Banner

A DVTK Jegesmedvék az Extraligában indulnak

Szerző: Jáborcsik András | 2020-07-07 21:15:00

A szezon október 2-án kezdődhet, az alapszakasz 50 fordulós lesz, a tavalyi mezőnyből csak a MAC Újbuda hiányzik - adtahírül a jegkorongblog.hu. A dvtk.eu annyit finomított híradása címében, hogy "várhatóan" a Tipsport Ligában szerepelnek a Jegesmedvék.


A DVTK Jegesmedvék az Extraligában indulnak, írja a szlovák jégkorongos sajtó a nemzeti hírügynökségre hivatkozva. Az Extraliga csapatai múlt hét után a mai napon is tanácskoztak, ezen a megbeszélésen születhetett meg a döntés a jelek szerint.

Imre Valasek, a bajnokságot szervező Pro-Hokej ideiglenes elnöke korábban elmondta – a HC Nové Zámky általános igazgatója nemrégiben vette át a posztot Richard Lintnertől, akit 5 év után menesztettek –, hogy 12 csapattal számolnak, október 2-án kezdenének, és rövid időn belül el kell dőlnie, hogy számíthatnak-e a miskolciakra. A friss hírek arra utalnak, hogy erre a kérdésre a Jegesmedvék szemszögéből pozitív válasz született. Valasek arról is beszélt korábban, hogy az alapszakasz 50 fordulós lenne. 12 csapat esetén nehezen jön ki a matek, hiszen 4 kör 44 meccset ad ki, 5 kör pedig 55-öt. Az 50-es információink szerint úgy lehetséges, hogy 4 teljes kör után földrajzi alapon 3 csoportba osztanák a csapatokat, amelyek egymás közt bonyolítanának le még egy oda-vissza menetet, azaz 6 további találkozót vívnának. A Jegesmedvék ellenfele ebben a csoportban a Kassa, a Nagymihály és a Poprád lenne.


Középszakasz nem lesz az Extraliga 2020/21-es idényében, az első 6 a playoffba jut, míg a 7–10. helyezettek kvalifikációban méretnének meg, akárcsak egy szezonnal ezelőtt. A mezőny a MAC kivételével megegyezik a tavalyival, a másodvonalból nem jutott most fel senki, mivel annak éllovasa, a Bratislava Capitals az EBEL-ben fog versenyezni.


Tovább a jegkorongblog.hu-ra >>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
6. Geotic |Válasz erre: 5. laca
2020-07-08 12:22:56 Piros öves, Őstag
Én így tudom, nem nagyon lesz több magyar távozó.
5. laca |Válasz erre: 2. Geotic
2020-07-08 12:12:19 Lila öves, Fanatikus tag
Az jó! és marad Részegh is?
4. laca |Válasz erre: 3. korxi
2020-07-08 12:10:57 Lila öves, Fanatikus tag
„Minden részletben sikerült megállapodni, adminisztratív ügyek vannak még, amiket le kell rendezni. Ezt alá kell írnia a két szövetségnek, a kluboknak, a ligának. Ennek a folyamata zajlik jelenleg, remélem, hamarosan minden érintett aláírja. Remélem, a jogászok rövid idő alatt végeznek, és amikor végre aláírhatjuk a szerződést, akkor majd hivatalosan is bejelentjük az indulásunkat. Biztos vagyok benne, hogy ez néhány héten belül megtörténik”

http://www.nemzetisport.hu/jegkorong/jegkorong-eldolt-a-dvtk-jegesmedvek-sorsa-a-kovetkezo-idenyre-2771529
3. korxi
2020-07-08 08:46:37 Piros öves, Veterán
És akkor kirúgták Lintnert? Neki döntő szerepe volt abban hogy ott vagyunk, de így legalább kiderült hogy nem csak az ő személyes projektjének tekintik az ottlétünket.
Kíváncsi vagyok, mi lehet az a tényező ami miatt egyelőre nem biztosan, hanem csak "várhatóan" fogunk az extraligában indulni, illetve ez kiderül valaha is.
Válozatlanul azt gondolom, hogy kb. azon mennek tárgyalások, hogy a mostanival együtt egy helyett még két évet kapunk, tekintettel arra hogy esélyes hogy ez most egy nem teljes értékű idény lesz, és teljes értékre vagyunk befizetve.
2. Geotic
2020-07-08 08:12:14 Piros öves, Őstag
Állítólag jön Rokaly Szilárd Szeredából.
1. Geotic
2020-07-07 21:39:24 Piros öves, Őstag
Remélem rendben, nézők előtt végigmegy a bajnokság, egy csapat sem lép vissza menet közben, nem lesznek “furcsa” meccsek keresetkiegészítésként, és leginkább azt remélem, hogy viszonylag versenyképesek leszünk, és nem égünk meg nagyon.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...