Banner

A 2021-2022-es szezonban is megméreti magát az Aluinvent a DVTK nemzetközi porondon

Szerző: Jáborcsik András | 2021-07-21 21:24:00

61 csapat az Európa Kupában.


A nemzetközi kosárlabda szövetség (FIBA) tájékoztatást adott az előttünk álló évad Európa Kupa lebonyolításáról. Terveik szerint a lebonyolítási forma hagyományos hazai és idegenbeli mérkőzések sorozata lesz, de sorsolás előtt megvizsgálják majd az egészségügyi helyzetet, az esetleges korlátozásokat és döntenek majd - adta hírül a dvtk.eu.


Területi elven nyugati és keleti konferenciára osztották a résztvevő csapatokat, Magyarország ebben a szezonban keletre került orosz, török, lengyel, görög, fehérorosz, ukrán, szerb, izraeli és svéd csapatok társaságában.

Magyarországot a DVTK mellett a Győr, a Csata és a PEAC képviselik, e két utóbbi selejtezővel kezdi az Európa Kupát, illetve az Euroliga selejtezőjében érdekelt Szekszárd csatlakozhat ide, ha nem nyerné meg a selejtező csoportot a török Kayseri és a romániai Sepsiszentgyörgy előtt.

A selejtezők párosításainak és a csoportok sorsolását augusztus 19-én tartlák Münchenben, az mérkőzésidőpontok véglegesítésre augusztus 24-én videokonferencia keretében kerül sor.

Az Európa Kupa csoportköreinek hivatalos játéknapja csütörtök, dátumai peig október 14., 21. és 28., valamint november 4., 25. és december 2.


A wbasket.hu részletesen írt a lebonyolítás rendjéről. A sorozatba 57 gárda nevezett, akikhez az Euroliga selejtezőkből négyen csatlakoznak. Rekord létszámról számolhatunk be, még soha nem volt érintett 61 csapat a második számú európai kupasorozat mezőnyében.

Magyarországról az UNI-Győr – MÉLY-ÚT és az Aluinvent DVTK automatikusan a főtáblára került, míg a Ludovika-FCSM Csata és a PEAC-Pécs selejtezőre kényszerül.

Hazánk az elmúlt évadhoz hasonlóan a keleti konferenciában, hivatalos nevén a Konferencia 1 mezőnyébe nyert besorolást. Itt a főtáblán a Győr és a DVTK mellett, a Nika Syktyvkar, a Nadezhda Orenburg, a WBC Enisey Krasnoyarsk, a Nesibe Aydin, az OGM Ormanspor, a CBK Mersin, az MKS Polkowice, AZS AJP Gorzow Wlkp.. a Panathinaikos, az Olympiacos, a Neve David Ramla, a Horizont Minsk, a BC Prometey és KKZ Crvena Zvezda szerepel. Ide érkezik a Bellona Kayseri, az Atomerőmű KSC Szekszárd és az ACS Sepsi-SIC Euroliga selejtező-csoportjából két gárda.

A Konferencia 1. selejtezőjében 12 csapat érdekelt. A Ludovika-FCSM Csata és a PEAC-Pécs (kiemelt) mellett a Sparta&K Moscow Region Vidnoje (kiemelt), a Hatay BSB (kiemelt), a Birevim Elazig Il Özel Idare (kiemelt), a KS Basket 25 Bydgoszcz (kiemelt), AZS UMCS Lublin, a PAOK, az Eleftheria Moschatou, a Niki Lefkadas, a A3 Basket Umea (kiemelt) és Elitzur Holon. A hat kiemelt csapathoz, ahol a PEAC is szerepel, sorsolják a hat nem kiemelt gárdát. Az oda-visszavágós párharcok hivatalos játéknapjai szeptember 23. és 30.


Tovább a wbasket.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>>


forrás: dvtk.eu és wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
6. benji |Válasz erre: 3. burritos
2021-08-03 19:30:47 Lila öves, Őstag
A többi csapat elkapkodja az átigazolásokat, leigazolják az első játékost, akit meglátnak.
Mi kivárunk, jól megfontoljuk és a legjobbat választjuk. :)
5. Elemér |Válasz erre: 3. burritos
2021-07-30 23:03:20 Kék öves, Fanatikus tag
Szabó Tamás úrtól senki ne várjon semmit!
Hosszú évek alatt bebizonyította, hogy fogalma sincs a kosárlabdáról és még kevesebb a sportvezetésről. Teljes mértékben alkalmatlan, de sajnos pénz beszél itt nálunk.
4. Jefhuj76 |Válasz erre: 3. burritos
2021-07-30 21:53:48 Barna öves, Fanatikus tag
Csak duma van mindenütt.. Hoki foci kosár. Mindnütt megy a duma hogy ilyen tervek még olyan tervek.. Csak egyiknèl sem akarnak igazán játèkosokra pènzt áldozni.
3. burritos
2021-07-30 21:17:41 Zöld öves, Fanatikus tag
Szabó T. úr, nem kellene megmozdulni?
Győr is keretet hirdetett, nem is akarmilyet.
Riválisok nem átmeneti szezonra készülnek és mi akarunk hozzájuk közelebb kerülni?
2 legiossal?
Keyonaval 2,5 el, mert 2 hónapig parkettet sem láthat.
Mellesleg el tudja képzelni mit fog kapni a rivális szurkoloktol a történtek után. Megjegyzem joggal, bármennyire jó játékos.
Vagy órákat ad neki, mert ön is egész jól viseli a kritikát :)
De jöhetne 2 amerikai és rögtön lenne bizakodás. Így van új csarnok, mint új stadion, de kompetitiv csapataink nincsenek.
2. Karpfen |Válasz erre: 1. grosser
2021-07-22 17:37:58 Barna öves, Veterán
Szerintem a Szekszárdnak könnyebb is meg nehezebb is. Nehezebb, mert 3-ból 1 jut be. Könnyebb, mert verhetőnek tűnnek az ellenfelek, bár a Kayseri keretéről nem sokat tudunk.
1. grosser
2021-07-22 16:56:16 Piros öves, Veterán
Tudom, hogy csúnya dolog a kárörvendés :), de remélem, hogy idén se sikerül a Szekszárdnak az EL.
Nagyon nem csípem a Sopront és a Szekszárdot, félreértés elkerülése miatt nem irigylem tőlük a sikereiket, egyszerűen számomra nem szimpatikus ez a két csapat. Viszont a Csatának és a Pécsnek szurkolok, hogy túljussanak a selejtezőn. Előbbinek főleg Horváth Bettike miatt. :) Nagy dolog lenne, ha a csoportkörbe jutnának.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...