Banner

Wales - Magyarország

Szerző: amigeleken.hu | 2019-11-19 10:34:00

Wales - Magyarország

Európa bajnoki selejtező labdarúgó mérkőzés

Cardiff, 2019.11.19. 20:45


Közvetítés: M4Sport


Csak a saját feladatára koncentrál a csapat, Wales ellen agresszíven kell futballoznia, figyelve az olyan gyors játékosokra, mint Bale vagy James. Erről beszélt Nagy Ádám és Marco Rossi a találkozó előtti hivatalos hétfői sajtótájékoztatón.

Nagy a felelősség a vállunkon, hiszen tudjuk, milyen rég sikerült utoljára egyenes ágon kijutni egy Európa-bajnokságra. Már az Uruguay-meccs előtt is, egész múlt héten az járt mindenki fejében, hogy mit kell ahhoz tennünk, hogy holnap este sikeresek legyünk és elhozzunk a három pontot – nyilatkozta Nagy Ádám a keddi Eb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón. A középpályás nemrég klubjával is Walesben, a holnapi találkozó helyszínén szerepelt és nyert 1–0-ra.

Hatalmas kulisszatitkokat nem tudtam mondani, arról meséltem a többieknek, hogy nagyon szép a stadion és jó minőségű a gyep. Örülök neki, hogy a sérülésem után már tudtam játszani, ez nagyon kellett a lelkemnek és a szövetségi kapitány úrnak is, hogy lássa, a sérülésem már a múlté. Remélem, hogy a holnap este után hosszú hetekig tudom walesi csapattársam, Ashley Williams orra alá dörgölni a győzelmünket.

Természetesen a játékost arról is faggatták a Cardiffba utazott újságírók, hogy a csapat gondol-e rá, hogy vereség esetén a Nemzetek Ligáján keresztül is vezethet egy út a kontinenstornára.

– Tudjuk, hogy így van, de nem beszéltünk róla. Most végre van egy esélyünk, nem szeretnénk arról beszélni, mi lenne, ha nem úgy alakulna… Az uruguayi mérkőzés megmutatta nekünk, mekkora lehetőség az, hogy hazai közönség előtt játszhatunk, éppen ezért senkinek nincs szüksége extra motivációra. Tudjuk, hogy nem csak magunkért, hanem mondhatom, egész Magyarországért lépünk pályára. A válogatottban felhívtuk rá egymás figyelmét, hogy holnap nem szabad foglalkoznunk a párhuzamos meccsel. Nekünk egy célunk van, hogy megnyerjük a mienket, mert ez az egyetlen lehetőség, hogy ne kelljen tovább számolnunk és egy másik nemzet sikertelenségében reménykednünk.


Marco Rossi pedig úgy fogalmazott, szenvedtünk Horvátország és Uruguay ellen a találkozók elején, fontos lesz, hogy holnap jobban tudjunk kezdeni.

Splithez hasonló környezetben fogunk játszani holnap, egy nagyon hangos walesi közönség előtt.

A szövetségi kapitányt a híres motivációs beszédeiről is kérdezték:

Az életben, a karrierünkben vannak olyan pillanatok, amiknek teljesen tisztában vagyunk a jelentőségével. Holnap egy győzelemmel kijutnák az Eb-re. Most a játékosoknak nincs szükségük szavakra, maguk is tudják, milyen fontos feladat vár ránk. Az egyetlen dolog, amit kérek, mivel tudjuk, milyen erőt képviselnek ellenfelünk játékosai, ha ők sárkányok, mi oroszlánok legyünk és meglátjuk, ki fog nyerni a végén

– utalt a walesi címerre Marco Rossi.

– Nem jöhet szóba sok meglepetés a kezdő tizenegyben, hiszen rengeteg a sérültünk. A védelmünknek lesz a legnehezebb dolga, mivel ellenfelünk legnagyobb erőssége az olyan támadójátékosaiban van, mint Bale, Ramsey, James vagy Wilson. Igyekeztünk meggyőzni a mieinket, hogy megvannak a képességeik és ha szervezetten futballoznak, akkor lesz esély a győzelemre. Agresszívnek kell lennünk holnap, de nem adhatunk helyet Walesnek, hogy a védelmünk mögé kerüljön. Ott van például Daniel James, aki egy elképesztően gyors játékos, még senkit nem láttam, aki az utolsó percekben is képes ilyen sebességgel futni.


forrás: mlsz.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

71. tomi87*
2019-11-22 12:22:42 Fekete öves, Veterán
Bulgária–MAGYARORSZÁG

Döntő:
Bulgária/MAGYARORSZÁG – Izland/Románia
70. ötvenöt
2019-11-22 09:16:03 Zöld öves, Tag
Sajnos nem láttam a meccset, de érdekes volt szinte egymás után nézni/olvasni a következőket:

Klink Zoltán elemzése a meccsről (nem értek hozzá, szakmailag nem tudom mennyire helytálló amiket mond):
https://youtu.be/1WieoDuEYt8?t=4524
Kicsit csúszott neki a kép műsor közben, ezért nem mindig pontosan az aktuális képről beszél.

Baráth Botond nyilatkozata:
“Már kétszer visszanéztem a mérkőzést, és nagyon nem tetszettek a fordulópontok, hiszen a legrosszabb pillanatokban kaptuk a gólokat. A walesiek nem csapatként győztek, hanem azzal, hogy olyan kvalitású nyerő embereik vannak, akik képesek eldönteni egy ilyen fontos mérkőzést. Megpróbáltuk csapatként felvenni velük a harcot, de nem sikerült. Ebből viszont nem kell nagy következtetéseket levonni” – mondta.

A kettő mintha nem lenne fedésben egymással...
69. betyarok |Válasz erre: 68. mr-d
2019-11-21 20:58:50 Fekete öves, Őstag
Köszönöm!
68. mr-d |Válasz erre: 66. betyarok
2019-11-21 20:56:31 Fekete öves, Őstag
Sajnos nem olvastam azt a cikket, nem rémlik, így nem tudok arra reflektálni. Én azt láttam, ahogy az ellenfelek formába lendültek, komolyabban vették a meccseket, akkor már nem tudtuk felvenni velük a versenyt. Azért írtam, hogy nem edzői kérdés a "ki nem jutás", mert amikor az ellenfelek önmagukhoz képest gyengébben teljesítettek, akkor hoztuk a meccseket, kihasználtuk a lehetőséget. Igazad van abban, hogy az Azerbajdzsán elleni hazai meccs viszont intő jel, ott önmagunkhoz képest is gyengék voltunk. Kérdés, hogy az őszi meccseken mutatott negatív időszakok -mert minden meccsen volt olyan periódus, ahol alulteljesített a válogatott- kizárólag a hiányzók, sérültek, eltiltottak miatt volt-e vagy ez egy leépülési folyamat kezdete? Ezt az tudja tisztázni, aki a válogatott közelében van, rálát a teljes munkára.
67. betyarok
2019-11-21 19:54:18 Fekete öves, Őstag
Sajnos, ha ez a - szerintem - többre hivatott futballnemzedék a válogatottnál kimegy,, hosszú évekig megint nem számithatunk sikerre. Dzsudzsákot, Szalait és még többeket is megérintette, milyen lehetne, ha jó lenne, de ennek sajnos vége, többé már nem birnak felpörögni, márciusban sem. Kik lesznek utánuk?
66. betyarok |Válasz erre: 59. mr-d
2019-11-21 19:49:54 Fekete öves, Őstag
Kérdezem, bár azt mondod, nem edzői hiba, hogy mi a véleményed arról a tanulmányról, ami a Csakfoci hozzászólásaiban jelentkezett a szlovák meccs után, igen alaposan, hogy : "Rossi szétveri a magyar válogatottat". Alaposan leirta, bár már nem emlékszem az érveire. Mindenesetre gyanus a Dzsudzák - Szalai kiakadás, meg valahogy az egész is. Én is úgy éreztem valami nem stimmel.
65. vebgy* |Válasz erre: 53. zaphod
2019-11-21 12:46:42 Fekete öves, Veterán
Ott a pont ! Lehetne itt Tabarez-től Mourinho-ig, Löw-ig, Dechamps-ig bárki kapitány, ebből az állományból , na meg pláne a következő korosztályokból válogatva egy bármilyen 11-et, csak szerencsés bravúrral jutnánk ki bárhová...
64. pe-pe
2019-11-21 12:00:59 Lila öves, Tag
Most komolyan, valaki meglepődött, hogy nem jutottunk ki?
Majd, ha lesz kb. 25 olyan játékosa Magyarországnak akik, ha nem is is top ligágba, de mondjuk belga, holland, svájc, portugál, horvát, bundesliga 2, Championship csapatoknál biztos kezdők hétről hétre, akkor talán lesz esélyünk. Amíg az NB1-ben túlfizetik a focistákat úgy, hogy nincs tőlük megkövetelve a teljesítmény nem fogunk előrébb lépni.
63. MertAkiDiósgyőőőri* |Válasz erre: 49. zaphod
2019-11-21 11:43:04 Fekete öves, Veterán
Mi volt a terv? Az ívelgetés. Más tervről nem igen tudunk beszélni. Meccsek óta ez a terv. Hatalmas. Ezért is rúgtunk 8 gólt és nem 18-at. Elmondásod szerint a középpálya nem csinálta a tervet, akkor ezt Rossi az előző meccseken nem látta? Csak mert mindig így játszunk.

"pályán megdöglés" értelmezhetetlen"
Diósgyőri berkekben nem az, ezért nem szorul magyarázatra. Ugyanakkor, hogy értsd. Lásd Koszovó. Képzettebbek mint mi? Nem hinném. Ellenben megdöglenek a pályán, a többit tudjuk. Hasanit érdemes lenne megkérdezni mennyi pénzért (ha egyáltalán pénzért) csinálják a válogatottságot.
Vajon egy Magyar-Koszovó meccs milyen kimenetellel zárulna? Félő, csúfossal, számunkra.

"Nincsenek külföldön játszó, ismeretlen játékosok. Az MLSZ már évek óta kutatja azokat, akiket honosítani lehetne, és érdemes."

Folyamatosan bukkannak elő érdekes nevek. Még ha nem is heti szinten, de igen.

Legjobb korban úgy, hogy eddig sem voltunk sehol vagy 30 éve foci szinten? Most kiöregszik a pocakos Dzsudzsi meg a lomha Szalai és szarabbak leszünk mint eddig? Bár ez is félelmetes kijelentés, hiszen Dzsudzsi sem 36-40 éves, hogy ezt a jelzőt megkapja. Csak hát a pályán való megdöglés az ami nincs. 40 évesen is lehet valaki jó.
A fiatalokat meg hagyjuk. Katasztrófa. Érdemes megnézni az U21 Magyar-Osztrák meccset. Kissé szembetűnő a fizikai különbség a két csapat között úgy testileg. Persze a meccset nem az izmos test nyeri, bár nem gond ha van.
10 éve ömlik a pénzünk ebbe az egészbe. Eredmény? Semmi. Felelősök? Remélem. Aztán megérdemelt büntetés.
62. MertAkiDiósgyőőőri* |Válasz erre: 55. El Bandi
2019-11-21 08:21:13 Fekete öves, Veterán
Játszottunk. Montenegróval. Ki is kaptunk.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...