Válogatott női játékost igazolt a DVTK asztalitenisz csapata

Szerző: objektív | 2019-01-04 11:14:00

Rendhagyó igazolást hajtott végre a DVTK NB I.-ben szereplő asztalitenisz csapata. Az eddig a Statisztikát erősítető Fehér Orsolya a következő félévben piros-fehér színekben szerepel.

- Kívülállóknak biztosan furcsa, hogy miért igazoltunk női játékost, amikor nincsen női csapatunk - kezdte András Miklós szakosztályvezető. - Orsi U19-es játékos, felnőtt válogatott kerettag, ebben a szezonban nem játszott még bajnoki mérkőzést, de a női szövetségi kapitány, Bátorfi Zoltán kérésére biztosítunk lehetőséget a férfi bajnokságban. A jelenlegi rendszerben az NB I.-ben kötelező az utánpótláskorú (U21 alatti) játékos szerepeltetése. Mi azon az állásponton voltunk, hogy miskolci fiataloknak biztosítunk helyet, de menet közben rájöttünk, hogy még nincsenek azon a szinten, a sikertelenség elveheti a kedvüket. Abban maradtunk a vezetőséggel, hogy alacsonyabb bajnokságban játszanak (megyei bajnokság), ahol van esélyük nyerni, ezt az évet pedig beáldozzuk, kiesni nem tudunk, a lényeg, hogy minél több gyerek látogassa az edzéseket. Ekkor jött a kapitány kérése, aminek teljesítse előtt külön elnökségi döntésre is szükség volt. Kaptam hideget-meleget az asztalitenisz berkekből, hogy belenyúlunk a bajnokság menetébe, de megszoktam már. (nevet - a szerk.) Szeretném megköszönni a Statisztika csapatának, annak vezetőjének, Fülöp Istvánnak, hogy a játékos érdekeit nézte. Remélem élni fog vele, szép eredményeket fog szállítani a válogatottnak és egyben nekünk is.

- A fiúk között játszani mindig nehezebb - tette hozzá Tóth Zsolt, a csapat játékos-edzője. - De ahogy mi szoktuk mondani, fölfelé, erősebb játékosok ellen könnyebb fejlődni. Más, gyorsabb labdák jönnek, sokkal jobban kell összpontosítani. Nem ismerem még személyesen Orsit, de szerintem meg fogjuk találni a közös hangnemet, mivel azonos a célunk, minél jobb játékos legyen belőle.

Fehér Orsolya eredményei

Az asztaliteniszt Marosvásárhelyen kezdte. Többszörös magyar bajnok: újonc, serdülő, ifi, egyéni, páros és vegyes párosban. U21-es magyar bajnok, bronzérem a serdülő Eb-n csapatban, 5 alkalommal szerepelt korosztályos Eb-n, ifi vb-résztvevő, U21-es Eb-résztvevő, felnőtt vb-résztvevő csapatban. U21-es magyar World tour-on bronzérmes 2018-ban. 2010-től volt a Statisztika játékosa.

forrás, fotó: dvtk.eu

Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. Pulveri
2019-01-05 11:54:03
Nagyon klassz! Egy tehetséges válogatott kerettag lányzó rendszeres játéklehetőséget kap fiúkkal az NB I-ben ez csak hasznára válik! Arról nem beszélve, hogy erősítést is jelent és színesíti a csapatbajnoki küzdelmet! Hajrá DVTK, hajrá Orsi!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...