Tóth Franka: A motivációt bármikor meg lehet találni

Szerző: amigeleken.hu | 2020-06-05 10:15:00

A többszörös utánpótlás Európa-bajnoki érmes kosárlabdázó, a 19 éves Tóth Franka az ELTE BEAC Újbuda csapatából az Aluinvent DVTK-ba igazolt május közepén. Az erőcsatár habár új környezetbe kerül, mégsem kell idegenként éreznie magát, hiszen a klub sportszakmai igazgatója, Völgyi Péter egyben az U18-as válogatott mestere is (többször irányította már a fiatalt a nemzeti együttesben), míg az alakulat újonnan érkező vezetőedzője, Földi Attila a Vasas Akadémiában foglalkozott Frankával.


Az Aluinvent DVTK játékosa az utanpotlassport.hu-nak nyilatkozott.


„Péter felvázolta a csapat céljait: legfőképpen fiatal magyarokra építve szeretne összekovácsolni egy olyan csapatot, amely néhány éven belül meghatározóvá válhat a kontinensen, és akár az Euroligába is bejuthat. Persze ki más érthetne ehhez jobban, mint Attila, aki Pasaréten bizonyította már rátermettségét: úgy vezette három évig sikeresen az alakulatot, hogy az javarészt utánpótláskorúakból állt. A legfontosabb az lesz tehát az első közös évadban, hogy mindenki összeszokjon, és megtanuljon bízni a másikban, ezzel együtt jól működjünk együtt. Ami engem illett: rengeteget szeretnék fejlődni, színesíteni a játékomat, amelynek az összes elemét tökéletesíteném.”Franka Miskolcra költözése ugyanakkor még várat magára:

„Amolyan átutazó üzemmódban vagyok most: egy-egy napokra megyek le edzeni. Az már biztos, hogy albérletben leszek, de egyelőre még nem tudom, hogy egyedül vagy valamelyik csapattársammal. Augusztus elejéig berendezkednék, s megismerkednék kicsit a környezettel is.”


Elolvasom a teljes interjút az utanpotlassport.hu-n >>>>>


forrás: utanpotlassport.hu
Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
8. Zsolt70
2020-06-06 19:44:06
A cikket olvasva rögtön feltűnt a "megyek le" kifejezés. Örülök, hogy nem én vagyok egyedül háklis erre. A kislánnyal meg kell tanítatni, hogy Bp-ről ide csak feljönni tud...
7. korxi |Válasz erre: 6. grosser
2020-06-05 17:36:36
Mindenféle értelemben úgy helyes a mondat, hogy lemegyek Pestre és felmegyek Miskolcra :)
6. grosser |Válasz erre: 4. korxi
2020-06-05 17:23:25
Ez egy ilyen elszólás lehet szerintem. Nem hiszem, hogy már most "lejön" Miskolcra edzeni.
Egyébként szokták volt mondani sokan itt Miskolcon, hogy "felmegyek Pestre", pedig rossz, mert ha megnézzük földrajzilag a térképet, akkor Miskolc magasabban terül el, mint a nagyfalu, úgyhogy az lenne a helyes, hogy lemegyünk Pestre, illetve felmegyünk Miskolcra. :)
5. korxi
2020-06-05 16:20:13
Hát Dubeit én sem kívánom vissza legkevésbé sem. Kapott valami városi kitüntetést mint fiatal sportoló, és két hétre rá eligazolt Sopronba, szurkolni a cserepadról a nagyoknak.
4. korxi
2020-06-05 16:14:16
Tóth Franka, te a pincében edzel? Vagy hová mész le edzeni?
3. grosser
2020-06-05 15:53:53
Dubei Debit - bármennyire is kedveltem anno, nekem ide vissza ne jöjjön. Ő hagyta cserben annak idején a klubot, valami családi sértődöttség okán.
Ha meg most fiatal up. csapatunk lesz, hát akkor az lesz, szépen kezdjünk el építkezni újra, lehet, hogy a következő szezon rá fog menni az eredményességre, de vallom, hogy ebben van a jövő, mármint a fiatalításban.
Egyébként annyira nem kell megijedni, nem leszünk Vasas szint nyugi, továbbra is bízom, hogy 5-6, esetleg 5-ik hely, kis szerencsével talán a négybe is bekerülhetünk, de majd egy év múlva okosabbak leszünk.
2. Csubakka |Válasz erre: 1. vebgy
2020-06-05 13:08:14
Dubei kettesnek lassú, hármasnak fizikailag gyenge, védekezni meg nem igazán tud/szeret. Nem véletlen, hogy Sopronba se kellett, pedig ott nincsenek anyagi gondok.
1. vebgy
2020-06-05 12:10:19
Utánpótlás csapatunk indul legközelebb az nb 1-ben -- úgy tűnik... De még egy Dubei-t sem tudunk megszerezni, ő lenne az "öreg"...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...