Banner

Tajti József: Legalább három-négy poszton erősítésre van szükség

Szerző: amigeleken.hu | 2018-06-12 12:05:00

Ifjabb Tajti Józseffel, a Diósgyőri VTK NB I-es csapatának sportigazgatójával a boon.hu-n olvashatunk terjedelmes interjút. Ebből idézünk:.


Reméljük nem haragszik meg azért, ha azzal kezdjük: hogyan került Diósgyőrbe?

Úgy tudom, hogy Benczés Miklósnak jutottam eszébe, ő javasolt, amikor a klubnál felmerült, hogy a sportigazgatói poszt ismét külön életű, a vezetőedzőségtől szétválasztott legyen. Korábban dolgoztam együtt a Puskás Akadémián Miklóssal, akkor én voltam az akadémia szakmai igazgatója, ő pedig a vezetőedző, vagyis szoros munka-kapcsolatban voltunk, innen az ismeretség.

Ez a DVTK-nál nem jött össze, jól itt hagyta Benczés Miklós…

Kapott egy lehetőséget, amire kihívásként tekint, és elfogadta a felkérést. Lehet, hogy úgy tűnik, mintha egyedül maradtam volna, de a kollégáknak azért bemutatott, és pár nap elteltével kezdem magam kiismerni a klubban. Megjegyzem: arra azért volt időnk, hogy a szakmai információkat átadja az elmúlt napokban, de az ideérkezésem előtt is voltak ismereteim, hiszen sokat beszélgettünk.

Milyen információkat kapott?

Azzal kapcsolatosat, hogy milyen a klubnál az utánpótlás felépítése, hogyan dolgoznak az edzők, a csapatok, hogy milyen koncepció alapján folyik a munka, milyen a szervezeti felépítés, a klubon belül az utánpótlás milyen helyet foglal el, a klubvezetésben van-e képviselete, és még hosszan sorolhatnám, hogy mi mindent.

Olyan mintha körbevezette volna egy lakásban, megmutatott volna mindent, majd magára hagyta volna…

Egy lakásban általában azt szokták megmutatni az újonnan érkezettnek, amire büszkék, ami a szép. Ezt könnyű észrevenni, mert hangsúlyos helyet kap, de én ettől tovább akarok látni, a lehető legrövidebb időn belül, engem az érdekel, hogy hol, min lehet még javítani. Ugyanis nem azért jöttem, hogy a jelenlegi állapotokat konzerváljam, új utak felé szeretném terelni a szakmát.

A klub vezetése mit fogalmazott meg elvárásként?

Elsődleges a felnőtt csapat hosszú távú játékospolitikájának a kialakítása, az első csapat szakmai munkájának a felügyelete. A csapat a vezetőedző kezében van, az ő munkáját kell nekem, mint sportigazgatónak segítenem. És ezek mellett legalább olyan fontos, hogy az utánpótlásban nevelkedő játékosoknak azt az útját megtaláljuk, ami a nagy csapatba vezet. Meg kell állapítanunk, hogy kik azok, akiket erre kell terelgetnünk, hogy nekik milyen munkát kell végezniük. Ez nagyon fontos, mert értéket így lehet teremteni. Ami az utánpótlást illeti, és aminek a teteje, a csúcsa, a 17-18-19 éves korosztály, nekik 1-2 évre van szükségük ahhoz, hogy bevezessük őket a felnőtt labdarúgásba. A felsoroltakon kívül ugyanilyen fontos a női csapat felügyelete, a velük való foglalkozás, és ezen túlmenően a klub alközpontjaira is rá kell lássak, de ennek a rendszernek a működtetése majd az új akadémiai igazgató feladata lesz.

Akinek Tajti József bizonyára tud majd segíteni, hiszen ezen a téren tapasztalatnak nincs híján…

Közös munka lesz, egységes szakmai irányelveket kell megvalósítani, és ezzel kapcsolatban határozott elképzeléseim vannak. Félreértés ne essék: minden szakmai szereplőnek meg kell legyen a szabad mozgástere, hiszen csak így lehet eredményesen dolgozni. A DVTK egy nagy klub, itt nem lehet minden melót egy embernek kell csinálni. Csapatmunka szükséges, mert csak így van esély arra, hogy európai szinten végezzük a munkát.


Elolvasom a teljes interjút a boon.hu-n >>>>>>


forrás: boon.hu

SEGÍTS MINKET!

Az amigeleken.hu ingyenes, de sok munkával készül.
Támogass, hogy növekedni és fejlődni tudjunk!

www.amigeleken.hu/segits-minket

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

61. vebgy |Válasz erre: 58. Thurzó
2018-06-15 13:06:58
Sajnos eljön majd 2038 is...
60. vebgy |Válasz erre: 12. sch1910
2018-06-15 13:05:52
A teljes Olympiakoszt is kirúgta a szokásosan kétes hírű tulaj...:D
59. tomi87
2018-06-13 20:04:56
http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-i/nb-i-kozel-50-milliora-buntettek-szurkoloik-miatt-a-klubokat-a-fradi-fizette-a-legtobbet
58. Thurzó |Válasz erre: 54. dudik-attila
2018-06-13 18:43:18
El sem kellett volna kezdeni...Már 2018 van...
57. sadab1
2018-06-13 17:21:18
Persze, hogy megint a kiesés ellen kűzdenek...
Ha nem spíler spanyolok /Fernando reménykedik a magyarokban? Hiába!/, akkor a paksi középszintű magyar játékosoktól is jobbakat kellene hozni, de nem 3-4 hanem 4-5 köll!!! Máskülönben pont egy Paks féle csapattal szemben sincs semmi esélyünk! De ki az a magyar jóféle játékos, aki ide akarna jönni, nem ezt mutatja múlt! Hamarosan itt a kezdet és még semmi, hol az összeérés majd, míg mások csapatának gerince megmarad!? Várható, hogy megint kínlódás lesz a szezon!
56. illetekes |Válasz erre: 54. dudik-attila
2018-06-13 16:40:57
Mint már említettem Miskolcon is megpróbálták a cigánygyerekeket a foci irányába terelni.
Ráadásul pozitívan diszkriminálták őket, míg egy magyar gyereknek minden szarért fizetnie kellett addig a cigánygyerek még a cipőt és az utazását is ,sőt de pláne a vidéki utazás, edzőtábor alkalmával még a kaját is ingyen kapta.
Ergo
Ott fent mindent megpróbáltak.
55. norbee
2018-06-13 16:29:26
"Tajti József: Legalább három-négy poszton erősítésre van szükség"

Ez igy van. Kapus, hatved, közeppalya (szel is beleertve) es csatar posztokon - ez negy - kb. 20-25 minösegi erösites.
54. dudik-attila |Válasz erre: 53. betyarok
2018-06-13 14:42:21
Én annyit szólnék ehhez, hogy sajna ez a politika sara is. Ugyanis a romák között (persze tisztelet a kivételnek) sokan vannak, akik sok mindent támogatásként kapnak. A szociális háló által nekik járnak bizonyos dolgok. Ezt könnyebb megszokni, mint a kötelességet. Keveset kell érte dolgozni. Akiknek viszont meg kell dolgozni, meg kell küzdenie gyerek korban is mindenért, abban jobban benne van a kitartás. És az megint igaz, hogy a romáknak meg azzal kell megküzdeniük a társadalom sok területén, hogy ők "cigányok". Nagyon nem egyszerű a történet. Nekem meggyőződésem, hogy ezt fent rontották el, ott kéne rendbe is tenni. Viszont nincsenek illúzióim. Ott fent igazán ez nem érdeke senkinek. És itt fejeztem be a politizálást.....

Ui.: Több roma ismerősöm van, akik dolgosak és frusztrálja őket, hogy egy kalap alá veszik őket a többiekkel...
53. betyarok |Válasz erre: 41. gazember
2018-06-13 08:53:07
Egy cigánygyerek lehetősége a fociban azon is múlik, milyen közegbe kerül bele. Ha a mai akadémiákat sokszor jellemző tetkós-sérós úrfiakba, akkor nincs sok esélye, gyorsan átveszi a könnyebb út keresését, hisz' hasonulni akar. Ha profi közegbe kerülne - van ilyen? - , ahol a teljesitmény, a munka számit, szerintem lenne aki megállná a helyét. De mennyi az esélye annak, hogy pl. egy perkupai cigánygyerek eljut ilyen helyre?
52. walaki
2018-06-13 08:07:49
Tényleg 4 poszton van erősítésre szükség: kapus, védő, középpályás, csatár.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Mégsem


Üzenet küldése...