Banner

Somogyi Balázs: Szívesen jöttem vissza, hiszen kiugróan sikeres szezont töltöttem itt

Szerző: Jáborcsik András | 2018-08-06 18:31:00

A jegkorongblog.hu "Sokkal nagyobb szívvel hajtanék egy vb-meccsen" címmel közölt ma interjút Somogyi Balázzsal, a DVTK Jegesmedvék újonnan igazolt játékosával.

A beszélgetésből a Jegesmedvékkel kapcsolatos részeket emeljük ki, de érdemes elolvasni a teljes interjút, melynek köszönhetően részletes képet kaphatunk Somogyi eddigi pályafutásáról.


Somogyi Balázs, a DVTK Jegesmedvék új-régi csatára élete legjobb szezonját Miskolcon produkálta, és most hasonlóra készül az Extraligában is.


A 2013-as és a 2014-es év két nagyon sikeres év volt Somogyi Balázs számára. Dupláztak a Dunaújvárossal a MOL Ligában, és a hokis különösen a második évben remekelt, hiszen az alapszakaszban 48 mérkőzésen 20 gólt és 19 gólpasszt termelt. A triplázás már nem sikerült, mert az alapszakaszt fölényesen nyerő Acélbikákat a rájátszásban elbúcsúztatta az általuk választott Brassó, majd egy évvel később szintén az elődöntőben buktak el az Érsekújvárral szemben. Ez a kudarc egyben le is zárt egy korszakot. “Azari Zsolt klubelnök bejött az öltözőbe, és elmondta, hogy a következő szezonnak sokkal kisebb költségvetéssel vághat neki a csapat a főtámogató kilépése miatt. Mindenkinek lehetővé tették, hogy eligazoljon, ha a klub által kínált feltételek nem felelnek meg neki. Nekem kapóra jött a friss bajnok Miskolci Jegesmedvék megkeresése. Odaszerződtem, és az volt karrierem egyik legjobb döntése.”

Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen Somogyi Balázs kiugró teljesítményt nyújtott Miskolcon a 2015/16-os szezonban, az alapszakaszban 47 mérkőzésen 28-28 gólt és gólpasszt szerzett, a rájátszásban 8 meccsen ehhez 7 gólt és 8 asszisztot, 15 pontot tett hozzá, ami csaknem 2 pont/meccses átlagot jelent. “Az a bajnoki szezon volt pályafutásom eddigi csúcsa. Remekül ment a játék, a döntőben söpréssel vertük a MAC-ot, egyszerűen minden összejött.”

Ennek ellenére a váltás mellett döntött, és éppen a nagy rivális MAC-hoz ment. Ez nem szokványos lépés egy játékostól ilyen helyzetben. “Nem volt könnyű döntés. Mindenképpen szerettem volna közelebb lenni Dunaújvároshoz, egyrészt a párkapcsolatom, másrészt a tanulmányaim miatt, és jókor jött a MAC megkeresése. Próbáltam elmondani a szempontjaimat a miskolci vezetőknek, szerettem volna, ha nem haraggal válunk el, és úgy gondolom, megértették, elfogadták az indokaimat.”

A MAC-ban az első évben nem – elbuktak a triplázó Jegesmedvékkel szemben –, a másodikban viszont sikerült bajnoki címet szereznie.

Somogyi Balázs most indigót tett pályafutása írásába, hiszen ismét bajnoki cím után írt alá a közvetlen riválishoz. “Gondolom, mindenki elhiszi, hogy ezt nem direkt csinálom, egyszerűen így alakult az életem. Természetesen a szezon után leültem a MAC vezetőivel tárgyalni a jövőről, közben azonban befutott a miskolciak új ajánlata. Mérlegre tettem a kettőt, és utóbbit találtam jobbnak. Ennyi történt. Szívesen jöttem vissza, hiszen kiugróan sikeres szezont töltöttem itt, és bízom benne, hogy a következő is eredményes lesz.”

Ez azonban már más keretek között, magasabb szinten, a szlovák Extraligában zajlik majd. ”Nehéz megítélni, milyen szezonunk lesz. Sok az új játékos, nem tudjuk, hogyan bírjuk a nagyobb terhelést. Az biztos, hogy maximálisan odatesszük magunkat, és szeretnénk odaérni a rájátszásra. Ha sikerül, ott már bármi lehet.”

Glen Hanlon személyében NHL-t megjárt topedző érkezett a DVTK Jegesmedvék kispadjára, akitől sokat várnak a szurkolók is. “Bár még csak pár napja dolgozunk együtt, látszik, hogy fantasztikusan felkészült. Már az elmúlt hetekben e-mailben kaptunk tőle anyagokat, hogy mit akar velünk játszatni, és az első edzéstől keményen el is kezdtük gyakorolni a taktikai elemeket. Biztos vagyok benne, hogy mi, játékosok is nagyon sokat fogunk tőle tanulni.”


Elolvasom a teljes interjút a jegkorongblog.hu-n >>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2018-08-07 18:32:49 Fekete öves, Veterán
A kassa kisebb erodemonstaciot tartva mar negynel tart. Latni ebbol is, hogy a korcsolyak meg eleg frissek.
2018-08-07 18:12:35 Fekete öves, Veterán
... mindekozben

Kassa - Medvek 1x0
8'
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...