak de a Felcsút II nem fog kiesni, ehhez képest az utolsó előtti fordulóig meleg volt a pite. Vannak bajok a csapat háza táján de jövőre szerintem jobban rendezik a soruk.
III. Kerület: igazából az a csoda hogy miután a tíz évvel ezelőtti NB 1 fele elment oda levezetni még csak most jutottak fel. Pénz van dögivel, de úgy néz ki ők is olyan eszetlenül költik mint a Vasas.
Kecskemét: úgy hírlik az anyagiak megoldódtak a Hírös Városban, de ettől még nem hiszem hogy a bentmaradáson felül lehetnének céljaik jövőre.
Tiszakécske: Szíjj Laci háztáji csapata, valahogy ott sem akar összejönni ez a szakmai munka dolog. Ettől még többet erővel mint ésszel alapon szerintem megússzák a kiesést.

Magunkról nem tudok mit mondani amíg minden tényező ismeretlen a csapat összetételéből. Sokan örömködnek a túrákon, de a Vasast és a Halit leszámítva rendes hangú és létszámú szurkolótábor nem nagyon lesz, ők is csak otthonukban. A Soroksár, III. Ker, Dorog, Tiszakécske, Szentlőrinc, Csákvár pályák pedig egyenesen nevetségesek és méltatlanok ehhez a szurkolótáborhoz.
2021-05-16 10:23:05 Fekete öves, Veterán
A 38 meccs örömére, most, hogy nedvesebb a talaj, össze is szedem a kutyaszart a kertben. Most jól formázható kesztyűben, remélem sikerül három kis mellplasztikát készítenem belőle. Hogy kiket mintázok meg, az legyen az én titkom! :D
2021-05-15 20:25:05 Barna öves, Tag
Nagy a csend a DVTK-nal Benczes meg mindig itt van ?!

dr.Vilagi-nak nagyon tele volt a gatyesz mult vasarnap.

De azota is omelenk a "sikert - sikerre halmozunk " cikkek a DVTK-eu-n
Az egesz propaganda-gepezet azt suggalja milyen jo, hogy nb1-ben 9-10. helyen szenvedtunk 5 even at.
De ne busuljunk, mert az is nagyon szép volt, a klubtortenelem 2 legszebb idoszka , s FANTASZTIKUS SIKEREKET HALMOZ A KLUB
( igen a 12-...evesek nyerek vmi bili kupat )

A faxxt !
100 szor jobb volt, mikor nagyon szegenyek voltunk, de itt volt egy Salloi,Sadjo, Tisza T 1.korszaka, Simon
S ennel meg a 80-as , 90es evek is jobb volt, mert akkor tudtuk szegenyek vagyunk...nincsn mit keresnunj

De 4 .legnagyobb koltsegvetessel ?!

Ezek soha nem valtoznak meg....
2021-05-15 17:49:11 Fekete öves, Veterán
Lehet, hogy lesznek faluk az MB2-ben, ám az MB1-ben is vannak, Felcsút, Kisvárda, Paks, Kövesd.
A jövő évi MB1, ha a Vasas felkerül szinte budapest-bajokság lesz, kiegészítve falukkal, pláne, ha a Loki lent marad.
9. tamaskpt |Válasz erre: 6. Kezdökör
2021-05-15 15:36:36 Piros öves, Őstag
Óvár lent marad, a III. Kerület feljutása már csak formalitás.
Engem megmondom őszintén, ezek a meccsek, túrák egyáltalán nem vonzanak. Nálunk a vendégszektor sose fog negyedig se megtelni, egy-két csapatot leszámítva még otthon sem tud senki hangulatot teremteni (és sajnos igen, már a tirek is ebbe a kategóriába tartoznak a szégyenteljes hosszú lelátóra menekülésükkel és a 30 körüli létszámú "táborukkal"), az ilyen Óbuda, Csákvár, Szentlőrinc, Ajka (itt a Barcikával volt alkalmam személyesen megfordulni, a vendég"szektor" konkrétan egy kétsoros lépcső a sportcsarnok és a pálya közé szorítva...) szintű falusi odúk meg egyenesen nevetségesek.
8. diodio
2021-05-15 14:12:53 Barna öves, Fanatikus tag
Ügyes kommunikáció a DVTK részéről,........Milyen jól járnak a szurkolóink,hogy 33 helyett 38 mérkőzést láthatnak szezononként.
Persze így biztos,hogy a bérletek ára is egy kicsit változni fog,hisz a stadion ugyan az maradt.
7. CLIPNOH |Válasz erre: 6. Kezdökör
2021-05-15 11:15:19 Piros öves, Fanatikus tag
Hát nem is lesz! :) Csak ne ragadjunk le túl sokáig.
2021-05-15 09:23:06 Piros öves, Őstag
Nagyon nincs kedvem a II. osztályhoz, az ott savanyodó „nagymúltú” klubok és a többi „kiscsapat” elleni mérkőzésekhez melyeken majd mindenki rajtunk köszörüli a nyelvét a lelátókon, a pályán meg az lesz az enbékettő menő dolga, ha elkapják az állami gondozott Diósgyőrt!
Persze ahogy elkezdődik majd a bajnokság újra összejövünk a meccsre járó haverokkal, barátokkal, autóba vágódunk és majd jó nagyokat túrázunk a nyugati végekre, Szombathelyre, M.óvárra?, Győrbe 2x (Gyirmót?), Ajka, T.bány (Budaörs) vagy egy „izgi” csákvári kirándulás (felcsút kicsiben klónozott mása) vagy a déli végekre Szegedre, Pécsre a viharsarokba B.csabára. Azzal vigasztalom magam, hogy ez sem lesz szarabb mint csút vagy várda.
5. tamaskpt |Válasz erre: 1. Karpfen
2021-05-15 09:18:28 Piros öves, Őstag
Látványos meccsek? Nem tudom milyen tévét kell hozzá nézni, én amikor ősszel kimentem Barcika meccsekre, akkor félidőben a büfében leginkább egy villát szerettem volna kérni, amivel kiszúrhatom a szemem.
A kötelező magyarosítás és a Vasas-féle mindenkit lenyúló csapatok miatt borzalmas az NB2 színvonala.
4. alpesi krokodil |Válasz erre: 2. miskolci
2021-05-15 09:05:04 Barna öves, Fanatikus tag
Az embéegyes 3 kör hatalmas baromság. Pedig lehet jó, izgalmas és igazságos bajnoki rendszert kreálni 12 csapattal is.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...