Banner

Sajtótájékoztató vágatlanul

Szerző: objektív | 2017-04-28 16:10:00

Demkó: Nagy tisztelettel köszöntök mindenkit! Öt mérkőzés van még hátra a bajnokságból. Most hétvégén a Vasast fogadjuk Mezőkövesden. Az már szinte biztos, hogy teltház, vagy csaknem teltház előtt. A kérdés az, hogy lesz-e még jegy a mérkőzés napján. Jó idő lesz, jó hangulat lesz, már csak egy jó mérkőzésre várunk. Mire számítotok?

Bódog: Jó mérkőzésre számítunk. Nem lesz egyszerű A Vasas nem véletlenül áll annyira elől a tabellán. Nagyon jó mérkőzéseket játszottak, jó formában levő csapatról beszélünk, aki duzzad az önbizalomtól a jó eredmények után. De mi is duzzadunk az önbizalomtól, és biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzés lesz a hétvégi mérkőzés, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy itthon tartsuk a 3 pontot.

Roland, a szurkolók a szavazataik alapján meg voltak elégedve a teljesítményeddel, nem csak a gól miatt. Segített-e ez bármiben a következő mérkőzéssel kapcsolatban, vagy számít-e ez?

Ugrai: Természetesen. Egy gól mindig jót tesz az ember önbizalmának. Ráadásul én elől lévő játékos vagyok, úgyhogy nekünk duplán fontos. Természetesen örülök neki, de az volt nekünk nagyon fontos, hogy ezt a jó szériát tovább húzzuk és behúzzuk ezt a nagyon fontos Paks elleni mérkőzést. Tehát a győzelemnek még jobban örülök. Most hétvégén megint egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Nyilván, ebben a helyzetben nincs könnyű mérkőzés, de azt mondom, nagyon optimisták lehetünk, hiszen jó eredményeket értünk el, és mi is duzzadunk az önbizalomtól.

Tamás, ebből a paksi győzelemből mentálisan lehet építkezni? Mi volt a győzelemnek a hozadéka az öltözőben és a napi edzésmunkában?

Bódog: Minden győzelemből lehet és kell is építkezni, mert az ad egy tartást, ad egy önbizalmat a csapatnak. Mivel az elmúlt időszakban nem sűrűn nyert a csapat idegenben, ez biztos vagyok benne, hogy a csapatnak egy lökést fog adni. A mérkőzés után a hazaút az bizonyíték volt arra, hogy a srácok élvezték, és érezték azt a pluszt, amit ők hozzátettek és győztesként tudtuk elhagyni idegenben a pályát. ha győztesként jössz le a pályáról egy idegenbeli mérkőzésen, akkor az az egész hetedet meghatározza az a jó tudat, hogy idegenben is képes vagy arra, hogy egy csapatot megdolgozzál, győztesként hagyd el a pályát. Utána ezzel a pozitív energiával, ezzel a plusszal fogunk nekivágni most az itthoni mérkőzésnek, ami bízok benne, hogy ugyanilyen sikeres lesz.

A játékosok gondolkodásában megjelenhetett, hogy lám, ha meg tudtuk fosztani a hazai veretlenségétől ezt a csapatot, akkor bizony nagyobb feladatok megoldására is képesek lehetünk?

Bódog: Biztos, hogy van a játékosok fejében ilyen is, de ezt a mérkőzés előtt is mondtam, hogy minden szériának meg kell egyszer szakadnia. Most szerencsénk volt – nem is az, hogy szerencsénk volt, mert tettünk érte – jókor voltunk jó helyen, a csapat jó formában volt, megszakítottuk ezt a szériát. A Paks is egy masszív, jó csapat, és ugyanilyennel fogunk a hétvégén is találkozni. A Vasas ugyanolyan jó erőket képvisel. Ha a Paksot meg tudtuk Pakson verni, akkor a Vasast is meg fogjuk tudni itthon is verni.

Van annak jelentősége, hogy a Diósgyőr pihentebb lesz, mint a Vasas?

Bódog: Ezt nekem nehéz megítélni, mert nem tudom, milyen munkát végzett a Vasas. Biztos, hogy egy kicsivel fáradtabbak lesznek, de ez nem fog olyan szerepet játszani a mérkőzésen szerintem. Profi labdarúgókról beszélünk, akiknek tudni kell heti két mérkőzést játszani. Nem hiszem, hogy olyan sokkal több mérkőzést játszottak volna az elmúlt időszakban, mint mi. AZ elmúlt időszakban nekünk ugyanolyan terhelések voltak a kupák miatt. Itt mind a két csapat egy kipihent állapotban levő csapatként fog megjelenni, úgyhogy győzzön a jobbik.

Van-e összeállításbeli gondod, sérülés, betegség?

Bódog: Mindig a legjobb csapattal állunk ki, tejesen mindegy, hogy ki áll rendelkezésre. Parádés játékosaim vannak, úgyhogy ilyen gondjaim nincsenek.

És van eltiltott?

Bódog: Új eltiltott játékosunk nincsen, új sérült játékosunk nincsen. Ugyanazok a játékosok állnak a rendelkezésünkre, mint a múlt héten. Ezek a játékosok megoldották Pakson azt a feladatot, tudtunk nyerni, úgyhogy abszolút jó érzés kavarog bennem. nem is gondolok azokra, akik ebben a pillanatban, sajnos nem lehetnek velünk.

Arról beszéltél eddig, hogy milyen hasonlóság van a DVTK és a Vasas között, de mi lehet a különbség a két csapat között? Mi billentheti javunkra a mérleget?

Bódog: Ezt nem lehet megítélni, hogy mi lehet a különbség. Azt tudom, hogy mi mindent meg fogunk tenni, és kihozzuk a játékosokból a maximumot. Hogy mire lesz elég, azt nem tudom. Én úgy gondolom, ez győzelemre lesz elég, itthon tartjuk a három pontot. Hogy a Vasas mit fog tudni ehhez a mérkőzéshez hozzátenni, ez legyen az ő házi feladatuk. Az biztos, hogy mi olyan lelkesedéssel, olyan hozzáállással fogunk kimenni, hogy ezt a három pontot mindenképpen itthon akarjuk tartani és ezért mindent meg fogunk tenni.

Eddig bejöttek a számítások a csapatok taktikájával kapcsolatban. A Vasastól milyen játékra számítasz?

Bódog: A Vasasnak nagyon sok gyors és fiatal játékosa van, akik masszívan tudnak védekezni. Az ad egy nagyon nagy lökést ennek a csapatnak, aki ilyen sok mérkőzést nyer és ott állnak a tabella elején. Vigyáznunk kell mindenképp, de nekünk nem feltétlenül kell az ellenfél játékstílusát figyelnünk, annyira arra készülni. Mi játsszuk a saját stílusunkat, valamilyen szinten alkalmazkodunk az ellenfélhez természetesen, de most ezt nem fogom elmondani, hogy mi az, amit gyakorolunk, vagy mi az, amire készülünk. Úgy gondolom, hogy amit gyakorolunk egész héten, az eredményes lesz hétvégén.

Roli, szabadrúgásból voltál eredményes. Most nem volt Nono, hogy meg kelljen osztozni a szabadrúgásokon. Könnyebbség ez neked, hogy most te állsz oda minden labdához?

Ugrai: Ezt meccsen döntjük el, mert mindketten ki vagyunk jelölve erre a feladatra. Adott szituációban döntjük el. Cegléden volt egy szabadrúgásgólom, ott például az elsőt elrúgtam, jól ment, mondta Nono is és én is éreztem, hogy most jól mennek a szabadrúgások. Van, amikor neki engedem át, ő érzi jobban. Ezt így ott, helyben döntjük el. Most nem is nagyon volt más, aki elrúghatta volna, de én is éreztem, hogy be fogom rúgni.

amigeleken.hu: A góóól című műsorban már kielemezted, de aki nem látta, annak elmondanád, hogy láttad azt a rést, hogy befér? A kapus, még egy kicsit ki is dugta a fejét a sorfal mellé, de ahogy visszahúzta, már ment is a labda, amiből gól lett. Ezt láttad? Hogy nem a sorfal fölött fogod elcsavarni a másik oldalra?

Bódog: Ilyenkor kell azt mondani, hogy tudatos volt. (nevetés – a szerk.)

Ugrai: Nem, hát abszolút oda akartam. Visszanéztem természetesen, és akkor láttam, hogy mennyit takarnak a kapuból a mi játékosaink. Ezt ott nem mértem föl, de láttam azt a kis rést, ahol el lehet rúgni. Láttam, hogy megemeli a védő egy kicsit a lábát és fölötte akartam elrúgni. (nevet – a szerk.)

amigeleken.hu: Gratulálunk a győzelemhez, meccs előtt ezt az 1-0-át mindenki aláírta volna. Félre ne érts, nem azért kérdem, de az akciógólt ebből a meccsből nem hiányoltad? Volt olyan dolog, amit ebből a meccsből hiányoltál esetleg? Ami nem a te elképzeléseid szerint zajlott. Ez a koreográfia úgy látszott, kicsit más, mint az előző meccseké volt. Itt most változtattál egy kicsit, hogy nehogy túlhevüljünk és nehogy kiszaladjunk?

Bódog: Ha a hétvégén rúgunk három pontrúgás gólt, nem fogom hiányolni az akciógólt.

amigeleken.hu: Épp ezért mondtam, hogy ne értsd félre, amit kérdek.

Bódog: Jaja… A gól az gól, azt nem nagyon kell magyarázni. Persze másképp játszottunk, mert ha idegenben vezetsz 1-0-ra, akkor nem kell feltétlenül csapkodni a csalánnal az embert, úgyhogy tudatosabban, kicsit talán okosabban is, energikusabban játszottuk azt a maradék időt, ami előttünk volt, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy támadó futballt játszunk. ugyanúgy benne van az, hogy labdaszerzés után gyorsan, mélységi passzokkal fölfejlődve az ellenfél kapuját támadjuk. Most a Paks esetében egy nagyon jól védekező csapatról beszélünk, aki otthon még nem kapott ki ebben az évben. Hogy kevesebb helyzet volt, ez írható ennek a rovására, mivel a Paks egy jó csapat. De azért a lehetőségeink megvoltak. Voltak olyan momentumok a Somától, az elején Rolinak volt két lehetősége, ami gólt szülhetett volna. Elégedettek vagyunk az 1-0-lal.

amigeleken.hu: Mi is abszolút, és az pláne üdítő volt, hogy én nem rágtam most csontig a körmömet. Vannak olyan meccsek, amikor szívinfarktus gyanús állapotok vannak az utolsó 5-10 percben, amikor nagyon a kapunkhoz tudnak szegezni, vagy elfáradunk. De most állta a sarat a védelem, nem izgultam. Te hogy látod? Van-e valami, amin javítanál a védelemben?

Bódog: Mindig lehet javítani, minden egyes mérkőzésen, hogy a csapat jobb legyen. A hibákat ki kell küszöbölni. Mindig talál olyat az ember, amit gyakorolni lehet edzéseken, vagy még pontosabbak lehetünk különböző szituációkban. Ez így jó volt. Meg ha összehasonlítjuk, hogy az első mérkőzéseken sokkal több hibát követtek el a játékosok. A játékosoknak nagyon nehéz feladat az, hogy új edző jött, új felfogással, új edzésmunkával. nekik is meg kellett szokni azt a más intenzitást, más hozzáállást, más edzésmunkát. Úgy gondolom, lépésről-lépésre haladunk, és ez eddig működik. Mindig lehet feljebb lépni, mindig lehet még egy lapáttal rárakni és jobbnak lenni.

amigeleken.hu: 5 bajnoki forduló ment le a te vezetéseddel, és megnéztük az utolsó 5 forduló formatáblázatát, amiben a Debrecen után kevesebb lőtt góllal másodikok vagyunk. Amikor idejöttél, számítottál arra, hogy jön öt olyan mérkőzés, ahol az ellenfelek az UTE, a Fradi, Honvéd, Haladás, Paks, és mi vezetni fogjuk az öt meccsnek a táblázatát 10 ponttal? A kérdésem második fele, hogy most jön az az ötös széria, ami papíron sokkal nyerhetőbb. Mi a következő ötös szériára a te elvárásod, mivel lennél elégedett?

Bódog: Természetesen minden mérkőzésnek úgy akarunk nekimenni, hogy minden mérkőzés nyerhető. Amikor én ezt a feladatot elvállaltam, azt mondtam, hogy ez a csapat jobb a pillanatnyi helyezésénél, és ezt totálisan így is gondoltam.

amigeleken.hu: Bocsánat, szavadba kell vágnom. Még annyira is, hogy 10 pontot szerzünk ezen az öt meccsen? Azért ez öt baromi nehéz meccs volt.

Bódog: Most a következő öt meccs ugyanúgy baromi nehéz lesz, mert a bentmaradásért küzdenek. Na most… Papíron lehet. Minden meccsre ugyanúgy készül az ember, ugyanazzal a hozzáállással, ugyanazzal az elánnal, az ellenféltől ugyanez várható, ugyanígy készülnek ellenünk. papíron természetesen nem volt könnyű itt az öt mérkőzés, amit említettél, plusz a kupameccsek. Papíron nem mi voltunk az esélyesebbek – végül is a következő mérkőzésen is így lesz – de éppen azért vállaltam el ezt a felkérést, mert biztos voltam benne, hogy ezzel a csapattal reális esélyünk van, hogy ezek ellen a jó csapatok ellen eredményesen tudunk szerepelni. Ha ez nem így lett volna, ha másképp gondoltam volna, hogy esetleg az első öt mérkőzésen nem szerzünk gólt, csak az utolsó ötön, akkor valószínűleg nem jöttem volna ide. Mert akkor nem lenne esélye.

amigeleken.hu: Roland, most nyom-e benneteket egy picit, hogy megvan a sansz arra, hogy felzárkózzunk, vonal felé kerüljünk, mert a három kiesésben érdekelt csapat mind idegenben játszik, Újpest, Ferencváros, Honvéd az ellenfelük. Tényleg nagy lépést tehetünk, mert ennek a három csapatnak egy-egy ponttól több nem néz ki hétvégén. Nyom benneteket ez picit, vagy úgy vagytok vele, hogy lehet felszabadultan játszani, mert nem ti vagytok az esélyesek?

Ugrai: Nyilván a fejekben az ott van. A meccs napján azért ez eszébe jut az embernek, de én úgy gondolom, ha megnyerjük a mérkőzést, akkor sem biztosítottuk a bentmaradást, illetve ha kikapunk, akkor sem estünk még ki. Nem ezen a meccsen fog eldőlni. Abban a felfogásban kell játszani, amiben eddig játszottunk, mer ezzel az erővel bármelyik meccsen nyomhatott volna minket ez a teher. Valamilyen szinten biztos gondol rá az ember, de ennek nem hiszem, hogy lesz jelentősége a mérkőzésen.

amigeleken.hu: Érintettük a múltkor a szurkolók lelkiállapotát. A tiédről kérdezhetlek? Ha a szívedre teszed a kezed, milyen volt 5 vagy 7 fordulóval ezelőtt a lelkiállapotod, és milyen most? Mennyire vagy kiegyensúlyozott, vagy magabiztosabb, biztosabb a bentmaradásban, mint ezelőtt? Te is nyugtasd meg egy picit a szurkolókat, mint a múlt héten Tamás.

Ugrai: Nem mennék vissza 5 fordulóval ezelőttig. Nyilván nem volt az senkinek jó érzés. Most én magabiztos vagyok. Látva a csapatnak az utolsó meccsen nyújtott teljesítményét… Még mindig a vonal alatt vagyunk, de jó úton vagyunk, és ha így fogunk játszani, akkor azt ki merem jelenteni, hogy nem lehetnek kiesési gondjaink.

Bódog: Egyet hozzátennék. Az elején kértem és mondtam is, hogy jussunk el odáig, hogy a saját kezünkben legyen minden. Most jó úton vagyunk afelé, hogy a végén rajtunk fog múlni minden. ha mi ott, azokon a mérkőzéseken jól fogunk szerepelni, akkor nem mástól függünk, nem a másik eredményre kell figyelni, hanem csak arra, amit mi játszunk.

amigeleken.hu: Az egy jó előjel, hogy gyakorlatilag minden „nagy” ellenféllel játszanak a rivális csapatok, mi pedig közvetlen azokkal, akik alattunk, felettünk vannak.

Bódog: Papíron igen, de aztán ilyenkor szokott előfordulni, hogy egy rosszabbul álló csapat is meg tudja verni az erősebb csapatot. Az a legfontosabb, hogy a saját játékunk legyen rendben, az önbizalom legyen rendben, és a végén legyen a kezünkben az, hogy mi tudjuk eldönteni, hogy bentmaradunk vagy sem. Ne attól függjön az egész történet, hogy másik 2-3 csapat hogy szerepel, hanem attól, hogy mi hogy szerepelünk. Mert azt tudjuk befolyásolni, az ellenfél mérkőzéseit nem.

Most akkor bentmaradunk? Ez mind a kettőtökhöz kérdés.

Bódog: Ezt már körülbelül két hónappal ezelőtt megválaszoltam. Ez a csapat sokkal erősebb, mint a helyezés mutatja. És úgy gondolom, hogy ezzel a szurkolótáborral, ezzel a hozzáállással, amit itt tapasztaltam, ami itt van, egyszerűen látom, tudom, érzem, hogy a magyar első osztályban vannak gyengébb képességű csapatok. És azon vagyunk, hogy ez megvalósuljon.

Mindig csak egy meccsre figyeltek előre, ugye?

Bódog: Természetesen, arra készülünk, az van előttünk, arra gyakoroljuk a különböző dolgokat, amit az ellenfél játszik. Erre rakjuk össze az edzésmunkát. Most, hogy heti egy mérkőzés van, most kényelmesebb és egyszerűbb, de pillanatnyilag csak a Vasas elleni meccs van a fejünkben.

Azon kicsit túlsiklottunk, hogy ki játszik, ki nem játszik. Azért vékony jégen táncolunk, mert nincs olyan sok bevethető játékosunk, persze, a kispadon még ülnek. Ha megnézzük az előző bajnokit, csak a legvégén küldtél be fiatalokat taktikai okokból. Nevesítve akkor, Radosra ugyanúgy nem számíthatsz?

Bódog: Igen, sérült.

Jagodinskis?

Bódog: Szintén sérült.

Daushvili?

Bódog: Ő pillanatnyilag jó úton halad, hogy megint az első csapat közelébe kerüljön. Jó az edzésmunkája, jó a hozzáállása, úgy, hogy mindenképpen elégedettek vagyunk vele. Hála Istennek, eljutottunk azért arra a szintre, hogy nem egyszerű bekerülni a keretbe, illetve a csapatba. Az, hogy nem cseréltünk Pakson, hozzátartozik az is, hogy a csapat jól játszott. Nem voltam biztos benne, hogy van-e értelme hozzányúlni ahhoz a szerkezethez, még ha tudtam is, hogy fáradnak a játékosok. Így láttam jónak akkor, hogy jobb az, ha nem cserélünk.

amigeleken.hu: Két játékosunk is van, akinek négy sárgája van, Liptáknak és Mevoungounak. Le lehet hozni öt meccset úgy, hogy ne kapjon sárgát? Az ő esetleges kiválásuk egyik meccsen sem jönne jól a csapatnak…

Bódog: Patrick eleve négy sárgával érkezett, tehát ő lap nélkül hozta le az eddigi meccseket. Egy védőnél azért mindig benne van a sárga lehetősége. Nem azért, mert fegyelmezetlen, hiszen egy szabályos szerelést is máshogy ítélhet meg a bíró, de ott vannak a kispadon azok a játékosok, akik tudják helyettesíteni ezt a két játékost esetlegesen.

Számítasz-e arra, hogy a Vasas tényleg bajnokaspiránsnak érzi magát és nagy becsvággyal lép majd pályára?

Bódog. A Vasas most biztosan vérszemet kapott, hiszen ott vannak a tűz közelében és meg akarják nyerni a mérkőzést, és nem fognak hátul beállni védekezni. Ha véletlenül ott lennének az első helyen, vagy akár az utolsó helyen, ugyanolyan nehéz lenne ez a mérkőzés. A mi játékstílusunkon lehet, hogy kicsit változtatna, de hogy a három pontot mindenképpen itthon akarjuk tartani, azon nem.


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

27. isten |Válasz erre: 20. toki
2017-04-28 14:11:55 Barna öves, Fanatikus tag
Tényleg tök jó érzés, hogy végre nem azon görcsöl a gyomrom, hogy most vajon 3-al vagy 6-al kapunk ki. Az ország rajtunk való röhögéséről már nem is beszélve.
Újra van hit, bizalom, győzelmi esélyekkel vágunk neki minden meccsnek. Erről van itt szó.
Erről kellett volna, hogy szó legyen az elmúlt években is. Ez ügyben legkésőbb nyáron természetesen várom a bejelentéseket.
26. lnorbi
2017-04-28 14:01:51 Kék öves, Fanatikus tag
Off:
Két embert el tudunk vinni Miskolcról Mezőkövesdre,oda-vissza 1000 Ft/fős áron.Érdeklődni a 30/2011037-es számon lehet.
2017-04-28 14:00:24 Fekete öves, Veterán
Én egyáltalán nem vagyok biztos a 3 pontban.....DE jómagam is várakozással tekintek a holnap elé, nem is tudom, mikor nem kellett parázni attól, hogy egy befosi, össze-vissza rohangáló, frusztrált együttest kell látnom. És ez nagy szó!

Csak a Diósgyőr!
24. zorba*
2017-04-28 13:38:56 Fekete öves, Veterán
Így van! Addig kell ütni a vasa(s)t amíg meleg! :-)

23. tb |Válasz erre: 21. KáGábor
2017-04-28 13:23:37 Piros öves, Őstag
Mert nincs is. A saját szemednek higgyél, és esetleg annak, amit a számodra hiteles emberek mondanak.
22. KáGábor* |Válasz erre: 20. toki
2017-04-28 13:15:36 Fekete öves, Veterán
Igen, teljesen ugyanígy érzek én is. És tényleg nagyon jó ezt érezni! Azt is mondhatnánk, hogy végre, eljött ez is! :)
21. KáGábor* |Válasz erre: 19. dömötör megmondja
2017-04-28 13:14:25 Fekete öves, Veterán
Na, igen, az meg a többi. :D Igazából, nem is tudnék olyan médiumot mondani ma Magyarországon, ami teljesen hiteles lenne, és 100%-ban lehet adni az abban leírtakra, illetve elhangzottakra. :(
20. toki* |Válasz erre: 18. KáGábor
2017-04-28 12:59:43 Fekete öves, Veterán
Sőt, szerintem az X sem játszik, csak a győzelem! Tudod mi a legfurább, hogy nem úgy mint Ferkónál, hogy bennem volt a félsz, és csak a szívem mondatta velem, hanem most az eszem a szívem minden porcikám ezt érzi, és egyáltalán nincs bennem félsz, nem féltem a csapatot, hanem 1 egészséges meccsvárás jár át!! Ez kibaszott jó érzés!!
19. dömötör megmondja |Válasz erre: 17. KáGábor
2017-04-28 12:31:19 Lila öves, Tag
a hvg24hu444index168óranépszavamagyarnemzetatv írta, tutti igaz!! grösser is megmodta meg laca, meg a totya. XD
a hvg-nek még videjója is van hozzá !! XDDDDD
18. KáGábor* |Válasz erre: 14. zorba
2017-04-28 12:21:20 Fekete öves, Veterán
A gondolkodásának az erejéről annyit, hogy gyakorlatilag el sem tudom képzelni, hogy kikapunk szombaton.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...