Banner

Stefan Svitek lett a cseh szövetségi kapitány

Szerző: objektív | 2017-09-19 18:39:00

Štefan Svitek eredményesen szerepelt a magyar női kosárlabda válogatottal a csehországi Európa-bajnokságon, ősztől viszont a csehek szövetségi kapitányaként folytatja pályafutását. Emellett természetesen megtartja a diósgyőri kispadot is.

Megnevezték a 2019-es szerb és lett közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőire készülő cseh női kosárlabda válogatott szövetségi kapitányát. A megbízatást Štefan Svitek, az Aluinvent DVTK vezetőedzője, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya kapta, aki emellett természetesen tovább irányítja a Diósgyőrt is.

Štefan Svitek számára nem ismeretlen a feladat, hiszen a magyar válogatottat kivezette a csehországi Eb-re, majd idén nyáron a csoportból továbbjutva, a legjobb nyolc csapat közé kerülésért mindössze egy ponttal maradt alul Olaszország ellen.

A női kosárlabdában egy ideje idényenként két alkalommal megáll a bajnokság a válogatott mérkőzések miatt, így nem ütközik a két pozícióból adódó feladat.

Először a november 5-i ZTE - Aluinvent DVTK mérkőzést követően irányítja két tétmérkőzésen Štefan Svitek Csehország nemzeti csapatát. Ezt követően jövő februárban utazik Csehországba, ahol a korábbi szövetségi kapitány, Ivan Beneš lesz a segítője.

forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

11. korxi |Válasz erre: 10. benji
2017-09-20 22:17:33 Piros öves, Veterán
Köszi szépen, ez jó volt! Bírom ezt a Fannit!
10. benji
2017-09-20 20:05:08 Lila öves, Őstag
Hétfői interjú Szabó Fannival az amerikai évekről, az Universiade-ról és a DVTK-ról.
Érdemes végighallgatni.

http://www.wbasket.hu/2017/09/18/video-a-digisport-interjuja-szabo-fannival.html
9. korxi |Válasz erre: 5. fezo.ferenczi
2017-09-20 10:58:21 Piros öves, Veterán
:)
8. korxi |Válasz erre: 5. fezo.ferenczi
2017-09-20 10:58:21 Piros öves, Veterán
:)
7. Karpfen |Válasz erre: 3. fezo.ferenczi
2017-09-20 08:07:53 Barna öves, Veterán
Nagyon résen kell lenni és megpróbálni több irányból tájékozódni, ha nem akarok lemaradni a meccsekről. A hivatalos kommunikációja egy katasztrófa. Az egyetlen pozitívum, hogy a végeredményt nagyon gyorsan közlik. Viszont csak jó hírek jelennek meg, a negatívokat elhallgatják (pl. Lopez távozása). Sérülésekről, hiányzásokról semmi. Ami az edzőt illeti: szerintem őt nem az minősíti, hogy milyen módszerrel dolgozik, hanem hogy hogy játszik a csapat. Az pedig a tavalyi szezonhoz képest ég és föld. Az előszezonban 4 mérkőzésen voltam kint, de még meccsről meccsre is látszik az előrelépés. A védekezés sokkal agresszívabb, mennek a besegítések, levédekezzük a 2-2-ket, tudatosan megyünk a lepattanókért. Támadásban vannak figurák, és elmaradtak a tavaly oly gyakori kényszerből, utolsó pillanatban vállalt hármas kísérletek. A tegnapi meccsen a Pöstyén kényszerült sok ilyen hármas kísérletre. És nem igazán volt észrevehető a két játékos hiánya, mert rendszer van. Teljesen másképp forgatja a csapatot mint Lopez, mindenki megkapja a játékperceket. Optimista vagyok.
6. benji |Válasz erre: 3. fezo.ferenczi
2017-09-19 22:53:24 Lila öves, Őstag
- Csipkó Barbara is sérült (http://www.boon.hu/kiuteses-diosgyori-siker-a-peac-ellen-kassan/3617411), így lehet, hogy igazi irányító nélkül kezdjük a bajnokságot, várhatóan Engelman és Szabó játszik irányítót.
- Vörösházi Jázmin nem a felnőtt, hanem az U23-as csapatban fog játszani, Schmidt Gréta a felnőtt csapattal edz, de csak délutánonként (http://www.boon.hu/aluinvent-dvtk-a-vedekezes-lesz-az-alap/3613402)
- Szabó T. Kassán ott volt a PEAC elleni pénteki meccsen, szombaton, a Kassa ellen nem láttam.
- szerintem Svitek tisztában van vele, hogy hány külföldi játszhat egyszerre, és 1 U20-asnak a pályán kell lennie az 1. félidőben, de edzőmeccsen nyugodtan lehet gyakorolni olyan felállásban is, ami az NB1-es meccseken nem szabályos.
- én sem értem, hogy miért nem volt egy rövid hír (emlékeztető) a hivatalos oldalon, hogy ma este edzőmeccs lesz.
5. fezo.ferenczi |Válasz erre: 4. divan
2017-09-19 22:36:52 Citromsárga öves, Tag
Ezt Svitek nyilatkozta és nem a tudósító írta a meccsbeszámolóban.
4. divan |Válasz erre: 3. fezo.ferenczi
2017-09-19 22:30:45 Narancs öves, Tag
http://dvtk.eu/13869-Good_Angels_Aluinvent_DVTK_67_60-cikk-kosarlabda
"Sajnos a mérkőzés elején elveszítettük Nagy Dórát, akinek kiment a bokája, irányítónk nélkül más játékot voltunk kénytelenek játszani."
2017-09-19 22:14:46 Citromsárga öves, Tag
A klub honlapján 1 szó se esett a mai meccs előtt arról hogy lesz csak ha emlékezett valaki arra hogy pár hete feltették az edzőmeccsek programját. Arról persze akkor se írtak hogy az ellenfél az Euroliga selejtezőjére készül ami 1 hét múlva lesz. forrás wbasket.hu A kassai tornáról szóló cikkekben meg sem említi a szerző hogy Nagy megsérült. Annyira hogy ma mankóval ült a padon. Nem tűnt fel neki vagy érezte fontosnak? Csipkó nem volt jelen már Kassán sem forrás boon.hu. Most sem volt ott. Hol van? Zele se volt kint a csarnokban. Neki is komoly betegsége lehet ha nem volt olyan állapotban hogy ott legyen nézőként a meccsen. A Miskolci nevelésű Vörösházi is eltűnt. Vele mi lett? Azt sem láthattuk hogy Szabó T. jelenlétével megtisztelte volna a játékosait. Schmidt nincs a felnőtt keretben a dvtk.eu szerint. Ma mégis játszott. Hogy van ez?
Svitek tisztában van azzal hogy 4 külföldi nem lehet együtt a pályán a bajnokságban? És azt hogy 1 u20-asnak pályán kell lennie az 1 félidőben?
Ma összesen 9-en voltak a DVTK-ban. 10 nek kötelező lenni 1 meccsen.
Svitek testbeszéde és ahogy beszélt a játékosokkal az az pedagógia csúcsa...
2. benji
2017-09-19 21:50:32 Lila öves, Őstag
A hivatalos oldal szerint kb. 200 néző volt, az sokkal reálisabb mint a 4-500.
A szlovákoknak egy hiányzójuk volt, az egyik amerikai légiósuk, míg nálunk a mankóval üldögélő Nagy Dóri mellett a beteg Zele Dorina sem játszott.
Ahhoz képest az 1. félidőben fölényesen vezettünk, és a 2. félidőben is tartottuk a legalább 10 pontos vezetést, bár ennek ma nem volt jelentősége, a lényeg, hogy a 2. legjobb szlovák csapat ellen gyakorolhatták a lányok a védekezést és támadást. Kíváncsi vagyok, a pénteki "visszavágó" milyen lesz a mai találkozóhoz képest.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...