Banner

Sakaris egy meccses büntetést kapott

Szerző: amigeleken.hu | 2017-09-21 08:03:00

A DVTK Jegesmedvék csatára a Vienna Capitals II. elleni meccsen követett el kirívóan durva szabálytalanságot.

A fegyelmi bizottság úgy ítélte meg, hogy az eset a hétfői mérkőzésen foganatosított büntetésnél súlyosabb szankciót érdemel. Sakaris a miskolciak egyértelmű győzelmével végződő 57. percében tartotta fontosnak megtámadni az ellenfél játékosát egy ártalmatlan szituációban. A könyökkel-vállal arcon talált bécsi hokis megsérült, a Jegesmedvék támadója helyben 5+20-at kapott.



A fegyelmi bizottság szerint „nincs szabályos ütközés a fejre. Minden, az ellenfél fejére vagy nyakára mért közvetlen ütközést büntetni kell, legyen az véletlen vagy szándékos. A játékost, aki fejre, nyakra irányuló támadással sérülést okoz ellenfelének, vagy ezáltal gondatlanul veszélyezteti annak testi épségét, végleges kiállítással kell sújtani.”


A bizottság külön felhívja a figyelmet, hogy az IIHF-szabályok alapján a fej és nyak területének támadása a legsúlyosabb szabálytalanságok egyike. A testület ennek szellemében Sakarist egy Erste Liga-mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetést csapata soron következő bajnokiján tölti le.


Tovább a jegkorongblog.hu-ra <<<<<<


forrás: jegkorongblog.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
6. Bobák Kornél* |Válasz erre: 5. korxi
2017-09-21 15:48:56 Fekete öves, Veterán
Na így már világos! Köszi!
5. korxi |Válasz erre: 3. Bobák Kornél
2017-09-21 13:35:25 Piros öves, Veterán
Nem szövegértési gondod van, csak a szöveg amit olvasol, az nem a fegyelmi bizottságtól származik. Az a kifejezés csak a jkb baromsága hogy "könyökkel-vállal" arcon talált. Onnan gondolom, hogy a fegyelmi fizottságtól származó szöveg szó szerint idézve van, amit abból gondolok hogy dőlt betűvel van szedve és idézőjelben van. A fegyelmi bizottság azért büntette meg, ami a fegyelmi bizottság indokolásában szerepel és abban a könyök szó nem hangzik el semmilyen összefüggésben.
Itt van maga a határozat:
http://www.jegkorongszovetseg.hu/_upload/doclib/101/Erste_Liga_FB_hatarozat_2017-18-003hun.pdf

Ez a könyökkel-vállal dolog a jkb elmeszüleménye.
4. abori
2017-09-21 12:44:17 Lila öves, Fanatikus tag
Én úgy láttam , hogy maga az ütközés vállal volt nem könyökkel csak felcsúszott. Ha nem történt volna sérülés nem lenne most miről beszélni.
3. Bobák Kornél* |Válasz erre: 2. korxi
2017-09-21 11:31:24 Fekete öves, Veterán
Most akkor lehet hogy az én szövegértésemmel van gond, de "A fegyelmi bizottság úgy ítélte meg..." kezdetű bekezdés utolsó mondatában az szerepel, mintha könyökkel találta volna arcon az osztrákot, ez viszont nem igaz. Mellesleg ha egy magas játékos egy alacsonnyal találkozik, nagy valószínűséggel előfordul egy ilyen sérülés.
2. korxi |Válasz erre: 1. Bobák Kornél
2017-09-21 10:03:57 Piros öves, Veterán
Semmi ilyesmi nincs a határozatban hogy karral és könyökkel ütközött, nem is ezért kapott eltiltást. Az van a határozatban, hogy a fejre vagy nyarka mért közvetlen ütközést büntetni kell, legyen az véletlen vagy szándékos.
Ez azt jelenti, hogy a fejre vagy nyakra mért ütközést büntetni kell, legyen az véletlen vagy szándékos - ebből a szempontból közömbös hogy könyökkel ütközik fejre, a fülével ütközik fejre, vagy vállal ütközik fejre.
2017-09-21 09:37:26 Fekete öves, Veterán
Az az indoklás nem igaz. Csak a vállával ütközött, a karja vagy könyöke az osztrák fejének közelében sem volt. A vállal ütközés meg a hokiban semmi, illetve természetes. Én éppen ellenkezőleg, kifejezetten sokallottam a játékvezetők által kiszabott büntetést.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...