Banner

Tippmix variációk - a kiszámított tétemelés

Szerző: | 2014-02-09 07:46:00

Az egyszerű tétduplázás után, most a kiszámított tétemelést mutatom be

A 'Tippmix variációk' első részében tényleg a legalapabb dologgal ismertettük meg a kezdő fogadókat, és ez a sima tétduplázós módszer volt.

A rendszer nagyon egyszerű, minden bukott játéknap után duplázzuk a tétet, és a szelvényünk nyilván előbb-utóbb bejön. Na itt van a bibi. Mi van, ha csak utóbb? Ugyanis ha ezen az elven játszunk, akkor igen hamar - konkrétan 6 játéknap után - eljutunk oda, hogy 6400 Ft-ot kell megjátszani, és addigra már ezzel együtt 12600 lesz a beforgatott pénzünk.

Valljuk be magunknak, hogy nem mindig nyerünk 6 játékból, ezért ez a változat elég rizikós, pláne azoknak, akiknek az anyagi lehetőségei nem engedik a nagyobb kockázat felvállalását.

A kiszámított tétemeléssel egy olyan rendszert hozunk létre, mely garantálja nekünk az egy játéknapra vonatkozó nyereséget, és a téteket annak megfelelően választjuk ki, hogy ezt az elvárt nyereséget milyen összegre állítjuk be. Ebben az esetben ugyanakkora ráfordítással több játéknapunk lesz arra, hogy nyertes szelvényt produkáljunk.

Konkretizáljuk a dolgokat egy kicsit:

Először ki kell választani azt a mérkőzésszámot, illetve azokat az oddsokat, amelyeknél úgy gondoljuk, bizonyos időközönként biztos sikeresek tudunk lenni.

Például ha én azt hiszem, hogy három 1,7-1,9 körüli meccset jó százalékkal találok el bizonyos időközönként, akkor a tétet aszerint állítom be, hogy van egy 5,8 körüli eredő oddsom. Ha én azt szeretném, hogy mindegy mikor nyerek, de minden megjátszott játéknapra 1000 Ft nyereség jöjjön, akkor be tudom lőni a téteket úgy, hogy a nyeremény ennek megfelelő legyen. Ilyenkor annyiszor lesz 1000 Ft a nyeremény, ahány játéknap után jön a nyertes szelvény. Ha az 5. napon találunk telibe, akkor 5000, ha a 10. napon, akkor 10000 Ft.

Bemutatom táblázatban is, mert úgy talán emészthetőbb azoknak, akik nem ismerik ezt a technikát.

Először emlékeztetőül az előző anyagból, hogy alakult a kintlévőségünk és a nyereségünk a sima tétduplázós módszerrel 6-os eredő odds esetén.

Amint látjátok, itt 6 nap után már 12600 Ft volt a kintlévőségünk ha nem nyertünk. Tehát ha ennyi pénzt szántunk a játékra, akkor ez a 6 nap áll rendelkezésünkre, hogy nyertes szelvényt készítsünk.

De hogyan alakul ez a táblázat - ugyanúgy, 6-os eredő oddsnál - ha úgy alakítjuk a téteket, hogy minden napra 1000 Ft nyereség jusson?

Nos, a ráfordított összeg nagyjából ugyanannyi volt itt is, mint a tétduplázásnál, viszont itt ebből az összegből kettővel több játéknapon keresztül tudunk kísérletezni.

Láthatjátok miről beszéltem, mikor a napi 1000 Ft-os nyereségről írtam. Mindegy hogy mikor találod el az összes tippedet a szelvényeden, (a nyolc játéknapon belül) mindig nagyjából 1000 Ft lesz egy napra lebontva a nyereséged. Persze ezt beállíthatod akár napi 5000-re is, de akkor a ráfordított összegnek is ötszörösnek kell lennie.

Hát ennyi lenne leegyszerűsítve a tétemeléses módszer. Mindenki döntse el, hogy 3 mérkőzést - vagy kettőt - el tud-e találni ezalatt az időszak alatt úgy, hogy annak hatszoros legyen az oddsa.

Ha nem sikerül a 8 játéknap alatt összehozni a nyertes szelvényt, akkor meg kell állni, és újra kell kezdeni a szisztémát előlről.

Az alábbiakban mutatok még egy pár táblázatot különböző oddsokra, megkönnyítve nektek a számolgatást.

8-as eredő oddsra (2*2*2) a tétemeléses kulcs játéknaponkénti 1000 Ft nyereségre beállítva, a következőképpen alakul:

10-es oddsra (2,5*2*2):

Tovább is lehet számolgatni azoknak, akik ettől is magasabb oddsokkal, vagy több mérkőzéssel szoktak kísérletezgetni. Ellenben én azt hiszem, hogy a 3-4 meccs az, amit még elég jó százalékkal lehet eltalálni egy szelvényen.

Mint írtam már többször, ebben a kulcsban, variációban sincs semmi extra, mert egyszerű matematikán alapszik. Ettől függetlenül fogadni merek rá - sőt, tudom - hogy nagyon kevesen használják következetesen. Pedig teljesen egyszerű, egy füzetben vagy Excelben vezethető, könnyedén kiszámolható, akár a fenti táblázatok segítségével is.

Akik heti 3-5000 Ft-ot, vagy annál többet áldoznak a játékra, azoknak mindenképpen érdemes kipróbálni, ha még nem tették meg. Sokkal átláthatóbb és kiszámíthatóbb, mint az ad-hoc jellegű játék.

Ez volt hát a tétemeléses szisztéma alapja. De ez még nem minden. Ezt is meg lehet még bolondítani, és azok a kulcsok már tényleg olyanok lesznek, amik nem fogalmazódnak meg egy átlagos sportfogadó esetében.

A következő részben bemutatom nektek, hogy lehet csoportosított variációt játszani kiszámított tétemeléssel, hogy még inkább megelőzzük az elfutások eshetőségét, és még biztosabb kombinációt alkalmazzunk..

Az első részt itt olvashatjátok >>>

Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.