Banner

Végleges a világbajnokságra készülő hokiválogatott kerete

Szerző: Jáborcsik András | 2019-04-22 15:16:00

A két angliai felkészülési mérkőzés után a férfiválogatott szakmai stábja kijelölte a kazahsztáni Divízió I/A világbajnokságra utazó 20+3 fős keretet - adta hírül a Magyar Jégkorong Szövetség honlapja.


Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és edzői stábja egy csatárt és egy hátvédet hagytak ki az utolsó keretszűkítéskor, Garát Zsombornak és Miskolczi Márknak megköszönve az elmúlt hetek munkáját. Így az utazó keret megvan, de még azt kell eldönteni, hogy a három kapus közül melyik kettőt nevezik be és ki lesz a vésztartalék.


A keretet most három kapus, hét hátvéd és 13 csatár alkotja. Öt magyar klub ad játékost a névsorba, ketten német, egy hokis pedig svéd csapatban szerepel. Hatan vannak a Fehérvár AV19-ből és a MAC Újbudából, négyen a DVTK Jegesmedvékből (Vas János, Magosi Bálint, Szirányi Bence és Vay Ádám), ketten az UTE-ból és egy egy játékost az Erste Liga-bajnok FTC-ből került be.

A keret legidősebb tagja a 35 éves Vas János, a legfiatalabb pedig a 22 éves Stipsicz Bence. A hátvéd Szabó Dániel és Macaulay Scott az első világbajnokságán szerepelhet. A keretből 18-an voltak ott a tavalyi vb-n is, és 15 játékosnak van A csoportos tapasztalata. Tizenketten voltak ott a feljutást 2015-ben Krakkóban kivívó együttesben, Benk András és Vas János pedig a 2008-as szapporói csodának is részese volt.


A keret most két nap pihenőt kapott, majd szerdán elutazik Kazahsztánba, a vb helyszínére, ahol naponta egy jeges edzéssel készül tovább, hozzászokva az időeltolódáshoz is. A vb április 29-én Dél-Korea ellen kezdődik.


A keret

Bálizs Bence

Rajna Miklós

G

MAC Újbuda

Vay Ádám

G

DVTK Jegesmedvék

Macaulay Scott

D

MAC Újbuda

Pozsgai Tamás

D

MAC Újbuda

Stipsicz Bence

D

Fehérvár AV19

Szabó Dániel

D

Fehérvár AV19

Szirányi Bence

D

DVTK Jegesmedvék

Varga Arnold

D

UTE

Wehrs Kevin

D

Tölzer Löwen (GER)

Bartalis István

F

Schwenningen (GER)

Benk András

F

UTE

Bodó Christopher

F

MAC Újbuda

Erdély Csanád

F

Fehérvár AV19

Galló Vilmos

F

Timra

Hári János

F

Fehérvár AV19

Magosi Bálint

F

DVTK Jegesmedvék

Nagy Gergő

F

FTC-Telekom

Nagy Krisztián

F

MAC Újbuda

Sarauer Andrew

F

Fehérvár AV19

Sofron István

F

Fehérvár AV19

Terbócs István

F

MAC Újbuda

Vas János

F

DVTK Jegesmedvék


forrás: jegkorongszovetseg.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...